Fiber internet kullanırken stabil olmayan bağlantı hatası

Gyakuten

Centipat
Benim evimde bina eski olduğu için koaksiyel bakır kablo döşeli. GeForce Now kullanırken LoL'de 1280X720P 30 FPS destekliyor. Daha yüksek çözünürlüğe alınca aşırı derecede bozulma oluyor. İnternet hızım 100Mbps GeForce Now için 50Mbps yeterli 1920X1080P 60 FPS oynayabilmek için. Bu yüzden sorunun konveksiyonel kablodan olduğunu düşünüyorum ve evden binadaki kutuya CAT6 kablo döşemeyi düşünüyorum. Eğer sorunumu çözmeyecekse fiber döşeyeceğim.

IDM ile yaptığım indirmelerde saniyede 11-12 MB görebiliyorum. İnternet hızımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kullandığım bilgisayar laptop 1366X768 60FPS'de 0 bozulma ile sorunsuz bir şekilde GeForce Now'ı kullanabiliyordum arada sırada zayıf bağlantı tarzında bir uyarı çıkıyordu ekranın sağ orta kısmında tek sorun o oluyordu. İnterneti evde benden başka kullanan hatta evdeki diğer cihazlardan Wi-Fi'ye bağlı olmadığım halde bile sorun çıkarıyor 1920X1080P 60 FPS'de. Bilgisayardan arka planda bir indirme internet kullanma durumu vs de olmuyordu. Modemim DOCSIS 3.0 ethernet kablom CAT6.

Tek sorun bu gibi duruyor başka sorun olabilecek ne olabilir?
Bana LoL'ü 1920X1080P 60 FPS oynamam için yeterli olur mu CAT6 kablo yoksa fiber kablo mu döşemeliyim?
Ve son olarak ben 3. katta oturuyorum ve yaklaşık 30M kablo çekilecek bu fiber kabloyu bu 3. kattan 1. zemin kata binanın dışarısından çekebilirler mi ve bir de bunu en iyi şekilde kimler yapar? Elektrikçiler yapar diyorlar ama açıkcası pek güvenmiyorum.
Buraya da internetimin ve almak istediğim fiber kablonun özelliklerinin olduğu SS'leri koyuyorum.

Mesela orada ping değerleri 25 ms hep bu civarlarda ama bu kabloyu kullanırken 7ms gördüğüm de oldu hatta bu MS yüzünden de aramıştım onları. Bana bu 20'li değerlerin normal olduğunu söylediler. Aşağıya 7 ms i gördüğüm görseli ekleyeceğim. Bir de şimdi aşağıdaki kutudan kablonun geçtiği yerin fotoğrafını çektim belki anlarsınız.

Dosya Ekleri

• 3E4CA3FA-B618-415A-942D-5FE5F7EDE5F7.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 54
  • C0C753FE-7A30-4BBA-B53A-5EA2D848D18A.png
    166,5 KB · Görüntüleme: 55
O turuncu kablo Turksat'ın kutusuna gidiyor gibi gözüküyor. Bu iyiye haber.

O zaman Turksat'ın işi çok daha kolaylaşıyor. İçindeki ONT'ye bakılıp koaksiyel kablo kısmını kontrol edecekler.

Aklıma gelen farklı bir durum ise koaksiyel kablonun DSL hattıyla aynı yerden gittiği için parazite maruz kalması ihtimali. Çünkü DSL'in sinyali iletme şekli ile koaksiyel kablonun sinyali iletme şekli çok farklı. Bunu ne siz ne ben anlayabilirim. Turksat'ın bakması lazım.

Bir ara fiberi bina içine getirip orada koaksiyel kablo ile verdikleri oldu ama sizin sistem ondan mı bilemiyorum. Eğer bu ise sorununuz daha hızlı çözülür.
Sizin sistem bu çıktı. Bu fiber internet diye tanımlanan FTTB diye geçen kurulum.

Yalnız bu arkadaş hem ONT görevi görüyor, hem sinyali koaksiyel kabloda kullanılacak şekilde işliyor. İlk şüpheli bu arkadaş(Gri ve büyük olan). Tüm bağlantı bu elemandan soruluyor. Haliyle kopma sorununda bakılacak ilk cihaz olur.

2. şüpheli ise ONT'den sonra devam eden koaksiyel kablo kısmı.
3. şüpheli modem.

Yani kopma sorunun gizemi %90 burada yatıyor.

Ping sorunu ise network birimin bakması gerekli.

Dosya Ekleri

• 1598111296055.png
    143,4 KB · Görüntüleme: 46

Açıkcası benim internetimde kopma sorunu olmuyor gece saat 3.30-3.40 aralığında düzenli olarak olarak kopuyor birkaç dakikalığına 2-3 kere Wi-Fi aç kapa yapıyorum laptoptan düzeliyor aynı şekilde öğlen saatlerindede kopuyor. Bir de ara sıra komple modemin ışıkları falan sönüyor o şekilde yine gecenin geç saatleri kopuyor ama nadir oluyor 30 dk yı buluyor o kopmlar ama sanırım bakım yapıyorlarmış onda da. Bu stabil olmama sorunuda GeForce Now'ın bana oyun içindeyken verdiği hata farklı sunucular vs deniyorum ama olmuyor. Mesela aşağıdaki görselde 1280X720 30FPS alabilirsiniz diyor ama ben daha önce laptopta 1366X768 60FPS çözünürlükde sorunsuz bir şekilde kullanmıştım. Oyun içindeki FPS değerleri 400 ile başlayıp birkaç saat sonra yavaş yavaş azalarak 150'ye kadar düşüyordu. Ama hiçbir çözünürlük problemim vs olmuyordu ve o FPS düşme sebebide laptopum 10 yıllık laptop olduğu için çok ısınıyor üstüne bir de Antalya'da yaşıyorum.

Bir de şimdi bu sistem varken buraya fiber yapılabilir mi yani? Yoksa ben koaksiyel kabloya mahkum muyum ?

Dosya Ekleri

• 99794DC3-C2E1-43AD-BC3F-16261E192972.jpeg
    201,9 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…