Fiat 1.3 Multijet mi astra 1.6 atmosferik mi?

İkizler

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar araba alacağız ve 750.000 civarı bir bütçem var ve Egea 1.3 Multijet ve 1.6 astra benzinli arasında kaldım. İkisinin de boya değişen vs. yok arabaların durumları ise şöyle.
Opel astra:
2016 model 78.000 km.
1.6 Edition Plus.
Fiat ega:
2020 model 93.000 km.
Urban Plus paket.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostlar araba alacağız ve 750.000 civarı bir bütçem var ve Egea 1.3 Multijet ve 1.6 astra benzinli arasında kaldım. İkisinin de boya değişen vs. yok arabaların durumları ise şöyle.
Opel astra:
2016 model 78.000 km.
1.6 Edition Plus.
Fiat ega:
2020 model 93.000 km.
Urban Plus paket.

Merhaba, maddi durumunuzu bilmiyorum bu yüzden dolayı pek bir şey diyemem ama fikirimi söyleyebilirim. Yakıtlar pahalı bildiğiniz gibi. Fiat Egea 1.3 Multijet, Opel astra 1.6 ya göre daha az yakıyor. Hem de çok çok daha az yakıyor. Yakıt olarak Fiat Egea olarak düşünebilir. Ayrıca yenilik olarak model olarak Fiat Egea daha yeni. Bence bulunabiliyorsa piyasayı pek bilmiyorum fakat buldugunuz arabanın kilometresi daha düşük bulun. Baktığınız yıla göre kilometresi çok yüksek.

Merhaba, maddi durumunuzu bilmiyorum bu yüzden dolayı pek bir şey diyemem ama fikirimi söyleyebilirim. Yakıtlar pahalı bildiğiniz gibi. Fiat Egea 1.3 Multijet, Opel astra 1.6 ya göre daha az yakıyor. Hem de çok çok daha az yakıyor. Yakıt olarak Fiat Egea olarak düşünebilir. Ayrıca yenilik olarak model olarak Fiat Egea daha yeni. Bence bulunabiliyorsa piyasayı pek bilmiyorum fakat buldugunuz arabanın kilometresi daha düşük bulun. Baktığınız yıla göre kilometresi çok yüksek.

Hocam haklısınız aslında ama bu paketin daha düşük km olması bütçemi aşıyor 750.000 TL en son maalesef.

Opel astra:
2016 model 78.000 km.
1.6 Edition Plus.
Fiat ega:
2020 model 93.000 km.
Urban Plus paket.

1.3 Multijet ilanlarına dikkat ederseniz hepsi 90.000-110.000 km arasındadır. Çünkü 1.3 Multijet'lerde 100.000Km'den sonra partikül ve enjektör sorunları çıkabiliyor. Motor hacmi düşük, Turbo basıncı yüksek olduğu için enjektörlerden gelen yakıt miktarı pistonlar tarafından işlenemediği için partikül çiğ yakıttan doluyor ve yaşanan kurum sebebiyle enjektörler yanıyor.
Alacağınız araç garantiliyse alın, garantisi yoksa bulaşmayın.
Bana kalırsa 1.6 değil 1.4T benzinli Astra Sedan alın ya da bütçenize uygun Hyundai Kona 1.6T-GDI bakabilirsiniz. Arada o bütçe aralığına bulunabiliyor.

1.3 Multijet ilanlarına dikkat ederseniz hepsi 90.000-110.000 km arasındadır. Çünkü 1.3 Multijet'lerde 100.000Km'den sonra partikül ve enjektör sorunları çıkabiliyor. Motor hacmi düşük, Turbo basıncı yüksek olduğu için enjektörlerden gelen yakıt miktarı pistonlar tarafından işlenemediği için partikül çiğ yakıttan doluyor ve yaşanan kurum sebebiyle enjektörler yanıyor.
Alacağınız araç garantiliyse alın, garantisi yoksa bulaşmayın.
Bana kalırsa 1.6 değil 1.4t benzinli astra sedan alın ya da bütçenize uygun Hyundai kona 1.6t-gdı bakabilirsiniz. Arada o bütçe aralığına bulunabiliyor.

1.4tler bütçe aralığımda biraz yaşlı kalıyor 2014 model gibi yaşları gereği sorun çıkabilir mi?

1.4tler bütçe aralığımda biraz yaşlı kalıyor 2014 model gibi yaşları gereği sorun çıkabilir mi?

1.4T motorlarda ortalama 50.000-90.000km aralığında piston kırıyorlar. Kronik bir üretim hatası bu. 2017 modellerinde düzelttiler. Eski modellerinde de güçlendirilmiş piston ile onarım yapılıyor. Eğer piston revizyonu geçirmiş bir model alırsanız başınız ağrımaz.

Opel astra:
2016 model 78.000 km.
1.6 Edition Plus.
Fiat ega:
2020 model 93.000 km.
Urban Plus paket.
Merhaba bende sizinle bir zaman aynı durumdaydım. Eski aracım 2016 model Astra J 1.6 benzin LPG edition plus paketti LPG yeni takılmıştı yol tutuşu konfor vs fiyatına göre iyi bir araba kasa ağır olduğu içinde 1.6 atmosferik biraz zorlanıyor doğal olarak ve LPG de bir zaman sonra kullandıkça subap eritiyor. Çelik le değişmesi gerekiyor. Masraflı bir işlem motor sıcak çalışıyor su eksiltme vs yapıyor yazılım atılınca çözülüyormuş uğraşırım diyorsan alınır. Ben uğraşmadım gittim 2021 1.4 urban Egea aldım ona biniyorum donanım olarak da bana yetiyor 1.3 yerine önerebilirim masrafı daha az oluyor. Yakıt ta LPG takılırsa daha az yakar zaten benzinde şuan 7-8lt yakıyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı