Türk Telekom'dan fiber için başvuru yapmayı düşünüyorum ama Türk Telekom internet kullanmayı düşünmüyorum. TurkNet vs düşünüyorum, Türk Telekom eğer fiber alt yağı çekerse çekim ücreti olmuyormuş fakat Türk Telekom aboneliği zorunlu mu? Bir de sadece bana mı zorunlu yoksa binadaki herkese mi zorunlu?
Hayır hocam kimse TT abonesi olmak zorunda değil. Çalışanlar "TT abonesi olmazsanız fiber çekilmez", "binadan şu kadar kişiyi TT'ye taşıyın fiber çekelim" gibisinden beyanlarda bulunarak sizi kandırma girişiminde bulunabilir dikkatli olun.
Başımdan geçeni anlatmak isterim:
Biz VDSL bulunan binamız için fiber altyapı talebimizi belirten bir dilekçe vermiştik. Dilekçede kendimi vekil tayin etmiştim. Yani numara olarak sadece benim telefon numaram vardı.
Taşeron ekibin binaya ana hat kablosunu çekmeye geldiği gün adresi teyit etmek için müdürlükten beni aradılar. Sokak isimleri uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmamıştı. Normalde bizim bina 10 numara. Ama telefondaki adam 10 numaralı binayı göremiyordu. Sistemden tam adresi görebilmek için benim müşteri numaramı istedi. Ben de Millenicom abonesi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diyerek aklınca tehdit etti. O an he hı diyerek geçiştirdim.
Altyapı kurulup aktif edildikten sonra Millenicom'u arayıp adresime fiber geldiğini ve aboneliğimi VDSL'den fiber altyapıya taşımak istediğimi belirttim. 3 gün sonra da kurulum için bir çalışan geldi ve her şey tamamlanmış oldu.
Hatta sonrasında birkaç bina sakini fiber altyapıdan abonelik aldı. 3 tane Vodafone aboneliği alındı mesela.
Görüldüğü üzere hiç kimse TT abonesi olmadan da fiber altyapı çekilebilir. Kimsenin kimseyi herhangi bir firmaya abone olması için zorlama hakkı yok. Görevini kötüye kullanıp zorlayanları da dikkate almayınız.
Geçiş sürecimi de şu konuda okuyabilirsiniz:
TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim