FH4 "Live Yapılandırma Sunucularına Bağlanılamıyor" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Gözlerime Bak

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2020
Mesajlar
220
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8x2 GB Corsair DDR4 3000 MHZ
Ekran kartı
RX 5500 XT
Anakart
GİGABYTE B450-M S2H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Herkese merhaba. 2 saat önce normal bir şekilde Forza Horizon 4 oynadım. Sonra eve sürüp resimdeki arabaları yaklaşık 18 milyon kredi basıp aldım. Sonra müzayede evine girip satabileceğim kadarını (Bilmeyenler için söyleyeyim günlük bir limiti var.) İhaleye çıkartıp satış başlattım.

Sorunların başladığı bölüme gelirsek ihale açma limitine geldiğimi gördüm ve hiçbir şey yapmadan evin arayüzünde bilgisayarın başından ayrıldım ve kendime kahve yapmaya gittim.
Elimde kahve ile geri gelip süreceğim arabayı seçip sürmeye başlayacakken oyun dondu ve kapandı. Arkasından "Steam güncellemesi var yeniden başlatmak ister misiniz?" diye bir bildirim geldi Steam tarafından. Yeniden başlattım. Başlayınca tekrar oyuna girdim.

Sonrasında bu hata mesajı ortaya çıktı.

Şimdi buraya yazmadan önce hatırladığım kadarıyla aşağıdaki sırayla denediğim ve hiçbir işe yaramamış çözümleri yazayım.

1: Oyunu ve Steam platformunu kapatıp açmak.
2: Bilgisayarı kapatıp açmak.
3: Steam üzerinden oyunun dosyalarını doğrulamak.
4: Oyun kapalıyken Xbox oturumunu kapatıp açmak.
5: Oyun içindeyken Xbox oturumunu kapatıp açmak.
6: Modemi kapatıp açmak. Sonrasında yine işe yaramayınca reset düğmesine kürdan sokup resetlemek.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (71).png
    Ekran Görüntüsü (71).png
    824 KB · Görüntüleme: 283
  • Ekran Görüntüsü (72).png
    Ekran Görüntüsü (72).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 267
Son düzenleme:
Yaptığım para hilesinden 2.5 yıl sonra :D banlandığımda bu uyarıyı almaya başlamıştım. Yasaklı bir şey yapmadıysanız Windows arama yerine Xbox ağı yazıp o pencerenin görüntüsünü atar mısınız?
 
@Gözlerime Bak Hocam şimdi sizin mesajı görünce fark ettim. Bugün birkaç saat önce 11 gibi AFK bırakmıştım oyunu. Geldiğimde ağ hatası verdi, bu mesajın aynısı vardı. Ben de çok takılmadım. Uzun süre AFK kalınca sunucudan düştü sandım. Oyuna ALT+F4 çekip çıktım. Şimdi tekrar denedim. Ağ hatası vermedi ama eleyicide falan oyun arattım 10-15 dakikadır yükleme logosu boş boş dönüyor. Oyunda sıkıntı var. Sonra tekrar dene bir istersen.
 
Şöyle bir şeyler yazıyor ama. Oyuna bir hile mod falan bir şey yapmadım yani hileden ban yemiş olma ihtimalim yok diye düşünüyorum dediğiniz gibi.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (73).png
    Ekran Görüntüsü (73).png
    340,4 KB · Görüntüleme: 782
Önce düzelte bastım sonra yeniden denetleye bastım. Böyle hala. Bu arada ek bir ekleme yapayım. Oyunu açıp denedim az önce normal şekilde girdi ama bu engellendi yazısı kafamı karıştırıyor. Birde bu bağlantı hatasını bir kaç ay önce de almıştım o zaman modemi resetleyince çözülmüştü. Bu sorunların kaynağı benden mi yoksa oyundan mı?



Bu engellendi yazısı başıma iş açar mı?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (75).png
    Ekran Görüntüsü (75).png
    339,3 KB · Görüntüleme: 699
  • Ekran Görüntüsü (74).png
    Ekran Görüntüsü (74).png
    346,9 KB · Görüntüleme: 712
Oyunda sıkıntı yok. Bu hatadan nefret ediyorum zamanında iyi uğraştırmıştı beni. Çözdükten sonra sebepsiz yere tekrar da gelebiliyor illet bir şey gerçekten.
 
Konu biraz başlıktan farklı yerlere gidiyor da bunu düzeltmek için böyle linkteki gibi kodlar falan yazıyorlar gireyim mi o topa? Bilgisayarda güvenlik duvarı kapalıydı açtım ve yeniden düzelte bastım değişen bir şey olmadı hala engelledi yazısı var.

 
Konu biraz başlıktan farklı yerlere gidiyor da bunu düzeltmek için böyle linkteki gibi kodlar falan yazıyorlar gireyim mi o topa? Bilgisayarda güvenlik duvarı kapalıydı açtım ve yeniden düzelte bastım değişen bir şey olmadı hala engelledi yazısı var.

Deneyebilirsiniz.
 
Yazanların hepsini yaptım değişen bir şey olmadı. Bunun böyle engellendi olarak kalması mesela Steam üzerinden oynadığım oyunlara bir etki yapar mı? Sadece Microsoft Store oyunları ile ilgili bir şey ise düzelmese de olur benim için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı