Filistin-İsrail savaşında kim haklı?

Filistin İsrail savaşında kim haklı sizce?
Gerekçeniz neler?

Filistin hakli olsa da sbebi yine kendileri, kanla alinmis topraklarini para karsiligi satabilecek kadar ac gozluysen senden ac gozlusuyle karsilastiginda aglamayacaksin. Filinstin hakli olsa bile umurunda mi dersen hayir, degil.
 
Doğa kanunları geçerli kimse kimseyi hak hukuk diyerek aldatmasın. Güçlü olan yer bitirir yutar.
 
Diplomatik görüşmeler yerine savaşı tercih eden herkes haksızdır. 2-3 tane insanın isteği yüzünden tonlarca insan öldü. Rusya-Ukrayna'da da görüyoruz aynısını.
 
Arsalarını 2 katı fiyata satarken Yahudiler iyiydi? Satılan toprakları birleştirip ülke yaptı sonra savaşarak kazandı İsrail. Masum Filistinliler ölüyor evet ama düşmandan merhamet bekleyemezsin, beklememelisin... Sen geç olmadan önlem alacaktın, savaşacaktın yapamadın ve kaybettin. Şimdi her gün protesto, her gün eylem. İsrail polisine neler yapıyorlar biz görmüyoruz. Kendi ülkende polis görünce önünü ilikleyeceksin, İsrail polisine taş atılınca " eylem yapıyorlar " deyip geçiştireceksin yok öyle. Kudüs Müslüman'lar tarafından fethedilecek ama bu Filistinlilerin işi değil o. Osmanlıyı kimler ihanetiyle yıktı söylememe gerek yok herhalde.
Allah aşkına bütün Filistin mi topraklarını sattı? Biraz mantık yürütün.
Hepsi sattı diyelim. Nerede yaşayacaklar? Orada kalmaya devam mı edeceklerdi?
Filistin hakli olsa da sebebi yine kendileri, kanla alinmis topraklarini para karsiligi satabilecek kadar ac gozluysen senden ac gozlusuyle karsilastiginda aglamayacaksin. Filinstin hakli olsa bile umurunda mi dersen hayir, degil.
 
İsrail bizim politik ortağımız diyerek İsraili savunmak, araplar bizi savaşta arkamızdan bıçakladı onları savunamayız diyip savunmamak ne insan ahlakına uygun ne de aklı selim bir insan önermesidir. Savaşta haklı ve haksız olmaz, güçlü ve güçsüz; kazanan ve kaybeden vardır. Ve o savaşın tarihini kazananlar yazar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı