FC 25'te titreme ve ani FPS düşmesi

MatttDamon

Megapat
Selamlar,

Belirttiğim sistem üzerinde, 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda FC 25 oynuyorum.
Genel olarak iyi FPS değerleri alıyorum (190-220 arası) fakat oyun oynama esnasında ara ara paslarda veya uzun toplar esnasında sanki kasıyormuş gibi titremeler meydana geliyor. Örnek olarak bir maçta en az 7-8 defa bu durumla karşılaşıyorum ve biraz rahatsız edici oluyor. Titremeler esnasında FPS düşmesi da yaşanmıyor ilginç bir şekilde.
Aynı zamanda kornerlerde ve duran toplarda forumdaki çoğu arkadaş gibi bende de epey FPS düşme durumları da mevcut.

Pencere modu veya tam ekran modu, V-Sync aktif etme, FPS'i limitsiz, 144 veya 120'ye sabitleme, Hz'i 120 veya 144'e sabitleme, telli saçı kapatma gibi birçok kombinasyonla denemeler yaptım fakat hala aynı sorunu yaşıyorum. Bunun yanında NVIDIA ayarlarından V-Sync'i aktif hale getirme ya da "Fast" moduna almakta bir çözüm olmadı. Bir de appdata içerisindeki oyun dosyalarını silip oyuna tekrar girmekte yine bir çözüm yaratmadı.

Sizlerden bu sorunu yaşayanlar var mı, eğer varsa sorun oyun kaynaklı mı yoksa başka bir ayar mı yapmak gerekiyor?
Şimdiden çok teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözebilen oldu mu arkadaşlar? Bilgisayarda sorun var diye düşünüp format attım ama çözüm olmadı.

Konunuza yazdım hocam, olmuyor şuanlık maalesef.

NVIDIA ayarlarını ve oyun içi ayarlarını atarsanız belki yardımcı olabilirim.

Hocam dediğiniz ayarları uyguladım şimdi şöyle normalde orta ayarlarda 60hz 60 FPS sabit oynardım gayet optimize fakat şöyle bir sıkıntı var monitörü oyun içi ayarlardan 144Hz FPS sınırsız yapınca 130 140 arası olup oyunda yırtılma oluyor cevaplarsanız sevinirim

RTX4060
İ7
16gb ram

Hocam dediğiniz ayarları uyguladım şimdi şöyle normalde orta ayarlarda 60hz 60 FPS sabit oynardım gayet optimize fakat şöyle bir sıkıntı var monitörü oyun içi ayarlardan 144Hz FPS sınırsız yapınca 130 140 arası olup oyunda yırtılma oluyor cevaplarsanız sevinirim

RTX4060
İ7
16gb ram
Nvdia denetim masasından vsync aç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı