Fiesta vs Clio vs C3

Mr. Enver

Hectopat
Yer
Avrupa Yakası
Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi, bu üç araç arasında kararsız kaldım. Detayları aşağıda paylaşıyorum, siz hangisini önerirsiniz?

kullanım amacı:
Aylık minimum 600 km şehir içi.
Yılda 1-2 kez uzun yol.

kullanacak kişi sayısı:
Genellikle 1 ya da 2 kişi.

beklentiler:
Konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi.
Acemi bir sürücüye uygun olmalı.

not: gönlüm Fiesta'dan yana ama şehir içinde 9,5 litre yakıt tüketimi olduğunu duydum. Yakıt tüketimine aldırış etmeden bu aracı mı tercih etmeliyim?

araçlar:
Fiesta:
2011 model, 1.4 Titanium.
Clio: 2011 model, 1.5 dCi.
C3: 2016 model, 1.2 vti veya 2012-2014 model, 1.4 vti.

Ayrıyeten bunlar haricinde önerebileceğiniz modeller var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların arasından en iyisi 1.4 tdci (dizel) fiesta olur. Bütçeniz ne kadar onaa göre araba önereyim.

Otomatik alacağım hocam manuel kullanmak istemiyorum. Bütçem 500-600 bin TL ama galeri aracı olursa kredi vs. ile 700e kadar çıkabilirim.
hemen araştırıp buraya aatıyorum

Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi, bu üç araç arasında kararsız kaldım. Detayları aşağıda paylaşıyorum, siz hangisini önerirsiniz?

kullanım amacı:
Aylık minimum 600 km şehir içi.
Yılda 1-2 kez uzun yol.

kullanacak kişi sayısı:
Genellikle 1 ya da 2 kişi.

beklentiler:
Konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi.
Acemi bir sürücüye uygun olmalı.

not: gönlüm Fiesta'dan yana ama şehir içinde 9,5 litre yakıt tüketimi olduğunu duydum. Yakıt tüketimine aldırış etmeden bu aracı mı tercih etmeliyim?

araçlar:
Fiesta:
2011 model, 1.4 Titanium.
Clio: 2011 model, 1.5 dCi.
C3: 2016 model, 1.2 vti veya 2012-2014 model, 1.4 vti.

Ayrıyeten bunlar haricinde önerebileceğiniz modeller var mı?

"Fiesta donanım bilgileri"

6 hava yastığı, abs, ebd, dijital klima, AUX, hız limitleme-sabitleme, soğutmalı torpido, çelik jant, sis far, yokuş kalkış desteği, elektrikli ısıtmalı aynalar, özel döşeme kumaşları, 4 cam otomatik gibi donanımlar mevcuttur.

Fiesta öneririm.

Son düzenleme:
Otomatik alacağım hocam manuel kullanmak istemiyorum. Bütçem 500-600 bin TL ama galeri aracı olursa kredi vs. ile 700e kadar çıkabilirim.
Opel corsa E kasa 1.3 cdti (dizel) çok az yakar ortalama konfor sunar. Otomotik şanzımanı sağlam olarak kabul edilebir parçası ucuzdur.

Toyota Auris 1.4 d-d4 (dizel) bu arabada az yakar otomotik vitesi ve motoru sorunsuzdur konfor olarak segmenti gereği corsa, clio, fiest, c3 hepsinden öndedir. Auris C segmenti bir arabadır diğerleri B ssegmenti.

Ve son olarak Dacia Sandero 1.5 dci (dizel) motoru az yakar şanzıman sorunsuz olarak kabul edilebilir parçsı ucuzdur. Belki araba biraaaz yeni olsun istersiniz diye bunu gönderdim bu araba corsa, clio, fiesta, c3 ve auristen hacim hariç her yönüyle geride kalıyor yeni diye gönderdim tavsiye etmiyorum.

C3 1.2 Puretech bulup almanı öneririm, 2016-2017 modellerde başlıyor olması lazım.

Bu üçlü haricinde de 1.2 TSI ya da 1.0 TSI Polo-Fabia-İbiza (hepsi kardeş zaten, dikkat et MPI ya da takısız motor değil, TSI) bakmanı şiddetle tavsiye ederim, diğerlerinden daha kaliteli olacaklardır, motor ve yakıt kısmında da daha iyi olacaklardır. 2016 C3 baktığın için onun yaklaşık fiyatları üstünden söylüyorum, 2013-2014 model altına inmeni çok tavsiye etmem zaten.

C3 1.2 Puretech bulup almanı öneririm, 2016-2017 modellerde başlıyor olması lazım.

Bu üçlü haricinde de 1.2 TSI ya da 1.0 TSI Polo-Fabia-İbiza (hepsi kardeş zaten, dikkat et MPI ya da takısız motor değil, TSI) bakmanı şiddetle tavsiye ederim, diğerlerinden daha kaliteli olacaklardır, motor ve yakıt kısmında da daha iyi olacaklardır. 2016 C3 baktığın için onun yaklaşık fiyatları üstünden söylüyorum, 2013-2014 model altına inmeni çok tavsiye etmem zaten.
Hocam adamın bütçesi 500-600 bi tl ve ayrıca 2016-2017 1.2 puretechler sorunlu 2020-2021 sonrasındakiler iyi.

Geri
Yukarı