Fedora'dan GNOME'u tamamen kaldırma nasıl yapılır?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Merhabalar. Fedora kullanıyorum ve hali hazır da GNOME ile kurulduğu için GNOME'u tamamen kalıntısız bir şekil de silmek istiyorum. GNOME yüklüyken groupinstall ile KDE PLASMA WORKSPACES kurdum ancak hala GNOME gibi geliyor gözüme normal KDE gibi değil yani. Bilmiyorum belki de sadece Fedora yüzündendir. Yine de GNOME'u silmek istiyorum çünkü bir daha kullanmayacağım. Nasıl yapabilirim?

Hocam keşke Fedora sularına girmeseydiniz.
Yakında X desteğini bırakmayı da düşünüyorlar. NVIDIA kullanıcıları için kötü bir karar maalesef.

Ayrıca silmenize gerek yok.

Hocam keşke Fedora sularına girmeseydiniz.
Yakında X desteğini bırakmayı da düşünüyorlar. NVIDIA kullanıcıları için kötü bir karar maalesef.

Ayrıca silmenize gerek yok.

Nasıl yani hocam X desteği nedir tam olarak. Ve NVIDIA kullanıcıları için neden kötü karar? :(

Evet maalesef buradan indirebilirsiniz Fedora KDE'yi 'Fedora KDE Plasma Desktop'

Hocam bu arada attığınız linkte ki ISO'yu indirip yazdırdım ancak GRUBdan Fedora KDE live i seçtikten sonra böyle bir hata veriyor.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani hocam X desteği nedir tam olarak. Ve NVIDIA kullanıcıları için neden kötü karar :(

Linux'ta şu anda kullanılmakta olan en eski görüntü sunucusu. NVIDIA sunucuları için şu sebeple kötü X11'in yerini alması beklenen Wayland yeterince iyi çalışmıyor NVIDIA ile. Çok erken alınmış bir karar Rhel'in test ortamı işte beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.

Opensuse Tumbleweed yeni başalyan içinde eskisinden beri kullananı için en iyi seçenek gerçekten.

Linux'ta şu anda kullanılmakta olan en eski görüntü sunucusu. NVIDIA sunucuları için şu sebeple kötü X11'in yerini alması beklenen Wayland yeterince iyi çalışmıyor NVIDIA ile. Çok erken alınmış bir karar RHEL'in test ortamı işte beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.
Anladım hocam bu sadece Fedora için mi geçerli yoksa diğerleri için de aynısı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı