Fiber kablo hızı arttırır mı?

Sozana

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba kolay gelsin. Ben kablolu internet kullanıyorum. Kablo da eski bir bakır kablo. N11'de fiber kablo gördüm, 3 metrelik almayı düşünüyorum bu durum mevcut kullanabildiğim internet hızını daha da arttırır mı? Şu anki hızım çok çok düşük. Yani ADSL portuna fiber kablo taksam işe yarar mı bilen beni aydınlatabilir mi? TTNET'i arıyorum ama bir tutturmuşlar elektrikçiyi arayın biz ilgilenmiyoruz o konularla deyip duruyorlar papağan gibi sinir oldum. Şöyle özet geçeyim. Şu an mevcut internetim 16MB. Hız testinde en fazla çıkan değer 11, benim kullanabildiğim mesela Steam'de oyun indirirken en fazla aldığım değer 1.5MB. Ethernet kablosunu fiber kablo ile değiştirsem bunun sonucunda daha yüksek hız görür müyüm?
Paketimi yükseltmeyi düşünüyorum, altyapımız varmış fiberi destekliyormuş. Ama ben bu durumu fiber kablo ile biraz bile olsa iyileştiremezsem eğer yükseltme paketi almam mantıksız olur çok az fark eder ama fiyatına değmez bu sefer de.

Konu başlığındaki cevap evet ama o kablo farklı fiber değil. Ayrıca altyapıdaki kablolar değişmemiş olacak, bilemedim.

TTNET'in o işlerle ilgilenmesi gerek altyapınızın fiber desteği vs. TTNET'in ilgilenmesi lazım diye biliyorum.

Fiber kabloyu o şekilde kullanamazsın zaten gerekte yok. Cat6 kablo çekebilirsin ankastreden daireye kadar eğer arada şuanki kablondan kaynaklanan bir kayıp varsa bunu kapatır.
Bu arada bina içi tesisat her firma için müşteriye aittir.

Dsl ve Fiber kablo aynı değil hocam.

Mesajlarınız için teşekkür ederim ama herkes ayrı bir şey söylüyor, forumları da okuyorum araştırıyorum, problemler birden fazla sebepten kaynaklanıyor muhtemelen, birisine el atsak diğeri sıkıntı yaratıyor. Ttnet bir şey söylemiyor, operatörlerin de genel olarak bilgisi çok zayıf ve bilgilere erişimleri de çok kısıtlı. Elektrikçi desen, müşteri düdükleme peşinde. Sistem böyle olunca insan doğru bilgiye nasıl ulaşacağını, neleri doğru şekillerde nasıl yapacağını bilemiyor.

Çok haklısınız. Çok çok eski bir tesisata sahip değilseniz kablo yenilemekle uğraşmayın bence.
Elektirkçiye güvenmiyorsanız sizde yapabilirsiniz tabi ama biraz zorlu olur. Size giden kabloyu bulup aynı şekilde yeni kabloyu oraya bağlarsınız. Kabloyuda internetden söylersiniz. Zor olan kısım kanallardan geçirmek kabloyu. Eski kabloya yeni kabloyu bağlayıp diğer uçtan eski kabloyu çekerek kanallardan geçirebilirsiniz.

Evet sanırım o tarz bir çözüm bulmam gerekiyor. İlginiz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…