Filistin-İsrail savaşında kim haklı?

Haklı taraf yok.
Şu an çıkarlardan dolayı İsrail’in yanında olunmalı, Doğu Akdeniz mevzusundan dolayı.

Tarafsız ve duygusal olarak düşündüğümüzde: Orada herkesin ibadet etmesini sağlayan, dini olmayan bir devlet kurulup devletin korunmasını BM tarafından oluşturulmuş içinde iki düşünceden de devlet bulunan bir komisyon üstlenmeli.
 
Arsalarını 2 katı fiyata satarken Yahudiler iyiydi? Satılan toprakları birleştirip ülke yaptı sonra savaşarak kazandı İsrail. Masum Filistinliler ölüyor evet ama düşmandan merhamet bekleyemezsin, beklememelisin... Sen geç olmadan önlem alacaktın, savaşacaktın yapamadın ve kaybettin. Şimdi her gün protesto, her gün eylem. İsrail polisine neler yapıyorlar biz görmüyoruz. Kendi ülkende polis görünce önünü ilikleyeceksin, İsrail polisine taş atılınca " eylem yapıyorlar " deyip geçiştireceksin yok öyle. Kudüs Müslüman'lar tarafından fethedilecek ama bu Filistinlilerin işi değil o. Osmanlıyı kimler ihanetiyle yıktı söylememe gerek yok herhalde.
Bu bilgileri Instagram'da gördün herhalde.
 
Bu bilgileri Instagram'da gördün herhalde.

Belgeselde izledim. Sen aksi fikirleri orada gördün de herkesi kendin gibi sanıyorsun galiba.
Allah aşkına bütün Filistin mi topraklarını sattı? Biraz mantık yürütün.
Hepsi sattı diyelim. Nerede yaşayacaklar? Orada kalmaya devam mı edeceklerdi?

Filistinliler toplu halde toprak sattı bu bilgiyi Filistinlileri savunanların belgeselinde gördüm. " Hepsi sattı diyelim. Nerede yaşayacaklar? Orada kalmaya devam mı edeceklerdi? " bu ne demek hiç anlamadım.
 
Haklı ile Güçlüyü birbirine karıştırmamak gerek. Kimi arkadaşlar da gayet güzel bahsetmiş zaten. Tekrar etmeye gerek yok. Kimin haklı olduğundan çok mevcut süreçte dış politika %100 mantık ve menfaat gözeterek yapılmalıdır. Duygusal davranmanın herhangi bir ulusa fayda sağladığı görülmemiştir. Yarın şartlar değişir, taraflar da değişir. O tür hareketlerle anca film yapar şarkı yazar biraz da göz yaşartırsınız.
 
Belgeselde izledim. Sen aksi fikirleri orada gördün de herkesi kendin gibi sanıyorsun galiba.


Filistinliler toplu halde toprak sattı bu bilgiyi Filistinlileri savunanların belgeselinde gördüm. " Hepsi sattı diyelim. Nerede yaşayacaklar? Orada kalmaya devam mı edeceklerdi? " bu ne demek hiç anlamadım.
Hangi belgesel?
" Hepsi sattı diyelim. Nerede yaşayacaklar? Orada kalmaya devam mı edeceklerdi? " bu ne demek hiç anlamadım.
Şunu diyorum. Mesela biz 83 milyon bir olduk. Tüm Türkiye'yi sattık. Yeni sahipler bizi kovamaz mı?
Bunu da düşünüp gideceğimiz yerimizi falan da düşünmemiz gerekir. Yani evini sattın. Satın alan adam isterse kovar. Onun gibi.
 
Şimdi biz Türkler olarak Allah'ın bizi en üstün ırk olarak yarattığını ve bize vadedilmiş topraklar olduğunu iddia edelim. Aslında Yahudilere vadedilmiş topraklar gerçekten var fakat sınırları günümüzde gösterilenden farklı. Şu an dünyaya söylenene göre Türkiye'nin de yarısını kapsayacak şekilde vadedilmiş topraklardan oluşan bir Yahudi bölgesi var. Zart zurt isimlerle kurmayı amaçladıkları saçma saçma ülkelerle Türkiye'yi bölüp, oluşturdukları osurukistan devletini de yöneterek SÖZDE vadedilmiş topraklara hükmetmeyi planlıyorlar. İnanın Türkiye'yi mağlup edip yarısını ele geçirseler (ki yarısıyla kalmazlar) çok kısa bir süre sonra ne Suriye kalır ne Irak ne de İran. Yahudiler kendilerine vadettikleri toprakları çok kısa sürede alırlar. En büyük engel Türkiye olduğu için Türkiye ile bu kadar çok uğraşıyorlar. Neyse gidelim vadedilmiş topraklar diyelim biz en üstün ırkız siz bize hizmet için yaratıldınız çalışın köleler diyelim ve silahsız insanları bombalayalım. Onların dini inançlarına saygısızlık yapalım. Kutsal mekanlarını harap edelim... İslam dünyası birleşse ve bu saçmalığa dur dese kimse durduramaz ve bunu bildikleri için yüzlerce yıllık planlar yaparak İslam devletlerini bastırıyorlar. Aynı şekilde Türk devletleri birleşip buna karşı koysa yine durduramazlar bu yüzden bu devletleri bastırıyorlar. Sadece Arap devletlerini ezmiyorlar çünkü onların başına zaten kendi istedikleri kişileri getirmişler ve istedikleri gibi yönetiyorlar. İsrail'in 6 günde birkaç Arap devletini yenmesi de bunun göstergesi. İsrail kesinlikle haklı değildir. Haklı olduğunu varsayarsak bile haklıyken haksız duruma düşmek diye bir gerçek var. Camide namaz kılanları bombalarsan, içeriye askerlerini yollayıp katliam yaparsan haklı olduğun hiçbir konu kalmaz. Bana bombalanan, basılan Sinagog gösterin. Özellikle de Filistin'in saldırdığı Sinagog gösterin ki İsrail'in haklılık payı olsun. Düşmanımız da olsalar imrendiğim bir şeyleri var o da çok iyi planlar yapmaları. Bugün yaptıkları planla yüz yıl sonrasını inşa edebiliyorlar.
Katıldığım yerler var.
Yahudiler kendisin den olmayanların aldığı eksijeni bile onlardan çaldığını düşünüyor.
Vadedilmiş toprakların da en büyük engel Türkiye mi dersen evet Türkiye.
İran suriye vs. hikaye. Türkiyeyi bölüp pkk devletini kurdukları zaman önlerin de engel kalmayacak ama bu hiç bir zaman gerçekleşmeyecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı