Fen ve Matematik Sorularım doğru mu?

İlk soruda direk 220yi 42ye bölerek bulduysan şans olmuş. Yanlış bölme işlemi yapmışsın. Doğru yapsanda bu şekilde olması için tüm kitapların dikey olarak dizilmesi gerekirdi.

Her 5 kitabı bir grup olarak düşünmelisin. 4 yatay dizilmiş kitap 1 dikey kitabın boyuna eşit olduğuna göre. Kitabın kısa kenarına x dersek uzun kenarı 4x boyundadır. Her 5 kitap 5x boyutuna sahiptir. 42/5=8 ve 2 kalanı var. Kalan o kitapta şekilde gösterildiği gibi yatay dizilmiş. Kitabın boyu 4x boyuna sahip olduğu için son iki kitabıda 4x olarak saymalıyız.
8.5x+4x=44x Kitapların toplam uzunluğu kitaplığa eşit olduğuna göre 44x=220 => x=5

x kısa kenardı 5cm ve 4x uzun kenardı 4.5=20

Şık doğru.
İkinci soruda yay ve ağırlık vermesi yanıltıcı.
5-8-11 şeklinde devam eden örüntünün kuralını soruyor sorunun özünde.
Artış miktarına baktığımız zaman 3er 3er artıyor.
3n dediğimiz zaman ilk adımda doğru sayıyı verebilmesi için 2 eklememiz gerekiyor. İstediğin bir adımda deneyebilirsin ilk adım işlem açısından kolay olduğu için n yerine 1 yazarak 1.adımdaki değere eşit olmasını sağlamalısın.
O yüzden 3n+2 doğru.
3. Soruyu emir açıklamış. Zaten sen negatif sayılarda sıralamada hata yapmışsın. B olmalı.
 
Son düzenleme:

Yanlış yapmışsın hocama sordum cevap a'mış yine de teşekkür ederim.
İlk soruda direk 220'yi 42ye bölerek bulduysan şans olmuş. Yanlış bölme işlemi yapmışsın. Doğru yapsanda bu şekilde olması için tüm kitapların dikey olarak dizilmesi gerekirdi.

Her 5 kitabı bir grup olarak düşünmelisin. 4 yatay dizilmiş kitap 1 dikey kitabın boyuna eşit olduğuna göre. Kitabın kısa kenarına X dersek uzun kenarı 4X boyundadır. Her 5 kitap 5X boyutuna sahiptir. 42/5=8 ve 2 kalanı var. Kalan o kitapta şekilde gösterildiği gibi yatay dizilmiş. Kitabın boyu 4X boyuna sahip olduğu için son iki kitabıda 4X olarak saymalıyız.
8.5X+4X = 44X kitapların toplam uzunluğu kitaplığa eşit olduğuna göre 44X = 220 => X = 5

X kısa kenardı 5cm ve 4X uzun kenardı 4.5 = 20.

Şık doğru.
İkinci soruda yay ve ağırlık vermesi yanıltıcı.
5-8-11 şeklinde devam eden örüntünün kuralını soruyor sorunun özünde.
Artış miktarına baktığımız zaman 3'er 3'er artıyor.
3N dediğimiz zaman ilk adımda doğru sayıyı verebilmesi için 2 eklememiz gerekiyor. İstediğin bir adımda deneyebilirsin ilk adım işlem açısından kolay olduğu için n yerine 1 yazarak 1.adımdaki değere eşit olmasını sağlamalısın.
O yüzden 3n+2 doğru.
3. soruyu Emir açıklamış. Zaten sen negatif sayılarda sıralamada hata yapmışsın. B olmalı.

Fen?
Ayrıyaten 3.soru a olacakmış hocama sordum.
 
3. soruda arka yüzdeki sayı ön yüze bölünecektir yazmış. Gözümden kaçmış Emir'in çözümündeki hata o. Emirin yazdığı kesirlerin pay ve paydasının yerini değiştirirsen doğru halleri karşına çıkacaktır.
 

Geri
Yukarı