Fiber altyapı süreci

Samett61

Kilopat
Katılım
1 Eylül 2016
Mesajlar
795
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar Technopat Sosyal,

Yaklaşık 5 senedir uğraşlarımın sonunda fiber altyapı konusunda fiber altyapı konusunda Türk Telekom'dan yeşil sinyaller alıyordum, 7 Mayıs'dan beridir, "proje çizildi, kazı izni bekleniyor" denilerek bugüne geldim. Bugün sokağın başında Türk Telekom tarafından kazı yapıldığını gördüm, kazı işlemini tamamladılar. Müşteri hizmetleri tarafından bilgilendirildiğimde GPON (FTTH) altyapının yapılacağını söylediler. Gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir süreçti. Hala da bitmiş değil. Soracak ve merak eden arkadaşlar için söyleyeyim, site de değil, yaklaşık 20 senelik bir apartmanda oturuyorum. Fiber internet bu zamana kadar çevre sokaklarda olmasına rağmen benim bulunduğum sokakta yoktu, birkaç binada VDSL altyapısı gösteriyordu Türk Telekom'un sitesinden baktığımda, binaya kadar veya eve kadar fiber altyapı getirme şansını arttıran bir etken olarak sokakta hiç fiber altyapı yoksa ilk olarak başvuru yapana getiriyorlar, diğer binalar ise VDSL veya ADSL üzerinden hizmet veriliyor. Etrafta VDSL altyapı var ise bu arkadaşların fiber getirme şanslarının hemen hemen çok az veya imkansız gibi olduğunu düşünüyorum en azından apartmanlar için bu böyle. Sokağımda benim gibi uğraşan biri olduğunu düşünmüyorum, kimseden imza falan toplamadım, sadece mail atarak, sıkıştırarak anca bugüne kısmet oldu. Hala ADSL kullanan arkadaşlar sürekli sıkıştırsınlar, CEO'ya mail atsınlar, her gün bıkmadan, taş atıp da kolumuz yorulmuyor sonuç olarak. Superonline'a falan hiç ümit bağlayıp başvuru yapmayın çünkü sadece sitelere ve zengin kesime yatırım yapılıyor, Türk Telekom tarafına mümkün olduğunca fiber altyapı başvurusu yapın. Superonline zaman kaybı olacaktır. Altyapı başvurusu sürecine yeni başlayacak arkadaşlar merak ettiklerini yazarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Asıl konuya gelecek olursak;

Bu kazıdan sonra nasıl bir süreç olacak ve ne kadar daha bekleyeceğim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Herkese teşekkürler, iyi Sosyal'ler.
 
2 gün önce kazı yaptılar, dün fiber binaya kadar getirdiler, bugünde bina içi tesisatı fiberle değiştirdiler, kutu takılıp aktif edilmesi kaldı.
Şehire yakın bir yerde mi yaşıyorsunuz? ve daha önce ADSL mi vardı sadece çünkü ben istediğim zaman saha dolabı uzak diyorlar ama pasif ağ nasıl olacak diyorum çekemeyiz diye kıvırıyorlar.
 
Şehire yakın bir yerde mi yaşıyorsunuz? ve daha önce ADSL mi vardı sadece çünkü ben istediğim zaman saha dolabı uzak diyorlar ama pasif ağ nasıl olacak diyorum çekemeyiz diye kıvırıyorlar.

İstanbul'da yaşıyorum, ADSL altyapısı çok zamandır var. Çok sıkıştırmak gerekiyor. Hergün 3-4 kere mail at gerekirse her hafta müdürlüğe git, zaten bir süreden sonra bıkıp projeyi çizerler. Sıkıştırmak çok önemli etken.
 

Geri
Yukarı