Fen Lisesinde Ortam ve Eğitim Nasıldır?

Ben İmam Hatibin neyini kötüledim? Fen Lisesinden kat be kat fazla destek alıyorlar dedim. Niye Fen lisesinde ki çocuklar insan değil mi? Onlarda vergilerini ödemiyor mu?
Kötülüyorsunuz derken sadece bu konu hakkında demek istemedim. Şuana kadar konu ne zaman İmam Hatiplere geliyorsa hemen kötü yorumlarınız var. Birazdan "Gereksiz Mesaj" nedeniyle ikimizde ceza alacağız, ortak bir konu açalım orada tatlı bir dil ile tartışalım. Belki o zaman fikirlerimiz de değişir ?

Kötülüyorsunuz derken sadece bu konu hakkında demek istemedim. Şuana kadar konu ne zaman İmam Hatiplere geliyorsa hemen kötü yorumlarınız var. Birazdan "Gereksiz Mesaj" nedeniyle ikimizde ceza alacağız, ortak bir konu açalım orada tatlı bir dil ile tartışalım. Belki o zaman fikirlerimiz de değişir ?

Ben şuan ki tartışmamızdan bahsediyorum. Neyini kötülemişim bu konuda İmam Hatiplerin? Kafanız güzelmiş cidden. O zaman herkes geçmişi açsın ona göre yorumlar yapalım, geçin bu işleri. Alışığız cezaya.

O pek öyle değil ya. 8. sınıf çok uzun ve yorucu bir maraton. Çıkınca dokuzda rahatlıyorsun gibi geliyor herkese ve çok ders çalışmıyorsun. 10. sınıfta biraz biraz ipleri sıkmaya başlıyorsun. 11 ve 12. sınıflarda yarış atı gibi koşuyorsun. Ben kendim fen lisesinde okuyorum ve dediklerinize katılmıyorum. Eğer 11 ve 12. sınıfta çok çalıştırıyorlar dersen de çalışmak gerekmez mi? Hayatının bağı olduğu o sınava çalışmamak aptallıktır. Çok inek ve ders çalışıyormuş profili tamamen yanlış.
Ben YFL'den mezunum senin okulunla farklılık gösterebilir. Zamanında SBS'den 471 ile girmiştim.

Arkadaşım göründüğü gibi başarılı olan İmam Hatiplerde var peki bunu neden hiç söylemiyorsunuz ? Haliyle hep kötü tarafını söyleyince bende "Taraflı görüşleriniz nedeniyle" demek zorunda kalıyorum.
Verdiğin örnek başarı örneği değil. O ilçede zaten doğru düzgün okul yok. Türkiye sıralamasındaki başarıları söyle kabul edeyim.

Aynı yollardan ben de geçtim. Seninle benzer puanım vardı.
99.9 puanın devlet veya özel fark etmeksizin nasıl verildiğini biliyorum.

İlk başta çalışmadığını, oyun oynadığını, inek olmadığını söyleyip farklı bir soruda bana devlet okulunda ter dökerek, engellerle savaşarak , kimilerine göre daha az avantajın olduğunu söyleyerek başardığını söylemen kendine ve zekana haddinden fazla güvendiğini ifade ediyor bana göre.
Liseye yerleştiğinde seninle aynı seviyede yüzlerce insan olduğunu ve bunların da gayet normal kişiler olduğunu göreceksin.

Hava atar gibi olacağını biliyorum ama benim uluslararası matematik olimpiyatlarında Third Grade derecem var.

Bu garip (ağır kelime kullanmak istemiyorum) eğitim sisteminde halen bu anlamsız sınavlar yapılırken gelişmiş ülkeler sınav bile yapmıyor sadece International bazda yapıyorlar. Zaten lise neresi olursa olsun ileride Harvard vs. bu sistemi takmayacağı için no problem.

Bu arada kusura bakmayın son haftalarda dayanamadım o yüzden biraz aşırı LoL oynadım yani hep oynamıyordum zaten. Yanlış anlaşılmış. Özgüvenle falan da ilgisi yok.

Bu soruda ne var ki?
Hocam garipti ya sizce hangi şık?

İmam hatiplere veriliyor destek ve PISA testinde sonuç 2.9
Fen Liseleri üvey evlat ortalama 30.1

Sometimes I ask myself "where is the justice?" ve şu cevabı alıyorum:

Justice is only a party name in our country

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı