Sürekli bağlantım kopuyor iç tesisata ve lokal kablolara bakılmasını rica ediyorum diye kayıt açın.
Kablo internet ile fiber internet farklı şeylerdir:
Fiber internet için kendi konuma bakabilirsiniz. Aşamalar vs. hepsi bulunuyor;
Perşembe günü TT tarafından arandım, eve ekip yönlendirdiler 😃 Gelen arkadaşlar bina holüne kablo kanalı geçilmesi gerekli deyip gittiler, pek anlam veremedim. Bügün tekrar arandım, kazı ve kablo için ekip boru sordu. Anladığım kadarıyla menhol kaldırımın altında kalmış. Susta ile kanalları...
Kablo internette sistem şu şekilde işliyor. Önce bir noktaya fiber çekiliyor. Oradan saha dolaplarına koaksiyel kablo ile interneti dağıtıyorlar.
Bir ara fiberi bina içine getirip orada koaksiyel kablo ile verdikleri oldu ama sizin sistem ondan mı bilemiyorum.
Saha dolaplarından binadaki kutuya, oradan evinize koaksiyel kablo ile hizmet veriyorlar. Bir bakıma fttc denilebilir.
Bir ara fiberi bina içine getirip orada koaksiyel kablo ile verdikleri oldu ama sizin sistem ondan mı bilemiyorum. Eğer bu ise sorununuz daha hızlı çözülür.
Fiber internet ise fiber kablo binaya veya dairenin içine kadar gelir.
Ülkemizde en yüksek bireysel paket 100 Mbps olduğu için fiber veya kablo internetin farkını sadece ping değerlerinde anlayabilirsiniz.
Sadece Turkcell 1Gbps internet satıyor ama onunda altyapısı çok kısıtlı. Sadece toplu konutlarda var. Onu listeye eklemiyorum.
Onun haricinde YouTube olsun Steam'den oyun indirirken olsun farkı anlamanız çok zor.