FIFA 18 ara sahnelerde FPS düşmesi

Yuspro

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2014
Mesajlar
857
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İki üç haftadır çözemediğim bir sorun var. FIFA 18'de normalde 120-160 FPS almama rağmen ara sahnelerde (Gol sevinçleri, pozisyon tekrarları, penaltı, kale vuruşu vs.) FPS hızla 30'a iniyor, bu devasa düşüş haliyle oyunda takılmalar oluşturuyor ve uzun süre oynadığınızda can sıkıcı hale geliyor.
Oyunun menüsünde de sabit bir FPS alamıyorum 30-70 arası sürekli değişiyor ve ara ara takılmalar oluyor.

İnternette yer alan bir sürü çözümü denedim fakat randıman alamadım. NVIDIA denetim masasından birçok ayar yaptım, bu ayarlar ilk birkaç maç işe yarasa da sonradan oyunun 15-20 FPS'e düşmesine sebep oldu ve varsayılan ayarlara dönmek zorunda kaldım. Oyunun launcher ayarlarında bulunan tüm DirectX seçeneklerini denedim, oyun kalitesini düşürdüm ama fayda etmedi. Son olarak Origin uygulamasında betaya geçiş yaptım, bulut save ve Origin in-Game özelliklerini devre dışı bıraktım ama onlar da işe yaramadı. Bu sorun benden mi kaynaklı yoksa oyunun ayarlarından mı kaynaklı çözemedim.

Sistem Özellikleri
-i3 6100
-GTX 960
-8 GB RAM
*Sürücüler ve Windows güncel.
 
O ara sahneler 30 FPS sabit olacak şekilde yapıldıysa değiştiremezsin. Tavsiyem oyunu 30 FPS sabitleyin. O zaman video geçişlerinde takılmalar olmayacaktır. Eğer takıntım var diyorsanız. 60 sabitleyebilirsiniz. Daha az görülecektir.
 
Oyunu genel olarak 30 FPS'te oynamak ölüm gibi bir şey olur bence. Normal şartlarda oyun içi menü, ara sahneler ve pozisyon tekrarları sabit 30 FPS ile oynatılır. Bunu değiştirmenin bir yolu vardı yanlış hatırlamıyorsam ama şu an bilgisayarımdan uzağım ve nasıl olduğunu da tam olarak hatırlamıyorum. Ama sizde bunun probleme dönüşme nedenlerinden biri oyunu sabit 60 FPS ile oynamıyor olmanız. 60'a sabitlerseniz bu göze batmaz.
 
@26318 30'a sabit değiller, mesela NVIDIA denetim masasından VSYNC'i kapatınca 30'un üzerine çıkıyor ama bu kez birkaç maç sonra oyun 15-20 FPS'e düşüyor nedense, bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Ayrıca spor oyunları 60'ın altına indiğinde göze batmaya başlıyor.

@Sercan1096 Yukarıda da dediğim gibi FIFA gibi oyunlarda 60 sınır değer ve 120-150 FPS'lere çıktığınızda daha akıcı bir oyun oynadığınızı hissediyorsunuz, son çare olarak 60'a kilitlemeyi düşünüyorum.
 
Kaç Hz monitör kullanıyorsunuz? Ben FIFA oynarken FPS sabit olmayınca çok rahatsız oluyorum. 60 o yüzden dedim. 75 Hz moduna alınca monitörümü, FPS'i 75'e sabitliyorum mesela.
 
Kaç Hz monitör kullanıyorsunuz? Ben FIFA oynarken FPS sabit olmayınca çok rahatsız oluyorum. 60 o yüzden dedim. 75 Hz moduna alınca monitörümü, FPS'i 75'e sabitliyorum mesela.
60 Hz monitör kullanıyorum. Teoride 60 Hz monitörde 60 FPS'in üstü fark edilemez şeklinde genel bir kanı olsa da pratikte 60 FPS ile 120 FPS arasındaki akıcılık çok rahat hissedilebiliyor. Özellikle spor ve yarış oyunlarında bu fark daha da çok hissediliyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı