Filistin-İsrail savaşında kim haklı?

Haklı haksız diye bir şey yok. Herkes kendi çıkarlarını düşünür bu savaşın gerçeği. Savaşı kazanan da tarihi kendisine göre yazar.

Ortadoğu coğrafyasında da gelişmek isteyen bir ülkenin en mantıklı müttefik adayı İsrail. Umarım İsrail ile sağlam bir müttefik oluruz.
 
İsrail çıkarları gereği Türk devletlerine dost gibi yaklaşıyor lakin siyonistin dostu yoktur. Filistin Devleti'nin Türkiye aleyhine açıklamaları yüzünden bizim gençlik İsrail'i Türk dostu gerici hain Araplara karşı harika bir devlet olarak görüyor. Devlet olarak savunma sanayi ve batı ile ilişkilerde İsrail'i desteklemeli, öbür yandan Türkiye'yi seven ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için uğraşan Hamas gibi bazı örgütlere de el altından destek olmalıyız. Yani Erdoğan'ın politikası doğru gibi. İleriki zamanlarda görüşüm elbet değişebilir.
 
İsrail'in amacı BOP'da da olduğu gibi Türkiye, İran, Irak, Suriye, Filistin, Arabistan, Umman, Yemen, Afganistan ve Pakistanı içine alan Büyük İsrail devletini kurmaktır. Siyonistin dostu olmaz. Onlar en özel insanlardır.
 
Devletlerin dostu yoktur çıkarları vardır ve baktığımız zaman şu an İsrail ile çıkarlarımız muhteşem derecede uyuşuyor :d umarım İsrail - Azerbaycan ve Türkiye 3'lü ilişkişi muhteşem olur.
 
Millet satti hakli mantigiyla yaklasmis ulkemizde de ev sahipleri kiracilarini cikartmak istiyince bu arkadaşlar yaygara kopariyor ne garip değil mi parasi olanin hakli guclu oldugu burada da bu arkadaşlar Atatürk ilke inkilaplarindan ders veriyorlar kominizm savunuyorlar insan haklari kadin haklari savunabiliyorlar😂😂
 
Kusura bakmayın da, İsrail Arap devletlerinden güçsüzken bile arapları yendi. Şimdi araplar bu kadar beceriksiz ise bir zahmet toprakları da İsrail'e geçsin.
 
Kusura bakmayın da, İsrail Arap devletlerinden güçsüzken bile arapları yendi. Şimdi araplar bu kadar beceriksiz ise bir zahmet toprakları da İsrail'e geçsin.
İsrail güçsüzken Arap devletlerini yenmedi. İsrail'e ABD tarafından modern teçhizat yardımı yapılmasaydı bırak yenmeyi 1 adım ilerleyemezdi. BM kararıyla verilen ateşkeş süresi içinde İsrail'e ABD ve İngiltere'nin verdiği desteğin haddi hesabı yok.
 
İsrail'i haklı bulmuyorum. Ama çıkar doğrultusunda Filistin'in yanında olmak devletin zararınadır.
 
Biz çok seviyoruz olaylara haklı-haksız / hain-vatansever / siyah-beyaz diye bakmayı. Halbuki durumların etkilendiği bir sürü faktör var hele ki tarihsel olaylarda.

Filistin'in durumuna içten içe üzülüp geçmiş tarihini araştırdığında hayal kırıklığına uğrayan birçok insan vardır ülkemizde.
 
İsrailli dostlarım tabii ki. Bu arada bir kola içip geliyorum.
 

Geri
Yukarı