Merhaba. Dün hevesle gittim. Bilgisayarda oynamak için kol aldım sonra biraz araştırdım oyunu henüz satın almadım. Çünkü çok fazla bu oyun PC de oynanmaz düzgün çalışmaz vb gibi şeyler diyenleri görüyorum. Bunun doğruluk payı var mıdır? Amerika da yaşıyorum internet bağlantım 1.000 mps ve Ethernet ile bağlayacağım. Steam'den oyunu almadan önce sizlerede danışmak istedim. FC 26'yı PC de oynarken sıkıntı yaşayacak mıyım? Maçlarda gecikme takılma vb.
Bende PS5 ve PC üzerinden oynadım FC 25'i. PC de daha güzel yani akıcı. PS5'te TV'de akıcılık yok.
Çünkü monitörler >tv monitörün verdiği akıcılığı TV vermiyor. PS5'i monitörde denemedim ama PC de yağ gibi akan oyuna gözüm alışınca PS5'te hareketli sahnerlerdeki akıcı olmayan kısımlar gözüme çarpıyor. PC daha gelişmiş yani. PC'de oynanmaz diyenler bilgisayardan anlamıyordur. Ayarları bozuktur.
TV'lerdeki Hertz değerleri bazen yalan oluyor. Monitörde gerçek 144 Hertz oynuyorsun ama TV'de durum farklı. Genelde TV'ler 60 Hertz'dir. PC de 144 ve üstü Hertz'de oynadığın oyunu PS5'te 60 Hertz bir TV'de oynarsan sana kasıyor gibi gelir. 120 Hertz TV'de oynasanda monitördeki gibi olmuyor 75 Hertz gibi bir hissiyat veriyor. Tvlerin Hertz meselesi biraz içime sinmedi. 120 Hertz gerçek paneli olan bir TV lazım. Bir de konsollar 4K da 120 FPS veremiyor yalan yani.
PC de oyun bambaşka seviyede oynanıyor. Bilgisayarın güçlü ise çok daha zevkli oynarsın konsola göre. Optimizasyonu kendin yapacaksın ayarlarla.
Şu an da ep play App calısmıyor PC de üyelikte alınmıyor o biraz şüphelerimi arttırdı.
EA App çalışıyor. Senin bilgisayarla alakalı veya bir şeylerin bozuk olabilir. Büyük ihtimal bilgisayardanda anlamıyordsun hocam. Sen PS5'te oyna bence.
Bende PS5 ve PC üzerinden oynadım FC 25'i. PC de daha güzel yani akıcı. PS5'te TV'de akıcılık yok.
Çünkü monitörler >tv monitörün verdiği akıcılığı TV vermiyor. PS5'i monitörde denemedim ama PC de yağ gibi akan oyuna gözüm alışınca PS5'te hareketli sahnerlerdeki akıcı olmayan kısımlar gözüme çarpıyor. PC daha gelişmiş yani. PC'de oynanmaz diyenler bilgisayardan anlamıyordur. Ayarları bozuktur.
TV'lerdeki Hertz değerleri bazen yalan oluyor. Monitörde gerçek 144 Hertz oynuyorsun ama TV'de durum farklı. Genelde TV'ler 60 Hertz'dir. PC de 144 ve üstü Hertz'de oynadığın oyunu PS5'te 60 Hertz bir TV'de oynarsan sana kasıyor gibi gelir. 120 Hertz TV'de oynasanda monitördeki gibi olmuyor 75 Hertz gibi bir hissiyat veriyor. Tvlerin Hertz meselesi biraz içime sinmedi. 120 Hertz gerçek paneli olan bir TV lazım. Bir de konsollar 4K da 120 FPS veremiyor yalan yani.
PC de oyun bambaşka seviyede oynanıyor. Bilgisayarın güçlü ise çok daha zevkli oynarsın konsola göre. Optimizasyonu kendin yapacaksın ayarlarla.
Hocam bilgisayardan en az senin anladığın kadar anladığımdan eminim. Biraz araştırma yaptım çoğu kişide aynı sorun varmış Türkiye de değil amerikadayım burayla ilgili bir sorun da olmuş olabilir. Şu an da düzeldi zaten ama bu sefer de gamepad Ultimate maçında çalışmıyor diğer modlarda çalışıyor ve yine bir sürü insanda aynı problem varmış. Şimdi de donanımdan mı anlamamış oluyorum. Zekanın önemli bir kavram olduğunu hatırlattığın için sana minettarım.
Cevabın için teşekkürler bilgisayar da ilk defa FIFA deneyimleyeceğim için merak etmiştim aslında sistemden anlamadığım için değil. Bilgisayardan anlamıyorsun demişsin ya o yüzden söylüyorum.
Bende PS5 yok oyunları PC üzerinden oynuyorum. FIFA 22-23-24 FC 25 hepsini PC üzerinden oynadım. Şunu belirteyim öncelikle oyunun bazı sorunları var konsol fark ediyor mu bilmiyorum ama mesela FC 24 menülerde ağır çalışıyor bazı görseller de ya yüklenemiyor ya da bozuk yükleniyordu. Bu durum PS5 tarafında belki vardı belki yoktu bilmiyorum. Buna benzer irili ufaklı sorunları vardı oyunun bırakmıştım daha sonra geçen sene FC 25 aldım gördüm ki menüde ki ağırlıklar, bazı görsellerin yine geç yüklenmesi veya hiç yüklenmemesi (örneğin görevlerde ki paketler veya oyuncu kart görselleri) gibi durumlar devam ediyor. Çok kasmadan zevkine ara sıra oynuyordum bir süre oyuna girmedikten sonra tekrar açıp oynamaya girdim oyunda paslarda veya ataklarda olsun takılmalar olduğunu gördüm. Şüphelenip ekran kartı driveri falan sil kur derken bir araştırdım EA forumlarında kasım güncellemesi ile oyunu bozmuşlar. PC kullanıcıları sistemi iyi olan kötü olan herkes maç esnasında ani FPS düşüşleri, ani CPU kullanım yükselmeleri ve takılmalardan şikayet ediyordu. Bu konuda ortalama 5000 yorum olan bir konu vardı. Bir güncelleme ile PC platformunda oyunu takılmalarla oynamaya mahkum ettiler ve 4 ay gibi bir süre sonunda ben takip etmeyi ve oyunu oynamayı bırakmıştım. Biraz uzattım kusura bakmayın ama PC evet konsola göre daha akıcı olabilir yalnız oyun optimizasyon ve destek kısmında konsola göre geride kalıyor. PC tarafında oyunlar konsola göre daha özelleştirilebilir, daha akıcı oynanabilir evet ama o oyununda PC platformuna ne kadar iyi optimize edildiği ve sonrasında ne denli destek verildiği çok önemli.
Dediğim gibi hocam konsolda düşük akıcılık tatmin etmeyebilir ama PC platformunu pek önemsemiyorlar. Ben veya herhangi başka bir kullanıcı oyunu baştan kurmak, Windows veya oyunda değişik ayarlarla falan uğraşmak zorunda değil ki. Para vermiş oyununu güncelleyip normal şekilde oynamak durumunda herkes. Sen sorunu 1 günde çözdüysen ne mutlu sana zira aylarca çeşitli ayarlar deneyip sorunu çözmeye çalışan gelecek her güncelleme ile düzeltildi mi beklemek falan kimse zorunda değil para verip aldığın hizmeti düzgün alamıyorsun. Oyunu konsola inşa edip PC 'e optimize ettikleri için gelen her yeniliği de konsola göre uyarlıyorlar daha sonra PC tarafında sorunlar oluşuyor ve bunları düzeltme adına da çok çalıştıklarını söyleyemem. Bu sene Türkçe spiker falan eklemişler oyun beni al beni al diyor ama henüz almadım sonrasında yine pişmanlık olur mu emin olamadımO tarz durumlarda güncellemeyi oyunun üstüne yaptığında driver ile kopukluk yaşıyor. EA'nın yaptığı güncelleme oyunu bozuyor yani. O durumlarda oyunun üstüne yama gibi güncelleme yapmak yerine komple kaldırıp bütün olarak kuruyordum. Ekran kartı driverınıda bir eskisini kurup yenisini tekrar kuruyorum düzeliyor.
Forumlarda binlerce kişi yazıyor ama heriflerin hazır çalışan oyununu güncelleme ile bozup milleti uğraştırıyorlar. Bilgisayardan anlamayan birinin bu tarz şeyleri çözmekle uğraşması oyundan soğutur. Bende yaşadım o FPS düşüşlerini zamanında ama hepsi çözüldü aynı gün içinde.
Bunlarla uğraşmamak için Konsolda oynanabilir ama orada da 4K da 120 FPS hayal yani. 60 FPS'i öpüp başına koyarsın.