FedEx gümrük için $55 ödeme dekontu mu yoksa $2 fatura mı istenir?

Ege324

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, dün buna benzer bir konu açmıştım. Ben Alibaba üzerinden $55'lık bir numune sipariş ettim. FedEx ile yolladılar ve gümrüğe takıldı. Hâlbuki bugün öğrendim ki satıcı $2 olarak göstermiş ürünü. Yani bana $2 olduğunu söyleyen bir fatura yolladı. Bu satıcı bu bilgileri zaten FedEx’e ve benzeri yerlere vermiş. FedEx’i aradım, diyorlar ki: “İşte bir mail adresi verdiler, oraya mail atın,” falan filan. Benden kanıt isteyecekler sanırım. Ama ben $55 ödedim, $2'lık fatura var. Benden benim dekontumu mu isteyecekler? Vallahi çok garip bir durum içerisindeyim, hafta sonu olduğu için dönüş de alamıyorum. Ne olur sizce, böyle bir durum yaşayan ya da fikri olan var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam satıcılar vergiye takılmamanız için olduğundan ucuz gösteriyor ürünü, 55 dolar gösterirseniz vergiye takılırsınız. 2 dolarlık faturayı göstermeniz lazım. Yoksa ürün ya geri döner ya da vergi eklenir üzerine yeni gelen gümrük limitinden dolayı.

Hocam satıcılar vergiye takılmamanız için olduğundan ucuz gösteriyor ürünü, 55 dolar gösterirseniz vergiye takılırsınız. 2 dolarlık faturayı göstermeniz lazım. Yoksa ürün ya geri döner ya da vergi eklenir üzerine yeni gelen gümrük limitinden dolayı.
Yani satıcının bana yolladığı dekontu mailden ilettim. Bana şey sorarlar mı yani, sizin ödeme dekontunuzu yollayın falan diye.

büyük ihtimal çok kurcalanmaz siz yine de takip edin.
Sonuç: Fedex kişisel kullanıma uygun olmadığından dolayı gümrük müşavirine yönlendirdi, gümrük müşaviri kozmetik ürünü alamazsınız diye iade etmemi istedi. Söylediğim sadece 3 kalıp sabundu. Siyaset yapmak istemiyorum, söyleyecek sözüm yok

Sonuç: FedEx kişisel kullanıma uygun olmadığından dolayı gümrük müşavirine yönlendirdi, gümrük müşaviri kozmetik ürünü alamazsınız diye iade etmemi istedi. Söylediğim sadece 3 kalıp sabundu. Siyaset yapmak istemiyorum, söyleyecek sözüm yok.

maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı