FFXVI PC optimizasyonunun rezil olması

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Black Myth: Wukong'ta orta ayarlarda ufak takılmalar ve tuhaf droplar olabilse de 50-60 FPS civarı alabilen laptopım FF16 denen rezillikte Low'da 30 FPS bile açmıyor. Wukong harika görünen bir UE5 oyunu ama FF16 PS3 grafiklerine sahip bir oyun.

Burada da şikayet ettim durumdan. 4070'li, 4080'li, 4090'lı FG açan adamlar gelmiş linçliyor beni. Yok senin kartın kötü falan. Ben orta ayarlarda Wukong oynuyorum kardeşim bu kart ile. Neden PS3 grafikli bir oyun kasıyor? Ama yok bunu da savunmuşlar. Linçlenmişim sürekli. Git bilgisayarını güncelle kardeşim param mı var. Para verin yapayım. Yarın 5xxx serisi çıkınca sizin 4070'lerde 4080'lerde 4090'larda oyunlar kasınca bunu da mı savunacaksınız? Biz o kadar diyoruz forumda ama insanlar anlamıyor arkadaşlar. Boşuna sövüyorsunuz optimizasyonu kötü oyunlara. Böyle fanboylar çıkıp duruyor ve görüyorsunuz 2-3 sayfa linçlemişler beni. Wukong açıyorum ama bu oyunu açamıyorum ki Wukong da optimizasyonu çok iyi bir oyun değil. (bende çok iyi çalışıyor.)

@490836

Oyunun demo sürümünü oynuyorsunuz, illaki çıkana kadar bir takım değişiklikler olacaktır. FPS değeri illa grafiğe göre değerlendirilmez hocam, açık dünyadaki doluluk efektler vesaire etken sebeptir. Bu arada linçlemişler diyorsunuz ama gerçekten kötü bir ekran kartına sahipsiniz.
Wukong oynadım diyorum hala aldığım cevaba bak ya. PS3 grafikli oyun bu öyle aman aman bir detaycılığı da yok.

Wukong oynadım diyorum hala aldığım cevaba bak ya. PS3 grafikli oyun bu öyle aman aman bir detaycılığı da yok.
Hocam neyin davasındasınız ? Ben Final Fantasy savunmuyorum, optimizasyonu kötüyse kötüdür, denemedim de. Şuan demo sürümünde ve çıkış yaptığı zaman birşeyleri düzeltirler diyorum. Wukong oynadınız diye ekran kartınızın kötü olduğu gerçeği değişiyor mu ? Ekran kartınız kötü bu kadar basit. Oyunun optimizasyonu kötüdür vesairedir orası ayrı konu.

Wukong 1050 ti ile de oynanıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne diyelim şimdi 1050 ti hala iyi mi diyelim ?

@CS Relboron optimizasyon yapabilince oluyor demek ki işte. Kartım çok iyi değil evet, ama FF16'yı 720pde bile 30 FPS çalıştıramıyorum ekrana düşman gelince sapıtıyor hemen ki kapalı mekanda. Ve rezalet görünüyor. Wukong Unreal Engine 5 oyunu. Demek ki adamlar iyi optimize etmiş. Square Enix de yapsaymış. 4070li, 4080li, 4090lı elemanlar gelip optimizasyon iyi diyince iyi olmuyor.

Ki ekran kartımın da normal şartlarda Low-Medium ayarlar için gayet yeterli olması lazım teoride. Ama firmalar rezalet optimizasyon yapıyor işte. 2022 ve öncesi çıkışlı her oyunu hemen hemen oynayabilirken arada çok da grafik farkı olmayan 2023-2024 oyunlarında sorun çekiyorum. Grafik farkı da çok değil dediğim gibi hatta kötü bile oluyor bazı 2023-2024 oyunları. Forspoken mesela iyi grafiklere mi sahip? Ama çıktığı dönem rezil çalışıyordu.

Wukong gibi oyuna optimizasyon koyunca oluyor demek ki işte. Ki Wukong'da da şikayet var o noktada ben yaşamadım ama NVIDIA kartlarda iyi baya optimizasyonu. Sorun AMD'de sanırsam. Bir şey diyemeyeceğim AMD kullanmadığım için. Yeni nesil oyunların optimizasyonu berbat. Yarın bir gün RTX 6xxx falan çıkınca 4xxx serisi kartlar çöpe gidince ama grafiklerde de çok gelişim olmayınca "Kartınız kötü ya." mı diyeceksiniz?

Oyun 17 Eylülde çıkacak. Port neredeyse 1 buçuk-2 senelik oyun piyasaya sürülmeden başlandı. 1-2 ayda ne düzelecek acaba?

@CS Relboron optimizasyon yapabilince oluyor demek ki işte. Kartım çok iyi değil evet, ama FF16'yı 720pde bile 30 FPS çalıştıramıyorum ekrana düşman gelince sapıtıyor hemen ki kapalı mekanda. Ve rezalet görünüyor. Wukong Unreal Engine 5 oyunu. Demek ki adamlar iyi optimize etmiş. Square Enix de yapsaymış. 4070li, 4080li, 4090lı elemanlar gelip optimizasyon iyi diyince iyi olmuyor.

Ki ekran kartımın da normal şartlarda Low-Medium ayarlar için gayet yeterli olması lazım teoride. Ama firmalar rezalet optimizasyon yapıyor işte. 2022 ve öncesi çıkışlı her oyunu hemen hemen oynayabilirken arada çok da grafik farkı olmayan 2023-2024 oyunlarında sorun çekiyorum. Grafik farkı da çok değil dediğim gibi hatta kötü bile oluyor bazı 2023-2024 oyunları. Forspoken mesela iyi grafiklere mi sahip? Ama çıktığı dönem rezil çalışıyordu.

Wukong gibi oyuna optimizasyon koyunca oluyor demek ki işte. Ki Wukong'da da şikayet var o noktada ben yaşamadım ama NVIDIA kartlarda iyi baya optimizasyonu. Sorun AMD'de sanırsam. Bir şey diyemeyeceğim AMD kullanmadığım için. Yeni nesil oyunların optimizasyonu berbat. Yarın bir gün RTX 6xxx falan çıkınca 4xxx serisi kartlar çöpe gidince ama grafiklerde de çok gelişim olmayınca "Kartınız kötü ya." mı diyeceksiniz?

Oyun 17 Eylülde çıkacak. Port neredeyse 1 buçuk-2 senelik oyun piyasaya sürülmeden başlandı. 1-2 ayda ne düzelecek acaba?
Hocam siz aynı şeyleri söylemekte neden israr ediyorsunuz, anlamıyor musunuz? Diyorum ki söyledikleriniz doğrudur oyunun berbat optimizasyonu vardır buna lafım yok, ben ondan bağımsız diyorum ki kötü bir ekran kartına sahipsiniz bu kadar basit anlıyor musunuz?
Sizin oyuna kötü optimizasyonlu demenize birşey demiyorum yani,ek olarak 1-2 ay bir oyunda optimizasyon düzeltmeleri için oldukça iyi bir süre eğer bahsettiğiniz kadar kötüyse. Cyberpunk ta bu şekilde çıkmıştı misal.

@CS Relboron kartıma iyi demedim zaten. Sadece bu pek de iyi görünmeyen oyunu 720p 30 FPS kaldırmamam anormal diyorum. Çok daha iyi duran oyunları 1080p 60 FPS kaldırabiliyorum diyorum. Normalde de low ve medium için yeterli olması lazım kartımın teoride ama firmalar optimizasyon yapmıyor işte. Yapınca da Wukong gibi yapılıyor işte. Cyberpunk da 1-2 ayda düzelmedi diye hatırlıyorum bu arada bilmiyorum yanlış mı hatırlıyorum. Arkadaşlarla alacağım zaten ortaklaşa FF16'yı 10 dolar falan çıkacak benden çok para değil. O zaman bir daha bakarım. İyi geceler.

Evet kötü. 4080 Super var bende. Klasik Square Enix portu. Nativede 45 fps vermesi kabul edilemez bu ortalama seviyeye bile zor yaklaşan teknik kalitesi ile. Dlss + Fg açıp geçerler diye uğraşmamışlar. Hayır teknik kalitesi yüksek olsa anlarım. Ps versiyonunun aynısı neredeyse. Rt yok, textureların bir numarası yok ama 12 gb'a yakın vram kullanıyor. Wukong bile daha az kullanıyor. O en azından teknik kalitede üst düzey bunda o da yok. Önce ps'e sonra pc'ye yapınca böyle oluyor işte. Savunulacak bir tarafı yok maalesef. Bir aya kalmadan çıkıyor bir şey değişmez. Square Enix port konusunda zayıf.

Evet kötü. 4080 Super var bende. Klasik Square Enix portu. Nativede 45 fps vermesi kabul edilemez bu ortalama seviyeye bile zor yaklaşan teknik kalitesi ile. Dlss + Fg açıp geçerler diye uğraşmamışlar. Hayır teknik kalitesi yüksek olsa anlarım. Ps versiyonunun aynısı neredeyse. Rt yok, textureların bir numarası yok ama 12 gb'a yakın vram kullanıyor. Wukong bile daha az kullanıyor. O en azından teknik kalitede üst düzey bunda o da yok. Önce ps'e sonra pc'ye yapınca böyle oluyor işte. Savunulacak bir tarafı yok maalesef. Bir aya kalmadan çıkıyor bir şey değişmez. Square Enix port konusunda zayıf.
Yahu anlatamıyorum ki elemanlara. Yok senin ekran kartın kötü falan filan diyorlar. 3070'i olan arkadaşım da memnun değil performansından. Eleman gitmiş 4070 ile FG açık 2K'da oynuyorum demiş yahu FG kapalı 2K olabilmesi lazım onun zaten. FG açık 4K falan olması lazım bu görselliğe sahip bir oyunda. Steam forumlarında 3 sayfa linç yemişim ama eminim oyun çıktığında Steam incelemeleri karışık ya da çoğunlukla olumsuz olacak. Çünkü optimizasyon olarak Forspoken'dan pek farklı değil. O zaman gelince göreceğiz insanları artık.

Yahu anlatamıyorum ki elemanlara. Yok senin ekran kartın kötü falan filan diyorlar. 3070'i olan arkadaşım da memnun değil performansından. Eleman gitmiş 4070 ile FG açık 2K'da oynuyorum demiş yahu FG kapalı 2K olabilmesi lazım onun zaten. FG açık 4K falan olması lazım bu görselliğe sahip bir oyunda. Steam forumlarında 3 sayfa linç yemişim ama eminim oyun çıktığında Steam incelemeleri karışık ya da çoğunlukla olumsuz olacak. Çünkü optimizasyon olarak Forspoken'dan pek farklı değil. O zaman gelince göreceğiz insanları artık.

Ekran kartın zayıf bir kart orası bir gerçek de oyun opt. olarak kötü. Ama kendini yormana gerek yok yani Square Enix hep böyleydi. Uğraşmaz pek. Puana falan takılmaz satış yapacaktır her türlü bakar yoluna. Dlss Performance ya da Fsr + Frame Gen açıp oynayacaksın mecbur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı