FIFA 21 vs. PES 21

Pes derim ve bende hâla PES 13 var.
hhjjj.png
 
2017'nin başlarında kendime bir PlayStation almıştım ve yanında hediye olarak PES 2017 vermişlerdi. O zamanlar etrafımdaki herkes futbol oyunlarına merak sarmıştı arkadaşlarım hep gelin PlayStation kafeye gidelim turnuva yapalım derlerdi bana sorarladı gelecek misin diye bende her seferinde hayır deyip gitmezdim onlarla. PlayStation'ı aldığım ilk hafta yanında hediye verdiler bir deneyim diye merakımdan PES 2017 oynadım. Hayatımda pes oynamışlığım neredeyse hiç yoktu sadece 2013 - 2015 falan oynamıştım onları da bilgisiyardan fakat iki üç el atıp bırakmıştım futbol oyunlarını seven bir insan değildim. PES 2017'yi ilk oynadığımda bayağı hoşuma gitti. Gerçek futbol hissini veriyordu oyun, herkes 2013'ü överken ben 2017'ye bayılmıştım. 2013 harika oyun bu arada. Ben sadece o gün 2017'ye bayılmıştım. Gözüme ilk kestirdiğim mod ise kariyer moduydu. Bir karkater oluşturuyorsunuz ve o sadece o karakteri oynuyorsunuz. Diğer karakterleri kontrol edemiyorsunuz ve sadece tek bir karakteri kontrol ediyorsunuz oda sizin oluşturduğunuz karakter. Ve kariyer modunda gerçekten karakter gelişimini hissediyordunuz, benim için efsane bir oyundu.

PES 2017'nin ardından aralarında fark olmadığını düşünerek ve insanların yorumlarına bakarak başka hiçbir pes oyunu satın almamıştım. Çünkü herkes tıpkısının aynısı birkaç değişiklik var falan diyorlardı. Bende uzak durdum arada sırada PES 2017 açıp yarım saat oynayıp salıyordum. 2020'nin başlarında kendime FIFA 19 aldım. Letgo'dan çok ucuz bir fiyata bulmuştum 100 liraydı sanırım. 2020 yılında FIFA 19'u 100 liraya bulmak çok zordu. Bende direk kaptım bir denemek için. Ve baktım ki bu oyun pesden kat kat daha iyi ve kat kat daha gerçekçi. Peste defansımdan karşı takımın forvetine top sallayıp golü bulurken FIFA'da defanstan orta sahaya bile zor pas atıyordum bu zorluk bana harika gelmişti. Çünkü oyun aşırı gerçekciydi, oyunda fake verip çalım atmak bile peste gol atmaktan kat kat daha zevkliydi çünkü oyun zordu ve daha gerçekciydi. O zaman anladım neden herkesin FIFA'yı övdüğünü. Geçtiğimiz aylardada PES 2021'i çok makul bir fiyata görüp anında aldım. Ve gerçekten hiç beğendim, neredeyse her ara pası saçma bir animasyonla atıyor. Ara pası atıyorum hafif bir havadan gidip yere düşüyor. Oysaki gerçekte öyle değil. FIFA da bunu yapan bazı oyuncular oluyor pes gibi her karakter aynı animasyonla pas atmıyor bu da FIFA'yı pese göre daha gerçekçi yapıyor. Pesde pas animasyonları ve paslar gerçekten iğrenç PES 2017 desen zaten hıp hızlı oyun FIFA oynadıktan sonra PES 2017 benim gözümde boş oyundan başka bir şey olmadı. PES 2021 de gözüme tek çarpan şey pes draft oldu başka bir şey değil. Oynanış desen yavaş gibi ama bir pas atıyorum eskisi gibi anında ceza sahasına giriyorum. İlk maçımda hiç unutmuyorum 7-8 gol atmıştım. Öyle normal modada oynamadım ya da acemide falan. FIFA'da falan ilk maçında 7-8 atmak her yiğidin harcı değil. Peste direk attım 7-8 golü hiç uğraşmadan.

Benim tavsiyem FIFA. Marvel Spider-Man ile FIFA 21'i takas yaptım ve bence hala efsane bir oyun FIFA'yı pes gibi bir köşeye bırakmadım hala girip oynadığım fazlasıyla oluyor girip 1-2 saat rahat oynuyorum arkadaşlarla falanda oynuyoruz bayağı. Konuyu oluşturan arkadaşa değil bu konudaki mesajları okuyacak arkadaşlara ben FIFA öneriyorum. Konunun sahibi çoktan kararını verip almıştır zaten. Bence Pes FIFA'dan iyidir diyen kişilerin %75'i FIFA'yı oynamamıştır bir şans vermelerini öneriyorum:)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı