Fiber internet sürekli kopuyor

TedeX

Hectopat
Fiber kullanıyorum. İnternetim sürekli kopuyordu. Modem üzerindeki internet ışığı kırmızı yanıp kalıyordu ve kapatıp açmadığım sürece düzelmiyordu. Bu ilk başlarda günde 1-2 kereden saatte 4-5 kereye kadar çıktı. Türk Telekom'un teknik servisindeki çalışanla arkadaş olduk bu sürede. Çünkü evime 4-5 kere geldi. Değiştirmediği ve denemediği şey kalmadı. Fakat sorun çözülmedi. Hataların sistemde modem kaynaklı olduğunu söyledi ama modemi değiştirmek zaten denediği ilk şeydi. Şimdi tüm tesisatı yeniletti eve yeni kablo çektirdi. Kabloyu daha bağlamak için bir ekip gelmedi o iş pazartesiye kaldı büyük ihtimalle. Eğer bu da sorunu çözmezse ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Haftaya Online olarak çalışmaya başlayacağım ve bu internetle çalışmak imkansız gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber kullanıyorum. İnternetim sürekli kopuyordu. Modem üzerindeki internet ışığı kırmızı yanıp kalıyordu ve kapatıp açmadığım sürece düzelmiyordu. Bu ilk başlarda günde 1-2 kereden saatte 4-5 kereye kadar çıktı. Türk Telekom'un teknik servisindeki çalışanla arkadaş olduk bu sürede. Çünkü evime 4-5 kere geldi. Değiştirmediği ve denemediği şey kalmadı. Fakat sorun çözülmedi. Hataların sistemde modem kaynaklı olduğunu söyledi ama modemi değiştirmek zaten denediği ilk şeydi. Şimdi tüm tesisatı yeniletti eve yeni kablo çektirdi. Kabloyu daha bağlamak için bir ekip gelmedi o iş pazartesiye kaldı büyük ihtimalle. Eğer bu da sorunu çözmezse ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Haftaya Online olarak çalışmaya başlayacağım ve bu internetle çalışmak imkansız gibi duruyor.
Kablolarda sıkıntı vardır, yada bozuktur. Bakmanızı isteyeceğim.

Eve kadar fiber ise sisteminiz dışarıdan gelen fiber kabloyu bina girişinde sonlayıp daire sayısı kadar porta bölen cihazı kontrol ettirin.
Kabloyu bağlamak için gelen ekip bunu yapabilir.

Port arızası olabilir mi acaba?

Port arızası olabilir mi acaba?

Portu da değiştirdi ama çözülmedi.

Yaptığı işlemleri sıralayayım:
1- Modemi değiştirdi
2- Modemin yanındaki fiber için olan küçük cihazı (adını bilmiyorum) değiştirdi
3- Portu değiştirdi (Bina üzerindeki)
4- Binadan daireye olan kablo değişiyor şu an

Kablolarda sıkıntı vardır, yada bozuktur. Bakmanızı isteyeceğim.

Kablo değişiyor şu an eve kadar fiber kablo çekildi şu küçük cihaza bağlanması için ekibi bekliyorum.

Portu da değiştirdi ama çözülmedi.

Yaptığı işlemleri sıralayayım:
1- Modemi değiştirdi
2- Modemin yanındaki fiber için olan küçük cihazı (adını bilmiyorum) değiştirdi
3- Portu değiştirdi (Bina üzerindeki)
4- Binadan daireye olan kablo değişiyor şu an

Kablo değişiyor şu an eve kadar fiber kablo çekildi şu küçük cihaza bağlanması için ekibi bekliyorum.
Başka bir çözüm kalmamış gibi. Değiştirsinler bakalım.

1. Şüphe: Wi-Fi (Başarısız)
Kablo değişikliği de işe yaramadı. Hala kopuyorum. Şu an cihazlar mı bir şeye sebep oluyor diye testler yapıyorum. Wi-Fi kanalını kapattım sadece kablolu olarak kullanıyorum. Eğer bir kopma yaşamazsan uzun süre en azından sorunu bulmuş olacağım.

Derken yorumu atamadan internetim koptu.

2. Şüphe: OS (Başarısız)
Bundan kaynaklı olduğunu düşünmesem bile neden denemeyeyim dedim ve Linux'tan Windows'a geçiş yaptım. Fakat sonuç aynı.

Not: Bunun için tüm sistemi formatlamadım tabii ki. Dualboot kullanıyorum sadece restrart atıp Windows'u açtım :D

3. Şüphe: Bilgisayar (Başarısız)
Acaba bilgisayarım mı bir şekilde kopmaya sebep oluyor merak ediyorum. Bilgisayarı bir süre kapatıp test edeceğim.
Bu da sorunu çözmedi. Yani bağlı olan hiçbir cihaz bu soruna sebep olmuyor. Bunu anlamış oldum.

Son düzenleme:
Fiber kablonun iki ucunun da fotoğraflarını atabilir misiniz?

Uçların takıldığı slotun rengi ile ucun rengi farklı ise çok fazla kayıp oluşturur.

Fiber kablonun iki ucunun da fotoğraflarını atabilir misiniz?

Uçların takıldığı slotun rengi ile ucun rengi farklı ise çok fazla kayıp oluşturur.
Fiber kablonun iki ucu derken neyden bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Binadaki kutudaki olan ucu ve evdeki fiber kutusuna bağlanan ucu mu istiyorsunuz?

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    104,4 KB · Görüntüleme: 77
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    60,2 KB · Görüntüleme: 96
Fiber kablonun iki ucu derken neyden bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Binadaki kutudaki olan ucu ve evdeki fiber kutusuna bağlanan ucu mu istiyorsunuz?

Evet.

Uçların girdiği soket ile kablonun uçlarının renkleri farklıysa sorun yaratabilir.

Mavi ucun en ucu düzdür.
Yeşil ucun en ucu eğimlidir.

İkisi birbirine karışmamalı.

Bu konuda blog girdim vardı:

Mavi (düz) uç:

0_connnector.jpg

Yeşil (eğimli) uç:

0_connector.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri