Fenerbahçe'nin grubu kolay algısı

Avrupa kupalarında böyle bir grup gelmiş tabii ki kolay. Hatta bundan kolay başka nasıl bir grup olabilirdi bilmiyorum. Ayrıca bu takımın ligdeki ilk galibiyeti. Tek maça göre mi iyi takım olduğuna karar verdiniz?
@cortex47 Bir önceki maçı da evinde kazanmış. Arka arkaya 2 galibiyet yani.
 
Avrupa kupalarında böyle bir grup gelmiş tabii ki kolay. Hatta bundan kolay başka nasıl bir grup olabilirdi bilmiyorum. Ayrıca bu takımın ligdeki ilk galibiyeti. Tek maça göre mi iyi takım olduğuna karar verdiniz?
@cortex47 bir önceki maçı da evinde kazanmış. Arka arkaya 2 galibiyet yani.

Grup A, grup F, grup G, bu gruplara bakarsanız sevinirim:)
 
Futbolda sayısal sonuçlara göre kazanan belirlenseydi Türkiye'nin Fransa'yı yendikten sonra hiçbir maçı kaybetmeyip dünkü kupayı da alması gerekirdi. Bu absürt örneği vermek zorunda kaldım. Her yıl Bayern 1-2 defa normal bir takıma yenilir zaten bunda anormal olan bir şey yok. İstikrar önemli.
 
Futbolda sayısal sonuçlara göre kazanan belirlenseydi Türkiye'nin Fransa'yı yendikten sonra hiçbir maçı kaybetmeyip dünkü kupayı da alması gerekirdi. Bu absürt örneği vermek zorunda kaldım. Her yıl bayern 1-2 defa normal bir takıma yenilir zaten bunda anormal olan bir şey yok. İstikrar önemli.

Frankfurt her sezon Bayern Münih ile kıyasıya kapışıyor. Zaman zaman 2-1, 1-2 gibi sonuçlar olurken zaman zaman 5-0, 5-2 gibi sonuçlar da oluyor. Ama hep birbiriyle çekişiyor. Frankfurt Bayern Münih gibi bir takımı yenmesi sürpriz veya şok bir sonuç değilse Frankfurt kolay bir rakip olarak geçilemez. Olympiakos da öyle Yunanistan'ın köklü bir kulübü. Antwerp kolay kısım sadece. Ama o küçümsediğimiz antwerp bile clube brugge gibi bir takıma karşı Pro League'de lider sırada bulunuyor. Bence Fenerbahçe'nin grubu kolay denmesinin tek etkeni galatasaraya gelen kuraydı. Ki orada da lokomotiv moskova karşısında 6 puan alabilir Galatasaray. Sayılara göre bakmicaksak her sene farklı takım şampiyon olurdu. Bir sene gençlerbirliği ne bileyim antalyaspor ama sadece 5 takım oluyor neden çünkü kadro kalitesi. Kadro kalitesini ve oyunu tamamen yok saymaya çalışmışsınız. Frankfurt Almanya'nın köklü kulübür ve Bayern Münih ile karşılaştığı maçlarda da hep çekişme yaşanmıştır. Burada Fenerbahçe'nin grubu çok kolay diye söz edemeyiz.
Evet, diğerleri neyse de h grubuna düşse kayıpsız çıkabilirmiş. Yine de düştüğü grubu abartmamak gerekir. Biri formsuz alman takımı, diğeri Avrupa'da çok da başarı olamayan Yunan takımı. Kolay grup yani, buradan çıkamaması başarısızlıktır 😄

Beşiktaş zamanında olympiakos ile eşleşmişti. Ve o kadar kolay da geçememişti. Ve Yunan takımı diye geçiştirdiğiniz takım ülke sıralamasında bizi geçiyor. Olympiakos'un kadrolarına bakmanızı isterim. Frankfurt için bir sezonun formsuz başlangıcı o sezonda kötü bir takım olduğunu göstermez. Frankfurt da aynı böyle. Büyükleri yener küçüklere puan kaybeder. Ve küçümsediğiniz Frankfurt Almanya'nın köklü kulüplerinden birisi olduğunu söyleyim. Bir de lig ile Avrupa ligini bir tutamazsınız. Frankfurt daha çok Avrupa ligini önemsiyor. Ve 6 maçlık yani telafisi lige göre daha zor olduğu için daha baskılı oynuyor. Fenerbahçe ise lige önem veriyor çünkü Fenerbahçe bu sezon Avrupa liginde yarı final oynasa bile bu sezon şampiyon olamazsa herkes yarı final oynadık değil, 8'e çıktı der. Daha önce Fenerbahçe yarı final oynadı. Final bileti direkten dönmüştü. Yani bakacaklarınız sadece form değil. Grubun maçlarının nasıl geçiceğini anlamak için:
1-kadro kalitesi.
2-Avrupa ligine verilen önem.
3-sakatlıklar ve cezalar.
 
Son düzenleme:
2010/2011 sezonundan beri bu 2 takım 24 defa karşılaşmışlar. Bayern Münih bunların 17 tanesini kazanmış, Frankfurt 4 tanesini.

Bayern'in kazanma oranı %70.8, Frankfurt'un kazanma oranı %16.6. Bayern Münih 61 gol atmış, Frankfurt 21. Kısacası Bayern neredeyse 3 kat daha fazla gol atıyor, her 10 maçın 7 tanesini kazanıyor ve çoğunu "rahat" kazanıyor.

Bayern Münih bu maçların 11 tanesinde rakibini 3 ve daha fazla farkla yenmiş. Frankfurt 1 defa.

Gerçekten "her maçta" çekişmişler. :D :D Frankfurt'un Bayern'i yenmesi sürprizdir, 2 maç üst üste yenmesi şok sonuçtur. Bayern'in ise Frankfurt'u 3-4-5 farkla yenmesi ise sürpriz değil, neredeyse %50 ihtimalle olan olağan bir durumdur. Kendi liginde 7 maçta 1 galibiyet alan, 1-1'lik beraberliklere bel bağlayan takımı da övmek forumda ilk defa yapılıyor muhtemelen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı