Fiber kablo nasıl anlaşılır?

İlk mesajdaki görselde yer alan şey fiber kablo değil gibi geldi bana. Hatta kablo bile değil kablo kanalı gibi duruyor. Turuncu olduğu için hemen fiber diye atlamamak lazım. @849103 nickli arkadaş "fiber kablosuna nazaran çok kalın duruyor emin misiniz?" diyerek kaç kez sorgulamış, tereddüte düşmüş. Ben de kendisiyle aynı fikirdeyim.

Zamanında yine bu forumda başka bir konuda gördüğüm kablo kanalına benzer duruyor. İlgili konu: Sokaktaki turuncu kablo fiber mi?
Tabii o konudaki fotoğraflar daha net, bu konudaki fotoğraflar uzaktan çekilmiş pek net değil ama şu 2 yöntemle de çıkarım yapılabilir:

1) Şu görselde kırmızı ile işaretlediğim kısımda da görüldüğü üzere kablo kanalının ucu boş.

Yani içinden herhangi bir şey çıkmıyor. Oysa bu kadar kalın bir fiber optik kablonun içerisinde en azından 48 core falan olmalıydı. Çünkü her ne kadar fotoğraf net olmasa da bayağı kalın olduğu gayet belli oluyor. 8 corelu falan olamaz bu kadar kalın bir kablo. E dediğim gibi bu fotoğrafta core falan görünmüyor. Bomboş bir siyahlık var. Bu da demek oluyor ki bunun içi boş. Yani bu bir kablo değil kablo kanalı olmalı.

2) Çalışan şahısların üzerinde sarı yelek var. Bu tarafa sırtı dönük arkadaşın yeleğinde "RSA" yazıyor. "Neymiş bu RSA" diye araştırdığımda Bursada faaliyet gösteren bir elektrik şirketi olduğunu gördüm.
Bunlar sosyal medya hesapları:
LinkedIn: RSA Elektrik | LinkedIn
Twitter (yeni adıyla X): x.com

Bu da kendilerine ait web sitesi: Hakkımızda

Görüldüğü üzere yelekteki logo ile web sitesindeki ve sosyal medya hesaplarındaki logo aynı. Yani fotoğraftaki vatandaşlar bu elektrik şirketinin çalışanları.

Fiber altyapıyı döşeyen çalışanlar, altyapı sahibi şirketin taşeron ekibidir. Yani üzerilerinde ilgili şirketin yeleği/kıyafeti bulunur.
Şu videoyu 07:24 ile 07:26 arasında durdurup dikkatli incelerseniz mavi tişörtlü çalışanın üzerinde Türk Telekom yazdığını göreceksiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özetlemek gerekirse; Fiber altyapının veya başka bir altyapının (elektrik altyapısı gibi) hazırlanması adına içinden kablo geçecek olan kablo kanalı hazırlanıyor sanırım.

Yine de bu tahminim teyite muhtaçtır. Dolayısıyla daha yakından ve net fotoğraflar görebilirsek daha net şeyler söyleyebiliriz. Belki üzerinde yazıyordur ne olduğu. Yani markası modeli falan yazıyor olabilir. Konu sahibi arkadaşın bir incelemesinde fayda var.

Hocam sizi FBI'a alalım buralarda harcanıyorsunuz.

Hocam sizi FBI'a alalım buralarda harcanıyorsunuz.
FBI'lık bir şey yok hocam. Ufak bir araştırma sadece. Elimizin altında devasa bir kaynak var: internet. Bunu kullanmayı, araştırmayı, netleştirmeyi iyi bilmek lazım.
Bir de zaten mesleki açıdan da çok sık araştırma yaptığımdan dolayı her şey için direkt araştırmaya yöneliyorum tahminden ziyade.
Bir yazılım şirketinde proje yöneticisiyim ben. Bizim sektörde "bilmiyorum" meselesi pek tasvip edilmez. Evet bilmiyor olabilirsin ama öğrenemez değilsin. Temel mantık budur. Hem ne demişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp. 😉

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı