Fibere geçildikten sonra internet kopmaları yaşanıyor

kerems61

Hectopat
Daha fazla  
3 yıldır TP-Link t3u Plus USB Wi-Fi dongle ile 5 GHz de Türk Telekom 50 Mbps internet kullanıyorum ve bilgisayarımda 1 Wi-Fi'de kopma yaşamadım. 2 gün önce Türk Telekom fiber bağlandı, internetim 2 3 saniyelik kopuyor. CMD'ye ping -t www.google.com yazıyorum ve ara sıra ping 2000+ oluyor ve sonra ping alamıyor. 2 saniye sonra tekrardan ping almaya başlıyor ve düzeliyor ve bu olay sürekli tekrarlanıyor.

Laptopta denedim onda hiçbir sorun yok, daha uzakta olmasına rağmen bu sorun olmuyor. Dongle'ı laptopa bağlıyorum sorun yine oluyor. Sorun dongle da dedim. Gittim 1000 TL verdim TP-Link Archer TX20uh aldım ve tekrardan kopmalar başladı. Anlam veremiyorum fiberi kopartıp atıp VDSL'e geri döncem şimdi. Ne yapabilirim?

Hocam Aygıt Yöneticisi'nden interneti bağladığınız kabloyu veya ne denirse (yüksek ihtimal Family Controller) sağ tıklayıp özellikle güç yönetimi yerinden güç tasarrufu için kapatılsının tikini kaldırın eğer işaretliyse bende de aynı problem oluşmuştu fiber bağladıktan sonra böyle çözmüştüm.

Eğer ki bu yöntem ile olmaz ise, modem kanal seçeneklerinden kanalı temiz kanala çekebilirsin ve WPA şifreleme türlerini değiştirerek deneyebilirsin.

Yardım eder misin tam anlamadım

Anladığım kadarıyla ağ bağdaştırıcılardan TP-Link'imi buldum ve güç yönetiminden güç tasarrufunu kapattım doğru mudur hocam

Eki Görüntüle 2432972
Yardım eder misin tam anlamadım.

Hocam ağ bağdaştırıcılarına gir oradan yüksek ihtimal family controllerdır o yüzden Family Controller olana sağ tıkla özellikler de güç yönetiminden güç kazancı sağlamak için devre dışı bırakılsını kapat de eğer açıksa bir deneyin. düzenleme -Evet hocam biraz gezinin intte bakın bakalım gidiyor mu.

deniyorum bi uzun test yapıyım ping atmaya başladım arkada oyun ve video falan da açtım biraz yorayım interneti çok teşekkür ederim bu arada çok mantıklı geldi dediğin

Deniyorum bir uzun test yapayım ping atmaya başladım arkada oyun ve video falan da açtım biraz yorayım interneti çok teşekkür ederim bu arada çok mantıklı geldi dediğin.

Rica ederim hocam yaşadığın hissi çok iyi biliyorum çünkü az duvarları yumruklamadım ben o hata yüzünden. Biraz test et beni de bilgilendir hocam oldu mu olmadımı.

yok yine oluyor kafayı yicem

2 dongle a da aynı ayarı yaptım değişmedi

ikisini de ayrı ayrı denedim

fiber modemi çıkartıp vdsl modemi takmak daha mantıklı geldi

şöyle saçma bir şey farkettim ben 5 ghzye bağlıyım modem arayüzünden baktığımda da 5 ghz ye bağlı gözüküyorum ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…