Film ve dizi izlenerek İngilizce öğrenilebilir mi?

emrecanakisik

Hectopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
107
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Processor: AMD Ryzen 5 2600
Graphics Card: Radeon RX5700XT 8GB
Motherboard: Gigabyte B450 Aorus M
RAM: Adata XPG Gammix 8*4GB 3000Mhz
Cinsiyet
Erkek
Merhaba sizlere bir sorum olacaktı. İngilizce altyazılı ve dublajlı film izlersem bana nasıl katkıları olabilir?
Ve sizin önerebileceğiniz çalışma şekilleri var mı?
 
İngilizce dublajlı izlemeniz kulak aşinalığı sağlayacaktır, İngilizce altyazılı izlemeniz kelime ve dil bilgisi kabiliyetinizi geliştirecektir. İngilizce altyazılı olması çok önemli.

Film/dizi olarak, Amerikan içeriklerden çok İngiliz içeriklerine yönelmenizi öneririm. Asıl saf İngilizce; Amerikan İngilizcesi değil, İngiliz İngilizcesidir.

Anlamadığınız bir kelime olduğu zaman filmi/diziyi durdurup anlamına bakın.
 
Film ve dizi izleyerek ingilizceyi direkt olarak öğrenemezsin fakat yardımcı olur. Basit cümleleri anlayabilirsin fakat iş kompleks şeylere geldiğinde anlayamazsın.

En çok kullanılan kelimeleri öğrenebilirsin. Kelime bildikten sonra cümleyi kendi kafanda çevirebiliyorsun az çok.

Bazı kalıplar var direkt olarak çevirince saçma geliyor fakat her birinin karşılığı var ve çok kullanılıyorlar. Mesela find out, figure out gibi.

Ben şahsen Türkçe altyazılı izledikten sonra eğer dizi/film kısa ise İngilizce altyazılıda izlemeye çalışıyorum ve çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca biraz geliştiken sonra Youtube'da İngilizce altyazılı müzik dinle, eğer anlamazsan Türkçe altyazılı olanına bak.

Yeni bir kelime öğrendiğin zaman onun başka formlarını da öğren. İsim-sıfat-fill-zarf gibi. Bunu ben bağımlılık yaptım. Yeni bir kelime gördüğümde başka formlarına da bakıyorum ve bu da çok etkili.

İngilizceyi konuşman gerek, iletişim kurmassan unutursun, havada kalır. Gördüğünü anlayabilirsin ama konuşma pratiği önemli. Biraz konuşmassan konuştuğun zaman geveliyorsun.

Hocam son olarak ise düzenli ve düzensiz fiiler var. Onların kullanımı geçtiği zaman dilimine göre değişiyor. Onları da bilmek önemli.

Asıl saf İngilizce, Amerikan İngilizcesi değil, İngiliz İngilizcesidir.

İngiliz aksanı cidden kulağa hoş geliyor.
 
Merhaba sizlere bir sorum olacaktı. İngilizce altyazılı ve dublajlı film izlersem bana nasıl katkıları olabilir?
Ve sizin önerebileceğiniz çalışma şekilleri var mı?
Tek başına pek bir şey ifade etmez ama amacınız gerçekten ingilizce öğrenmekse kelime hazinenizi büyük ölçüde etkiler. Filmi izlerken karakterlerin günlük konuşma tarzlarını baz alarak kendi kendinize konuşabilir, hatta cambly, hallo gibi uygulamalarda kendinize bir partner bulup hem aksanınızı hem de konuşma hızınızı geliştirebilirsiniz. Yani biraz da size kalmış ne şekilde faydalanacağınız.
 

Geri
Yukarı