Ferrit Boncuğu Wi-Fi anteninin çekim gücünü etkiler mi?

mokarco

Hectopat
Katılım
11 Mart 2020
Mesajlar
30
Kasanın arkasında yer alan Wi-Fi anteninin hemen yanına mouse ve klavyenin kablosundaki yuvarlak silindir boğumları (Ferrit Boğumları) denk geliyor. Fotoğraf olarak pozisyonunu ekledim. Antenin çekim gücünü, kalitesini etkiler mi? Bu silindirler olumsuz radyo sinyallerini engellemeye yarıyor diye biliyorum. Wi-Fi antenine modemden gelecek olan sinyalleri engelleme, bozma gibi olumsuz bir etki yaratır mı?

Yavaşlama, kopma gibi sorunlar hiç yaşamıyorum. Bilgi amaçlı soruyorum. Wi-Fi adaptörü kullanan forum heyeti nasıl konumlandırıyor kablolarını?

100 Mbit fiber internet.
Gamepower Ursa mouse.
Rampage titan K9 RGB klavye.
TP-Link TL-WN781nd 150 Mbps n kablosuz 2dBi PCI Express adaptör.
 

Dosya Ekleri

  • wifi kasa görsel 1.jpg
    wifi kasa görsel 1.jpg
    182,6 KB · Görüntüleme: 45
  • wifi kasa görsel 2.jpg
    wifi kasa görsel 2.jpg
    128,7 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Yine bu foruma sordum, ama forumun insanları sadece bilgisayar teknolojisinden anladığı için yanıt alamamıştım. Technopat yerine bilgisayarpat olarak değiştirelim forumun adını, daha mantıklı olur.
Neyse, cevabını vereyim, ferrit genelde NFC stickerlerin metal yüzeylerde çalışabilmesini sağlar. Metal ile NFC çip arasına konularak metalin radyo girdabının NFC'nin radyo girdabına etki edip çekim alanını düşürmesini engeller. Ferrit boncuğu çok çok büyük değilse Wi-Fi sinyaline etki edebileceğini sanmıyorum. NFC çipin altındaki ferrit katmanı bile yalnızca 10 mikron kalınlığında bir katman. Wi-Fi sinyaline çok fazla etki edeceğini sanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı