Daha fazla
Şu an hangi firmayi kullaniyorsunuz.
Attığınız link açılmıyor, sanırım bir yanlışlık olmuş da bahsettiğiniz şeyi biliyorum. Linki ben atayım: https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/bina-ici-elektronik-haberlesme-tesisati-teknik-sartnamesi.pdfBina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Teknik Şartnamesinin uygulanmaya başlamasıyla yeni yapılan binalarda sağlanacak faydalar aşağıda sıralanmaktadır. Bina yapımı sırasında dairelere kadar bina içi fiber optik kablo çekimi zorunluluğu getirilmiştir.
Eki Görüntüle 2123343
https://www.btk.gov.tr › bina-ici-ele...
Ben böyle biliyorum ama
https://www.turktelekom.com.tr/destek/iletisim/telekom-ofis-ve-magazalar buradan müdürlüğün adresini öğrenebilirsiniz.Hocam müdürlük nerede ilçede olmiyadabilir adresine nerdeden bakabilirim .
Hocam yokmuş googleden baktım birde sadece operasyon müdürlüğü çikiyor benim iş yaş bı açık kapıdan dilekcesiz olursa o da imkansız gibi birşeyAttığınız link açılmıyor, sanırım bir yanlışlık olmuş da bahsettiğiniz şeyi biliyorum. Linki ben atayım: https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/bina-ici-elektronik-haberlesme-tesisati-teknik-sartnamesi.pdf
Şimdi bu husus çok yanlış yorumlanıyor. Daha önce de bu forumda başka bir arkadaşla konuşmuştuk bunu. Çoğu vatandaş bunu "yeni binalara fiber altyapı çekmek zorunlu" şeklinde yorumluyor. Ama işin aslı öyle değil. Bakın ilgili şartnamenin dördüncü maddesinin i bendini inceleyelim:
Ne diyor? "Yapı müteahhidi" diyor. Yani bu şartname müteahhitleri ilgilendiren bir şartname. Daha da basit anlatmak gerekirse binayı yapan/yaptıran şahıs veya kurum binanın iç tesisatını fiber altyapıya uygun bir şekilde döşetmeli diyor. Yani burada altyapı sahibi şirketleri ilgilendiren bir durum yok. Müteahhit iç tesisatı fiber kabloyla döşesin yeterli. Bu şartnameyi okuyup da "yeni binalara fiber altyapı zorunlu" diye bir anlam çıkarmamalıyız. Müteahhitlerin iç tesisatı fiber kabloyla döşetmesi zorunlu evet. Ama binanın altyapısı için zorunlu bir durum söz konusu değil. O konu altyapı sahibi firmanın inisiyatifinde.
Ha, önceki mesajımda da dediğim gibi altyapı sahibi firmalar kendi politikaları gereği yeni binalara genelde (şartlar da uygunsa) fiber altyapı kuruyorlar o ayrı bir konu.
Dediğim gibi bu mesele çok yanlış yorumlanıyor. Tıpkı 2 yıllık taahhütler meselesi gibi. Yeri gelmişken ona da referans vereyim. Şu konuda da o meseleyi çok detaylı bir şekilde resmi belgelerle ele almıştım: https://www.technopat.net/sosyal/konu/1-yildan-uzun-suereli-taahhuetlerin-feshi.1819946
Meraklısı okur.
https://www.turktelekom.com.tr/destek/iletisim/telekom-ofis-ve-magazalar buradan müdürlüğün adresini öğrenebilirsiniz.
İlçede yoktur da şehir merkezinde vardır hocam. Kendi konumda da anlattığım gibi benim yaşadığım ilçede de müdürlük yok. Şehir merkezine gittim ben. Siz de böyle yapabilirsiniz. Yok dilekçe vermek istemiyorum diyorsanız (ki bence kesinlikle vermelisiniz vakit kaybetmeden) dilekçeyi Açık Kapı üzerinden göndermeyi deneyin siz bilirsiniz.Hocam yokmuş googleden baktım birde sadece operasyon müdürlüğü çikiyor benim iş yaş bı açık kapıdan dilekcesiz olursa o da imkansız gibi birşey
Santralde dilekçeyi verebileceği biri olmaz. Dilekçe işiyle ofisteki planlama servisi ilgilenir. Santralde mühendisler, teknikerler falan olur. Onların da işi değil dilekçe.Bagli bulundugun santrale gotursen olur mu acaba?
Hocam konularin birinde bir arkadaşın galiba dilekcesizde olmuştu , yaşımdan dolayı beni müdürlük masimez diye tahmin ediyorum babamda gelmez il merkezi bizden 80 km uzaklitaİlçede yoktur da şehir merkezinde vardır hocam. Kendi konumda da anlattığım gibi benim yaşadığım ilçede de müdürlük yok. Şehir merkezine gittim ben. Siz de böyle yapabilirsiniz. Yok dilekçe vermek istemiyorum diyorsanız (ki bence kesinlikle vermelisiniz vakit kaybetmeden) dilekçeyi Açık Kapı üzerinden göndermeyi deneyin siz bilirsiniz.
Santralde dilekçeyi verebileceği biri olmaz. Dilekçe işiyle ofisteki planlama servisi ilgilenir. Santralde mühendisler, teknikerler falan olur. Onların da işi değil dilekçe.
Dilekçe vermek için yasal olarak reşit olmak gerekli mi onu tam bilmiyorum ama yanınızda reşit biriyle gitmek daha iyi olur. Babanız da gelmezse dediğim gibi Açık Kapı üzerinden falan gönderirsiniz dilekçeyi artık.Hocam konularin birinde bir arkadaşın galiba dilekcesizde olmuştu , yaşımdan dolayı beni müdürlük masimez diye tahmin ediyorum babamda gelmez il merkezi bizden 80 km uzaklita
Binada birde 8 daire var sadece benim hizimda uğraşmaya değermi bilemedim siz olsanız nasıl yapardiniz
Hocam çok rahatsızlık verdim ama kiracilardan imza alsak olur dimi
hocam sadece babamın adına bir belge hazırlayıp imzalayıp gönderiyorum komşularla hiç uğraşmayın. Açık kapidan deniyim yarın öncelimleDilekçe vermek için yasal olarak reşit olmak gerekli mi onu tam bilmiyorum ama yanınızda reşit biriyle gitmek daha iyi olur. Babanız da gelmezse dediğim gibi Açık Kapı üzerinden falan gönderirsiniz dilekçeyi artık.
Ben olsam tek başıma da olsa yine de dilekçe verirdim hocam. Ha, şartlar gereği kalkıp müdürlüğe gidemiyorsam bile online kanallardan ulaştırmaya çalışırdım. Yani ne yapar ne eder o dilekçeyi vermeye çalışırdım imkanlar dahilinde.
Kiracılardan da imza alabilirsiniz sorun olmaz. Benim imza aldığım komşulardan biri kiracıydı.
Olur hocam. Ama hemen art arda göndermeyin. İlkini gönderdikten sonra birkaç ay bekleyin. Hatta gönderdiğiniz mecradan dilekçenin akıbetini falan sorun. Ses çıkmazsa toplu imza alıp başka bir dilekçe gönderebilirsiniz.hocam sadece babamın adına bir belge hazırlayıp imzalayıp gönderiyorum komşularla hiç uğraşmayın. Açık kapidan deniyim yarın öncelimle
Hocam birde önce sadece babam adına tek dilekçe yazsam önemsemezlerse binadakilerden imza toplasam olurmu?
Tamamdır hocam cevap gelmezse hem yaz gelir bende evde sürekli olabilirim gerekirse Yozgat'a giderimOlur hocam. Ama hemen art arda göndermeyin. İlkini gönderdikten sonra birkaç ay bekleyin. Hatta gönderdiğiniz mecradan dilekçenin akıbetini falan sorun. Ses çıkmazsa toplu imza alıp başka bir dilekçe gönderebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.