Fiber internet kullanırken stabil olmayan bağlantı hatası

Gyakuten

Centipat
Benim evimde bina eski olduğu için koaksiyel bakır kablo döşeli. GeForce Now kullanırken LoL'de 1280X720P 30 FPS destekliyor. Daha yüksek çözünürlüğe alınca aşırı derecede bozulma oluyor. İnternet hızım 100Mbps GeForce Now için 50Mbps yeterli 1920X1080P 60 FPS oynayabilmek için. Bu yüzden sorunun konveksiyonel kablodan olduğunu düşünüyorum ve evden binadaki kutuya CAT6 kablo döşemeyi düşünüyorum. Eğer sorunumu çözmeyecekse fiber döşeyeceğim.

IDM ile yaptığım indirmelerde saniyede 11-12 MB görebiliyorum. İnternet hızımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kullandığım bilgisayar laptop 1366X768 60FPS'de 0 bozulma ile sorunsuz bir şekilde GeForce Now'ı kullanabiliyordum arada sırada zayıf bağlantı tarzında bir uyarı çıkıyordu ekranın sağ orta kısmında tek sorun o oluyordu. İnterneti evde benden başka kullanan hatta evdeki diğer cihazlardan Wi-Fi'ye bağlı olmadığım halde bile sorun çıkarıyor 1920X1080P 60 FPS'de. Bilgisayardan arka planda bir indirme internet kullanma durumu vs de olmuyordu. Modemim DOCSIS 3.0 ethernet kablom CAT6.

Tek sorun bu gibi duruyor başka sorun olabilecek ne olabilir?
Bana LoL'ü 1920X1080P 60 FPS oynamam için yeterli olur mu CAT6 kablo yoksa fiber kablo mu döşemeliyim?
Ve son olarak ben 3. katta oturuyorum ve yaklaşık 30M kablo çekilecek bu fiber kabloyu bu 3. kattan 1. zemin kata binanın dışarısından çekebilirler mi ve bir de bunu en iyi şekilde kimler yapar? Elektrikçiler yapar diyorlar ama açıkcası pek güvenmiyorum.
Buraya da internetimin ve almak istediğim fiber kablonun özelliklerinin olduğu SS'leri koyuyorum.

ping.png

multi mode om2 fiber kablo.png

Binanızdaki dahili bakır kablolar zayıf olabilir bu tesisatı yenileyebilirsiniz.
Heleki 1999'dan önce yapılmışsa binanın kesin yenileyin.

Ama olay fiber kablo olayına gelince iş değişir.
Çünkü fiber kablo çekmek ve kullanmak için binanın girişinde fiber kutu olması gerekir.

Eğer fiber kutun yoksa eski kutulardan yani içinde birsiri klemens olan bir kutu varsa fiber kabloyu bu kutuda kullanamazsın.

Dediğim gibi senin en iyi yapacağın şey eski bakır kabloları yenilemek olacaktır.

Konu trol galiba DOCSIS modeme aşağıdan CAT-6 veya fiber kablo çekerek kullanmak teknik olarak imkansız.

Okuyup okuyup duruyorum ama fiber kabloyu öyle CAT-6 alır gibi sar bana 30 metre deyip alamazsınız.

Ayrıca fiber kablo alacak kadar paranız varken WİN10 anahtarı alamıyorsunuz anlaşılan...

Konu trol galiba DOCSIS modeme aşağıdan CAT-6 veya fiber kablo çekerek kullanmak teknik olarak imkansız.

Okuyup okuyup duruyorum ama fiber kabloyu öyle CAT-6 alır gibi sar bana 30 metre deyip alamazsınız.

Ayrıca fiber kablo alacak kadar paranız varken Windows 10 anahtarı alamıyorsunuz anlaşılan...

Bende zaten bu işleri bilmiyorum internette araştırdığım bilgilerden yola çıkarak böyle bir sonuca vardım bu modem e kablo bağlama olayını vs de anlamadım anlam verememiştim ama bir şekilde oluyor sanırım konektörler vs aracılığı ile fiber sonlandırma işlemi vs tarzı videolarını falan izlemiştim alacağım konektöre vs karar vermiştim.Daha hala araştırıyorum bunu nasıl yapacağımı.Tüm detaylarına kadar anlatan bir video, yazı vs de bulamadım.

Win 10 key konusuna gelecek olursak o kadar param yok hatta bu kabloyu alacak kadar bile param yok konuyu açmamdaki asıl amaç zaten bilgi almaktı.Param olsa 1900 tl ye windows da alırım zaten neden almayayım.
Binanızdaki dahili bakır kablolar zayıf olabilir bu tesisatı yenileyebilirsiniz.
Heleki 1999'dan önce yapılmışsa binanın kesin yenileyin.

Ama olay fiber kablo olayına gelince iş değişir.
Çünkü fiber kablo çekmek ve kullanmak için binanın girişinde fiber kutu olması gerekir.

Eğer fiber kutun yoksa eski kutulardan yani içinde birsiri klemens olan bir kutu varsa fiber kabloyu bu kutuda kullanamazsın.

Dediğim gibi senin en iyi yapacağın şey eski bakır kabloları yenilemek olacaktır.

Bina daha yeni 10 yıllık bile değil ama içerisinde ne yazık ki bakır kablo var. Kablonet kullanıyorum bana fiber altyapımın olduğunu söylediler müşteri hizmetlerini aradım bu durumu anlattım kabloları yenilersem fiber kullanabilir miyim diye sordum onlarda kullanabilirsin dediler ve galiba fiber altyapı olmadan 100 Mbps hız almam imkansız internetten araştırdığıma göre hatta bu bakır kablo ile 100Mbps hız almamda imkansız ama ben bakır kablo kullanarak nasıl 100Mbps hız alıyorum onuda anlamadım.

Son düzenleme:
Kablonet uydu kablosu kullanıyor diye biliyorum modeme giren kabloları kontrol ederseniz görürsünüz. Kaliteli bir uydu kablosu almanız gerek CAT-6 değil fiber kablo cekilemez bakır altyapıda.

Bana kaliteli bir kablo örneği linki atabilir misiniz? Nasıl bir kablo almalıyım bunu anlayabileceğim kaliteli bir uydu kablosunun özellikleri nelerdir onunla ilgili bir yazı vs de olur.

@Gyakuten Ne zaman böyle bir konu görsem ( sadece bu forumda değil, diğer sitelerde de) hep trol peşinde oldukları için bu fikre kapıldım. Özür dilerim.

DOCSIS kullandığınıza göre Turksat üzerinden hizmet alıyorsunuz. Eğer ortada iç tesisat sorunu varsa sadece koaksiyel kablo ile tesisatı yenileyebilirsiniz. Turksat'ın kutuları kilitli olduğu için tek başınıza yapamazsınız. Kabloyu en fazla kutunun yanına kadar getirebilirsiniz.

Öte yandan fiber kablo kısmı o kadar basit değil ve elektrikçiler gerekli işlemi yapamaz. Fiber kablo Turksat'ın pasif sistemleriyle birleştirilemez. Teknik açıdan olmuyor.

Aynı şekilde CAT-6 kabloda çekemezsiniz çünkü Turksat'ın sistemi sadece koaksiyle kablo destekliyor.

Burada yapılacak en mantıklı çözüm yolu öncelikle saha dolabı ile bina içindeki kutu arası kabloların ve daireye giden kablonun Turksat tarafından kontrol edilmesi olacaktır. Modemin kontrolüde yapılmalı.

Bu kısımlarda sorun yoksa işin Turksat tarafından network birimine iletilip gözlemlenmesi gerekli.

1. sistem bu şekilde;

sadasdasdasd-jpg.523582
sadasdasdasd-jpg.523582
Görüldüğü üzere bu kısımda ne CAT-6 için uygun donanım var ne fiber kablo için uygun donanım var. Sadece koaksiyel kablo için tasarlanmış. Buradaki koaksiyel kablo televizyon kablosyuyla aynı değil. Boyut farkı olması gerekiyor.

Meşhur kutunun içi bu şekilde.

@Gyakuten ne zaman böyle bir konu görsem ( sadece bu forumda değil, diğer sitelerde de) hep trol peşinde oldukları için bu fikre kapıldım. Özür dilerim.

DOCSIS kullandığınıza göre Türksat üzerinden hizmet alıyorsunuz. Eğer ortada iç tesisat sorunu varsa sadece koaksiyel kablo ile tesisatı yenileyebilirsiniz. Türksat'ın kutuları kilitli olduğu için tek başınıza yapamazsınız. Kabloyu en fazla kutunun yanına kadar getirebilirsiniz.

Öte yandan fiber kablo kısmı o kadar basit değil ve elektrikçiler gerekli işlemi yapamaz. Fiber kablo Türksat'ın pasif sistemleriyle birleştirilemez. Teknik açıdan olmuyor.

Aynı şekilde CAT-6 kabloda çekemezsiniz çünkü Türksat'ın sistemi sadece koaksiyle kablo destekliyor.

Burada yapılacak en mantıklı çözüm yolu öncelikle saha dolabı ile bina içindeki kutu arası kabloların ve daireye giden kablonun Türksat tarafından kontrol edilmesi olacaktır. Modemin kontrolüde yapılmalı.

Bu kısımlarda sorun yoksa işin Türksat tarafından network birimine iletilip gözlemlenmesi gerekli.

Görüldüğü üzere bu kısımda ne CAT-6 için uygun donanım var ne fiber kablo için uygun donanım var. Sadece koaksiyel kablo için tasarlanmış. Buradaki koaksiyel kablo televizyon kablosyuyla aynı değil. Boyut farkı olması gerekiyor.

Meşhur kutunun içi bu şekilde.

Yani ben bu adamları aradığımda ne demem gerekiyor bu kabloları ve modemi kontrol etmeleri için? Bir de ben altyapı sorgulama yaptığım zaman karşıma görseldeki gibi fiber Kablonet altyapısı bulunmaktadır yazıyor. Fiber Kablonet ve fiber internet farklı şeyler mi? şimdi ben mesela şuanki internetim ile saniyede 11-12 MB indirme yapabiliyorum diyelim ki bir şekilde fiber e geçtim ne gibi bir farklılık olacak ?

Dosya Ekleri

• fiber.png
    fiber.png
    191,5 KB · Görüntüleme: 56
Sürekli bağlantım kopuyor iç tesisata ve lokal kablolara bakılmasını rica ediyorum diye kayıt açın.

Kablo internet ile fiber internet farklı şeylerdir:
Fiber internet için kendi konuma bakabilirsiniz. Aşamalar vs. hepsi bulunuyor;

Kablo internette sistem şu şekilde işliyor. Önce bir noktaya fiber çekiliyor. Oradan saha dolaplarına koaksiyel kablo ile interneti dağıtıyorlar.

Bir ara fiberi bina içine getirip orada koaksiyel kablo ile verdikleri oldu ama sizin sistem ondan mı bilemiyorum.

Saha dolaplarından binadaki kutuya, oradan evinize koaksiyel kablo ile hizmet veriyorlar. Bir bakıma FTTC denilebilir.

Bir ara fiberi bina içine getirip orada koaksiyel kablo ile verdikleri oldu ama sizin sistem ondan mı bilemiyorum. Eğer bu ise sorununuz daha hızlı çözülür.

Fiber İnternet ise fiber kablo binaya veya dairenin içine kadar gelir.

Ülkemizde en yüksek bireysel paket 100 Mbps olduğu için fiber veya kablo internetin farkını sadece ping değerlerinde anlayabilirsiniz.

Sadece Turkcell 1Gbps İnternet satıyor ama onunda altyapısı çok kısıtlı. Sadece toplu konutlarda var. Onu listeye eklemiyorum.

Onun haricinde Youtube olsun Steam'den oyun indirirken olsun farkı anlamanız çok zor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı