Fırat Üniversitesi'nde Uçak Bakım ve Onarım okunur mu?

Renoverte

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene YKS sınavında 180k sıralama yaptım. Aklımda ilk bilgisayar mühendisliği yazmak vardı fakat uçak bakım ve onarım bölümüne yanaştım daha çok. Şu an puanımın yettiği üniversitelere bakıyorum. Ama bilgi sahibi çok olamadım. Puanımın yettiği üniversiteler; Erzincan üniversite, Fırat üniversite, İskenderun teknik üniversite. Buralar geliyor. SHY-147 kapsamında tanınan bir tek Fırat Üniversitesi geliyor sanırım. Elazığ şehri hakkında bildiğiniz şeyleri yazarsanız memnun olurum. Diğer üniversiteler hakkında da çok fazla bilgi edinemedim. Yani bu üniversitelerin; KYK yurtları, bulunduğu şehirde yapılacak aktiviteler, sosyal ortamı, eğitim düzeyleri, staj olanakları vb. konular hakkında yardımcı olabilir misiniz? Fırat Üniversitesi Türkiye'de 17. sırada şu an. Her yıl yükselmiş. Ama şehre çok ön yargılıyım. İkinci planımda İskenderun Teknik Üniversitesi var. Orası da deprem bölgesi olduğu için çok yanaşmak istemedim ama eğitim için gidilir mi?

Öğrenci imkanları olarak yorum yapamam. Ama uzun bir süredir Elazığ da yaşıyorum işim gereği. Genel anlamda sakin huzurlu bir şehir. Aktivite ve eğlence olanakları açısından gençler için tabii ki yetersiz. Bir iki tane AVM ve bolca kafe dışında çok bir seçenek yok. Halkı genel olarak muhafazakar ve milliyetçi yapıda. Ama çoğunlukla pek kimse kimseye karışmaz. Belirli bir yaş ortalaması üstünde ki yerlileri oldukça kibar, yardımsever ve eğitimli iken genç nüfus tam tersi sıkıntılı tipler. Kira dahil pek çok konuda fiyatlar bence normal, Şehrin nispeten yeni ve güvenilir bir iki mahallesinde 10-16 bin TL arasında kiralık pek çok ev var. Öğrenci olsam muhtemelen arkadaşlarım ile böyle bir ev tutar keyfime bakardım. Son dönemde inanılmaz bir kafe açılma oranı var, öğrenciler için part time iş imkanı sunuyorlardir elbette.

Daha önce İstanbul ve İzmir de yıllarca yaşamış biri olarak açıkçası çok da beni sıkan bunaltan bir şehir olmadı Elazığ. Gayet güzel bir şehir bence.

Ben doğma büyüme Kırıkkale deyim zaten. Burada da bir tane avm ve dediğiniz gibi bir sürü kafe var. Burası da orayla benzermiş sanırsam. Siz bahsedince Kırıkkale'ninde bundan bir farkı olmadığını gördüm. Elazığ doğuda bildiğinize göre. Bundan dolayı sıkıntı yaşanıyor mu?

Güvenilir ve üniversiteye yakın mahalle söyleyebilir misiniz?

Depremden önceden bahsediyorum deprem sonrası hakkında bilgim yok. Fırat üniversitesi şehrin neredeyse merkez konumunda o yüzden çarşı diyebileceğimiz yere gazi caddesi derler (Her anadolu şehrinde olduğu gibi bir cadde üzeri en aktif bölgesi) yürüme mesafesinde. En büyük erkek KYK yurdu Ahmet Kabaklı KYK adında 4 kişilik oda tuvalet banyo oda içinde 2000-3000 kişi kapasitesi var. Kalabalık yurtlarda olduğu gibi yemekleri var olmak için vardır herkes kötü der beklentine göre değişir konum olarak çayda çıra denen yerde benim zamanımda etrafında sadece tokiler vardı Allahın dağındaydı kısaca. Ömer Bilginoğlu KYK vardı 500 kişi falan var şehrin yeni gelişen avm ye yakın bölgesinde daha güzel konumu ve imkanları var A B Blok var biri iyi biri kötüydü. Bu iki yurtta da kaldım ömer bilginoğlunun iyi olan bloğuna düşersen 4 kişilk ve 3 kişilik odalr vardı çalışma masası kısmı oda içinde ayrı yatak kısmı ayrı tuvalet banyo içinde yemekleri kapasite küçük olduğu için çok daha güzeldi. Ulaşım konusunda iki yurtta da sıkıntı yaşanmaz. 15-20 dk içinde kampüstesin. Dolmuşlar Elazığda oldukça yaygın.
Bölüm konusunda yorum yapamam. Mühendislik ve Teknoloji fakültesi ayrı avantaj ve dezavantajlarını kendiniz araştırırsınız. Mühendislik anlamında TR de ön sıralarda olmasının nedeni öğretim görevlileriyle alakalı onların akademik basına tez vs ler fazla olması dolayısıyla. Mühendislik özelinde Türkiye de ki öncü şirketlerle staj iş yeri protokolleri vardır o anlamda iyidir.

Son düzenleme:

Elazığ da bir öğrenci için sıkıntı olan tek şey Kırıkkale de olduğu gibi sosyal imkanlar olabilir. Onun dışında gelince kültür şoku yaşayacağınız bir şehir değil. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin ortalama veya ortalama altı bir semti-ilçesi Elazığ'dan çok daha sıkıntılı bence. Şehrin Doğu bölgesinde olmasının herhangi bir sıkıntısı yok.

Yakınlık açısından sehrin merkezinde her yer birbirine yakın zaten. Yürüyerek bile bir saati aşmadan çoğu yere ulaşım sağlanıyor. Üniversite için hangi mahalle daha avantajlı olur bu konuda pek bir şey diyemem. Ama Elazığ haritasını açıp bakarsanız üniversite şehrin ortasında gibidir. Şehrin batısındaki mahalleler nispeten daha yenidir ve genelde memur, maaşlı çalışan vs. gibi orta ve orta alt sınıfın yaşadığı mahalleler. Şehrin doğusuna gidildikçe bence şehir yapısı kötüleşiyor.

Yurt konusunda, benim benim kronik hastalığım var. Yurtlarda yemek yiyemiyorum. Duyduğuma göre belli kriterler karşılanınca mutfaklı odalar sağlanabiliyormuş ki benim için bu önemli. Kendi yemeğimi yapmam lazım. Dışardan yiyecek falan yiyemiyorum. O odalar hakkında bilginiz var mı?

Batı da kalmak daha iyi gibi duruyor. Teşekkürler bu bilgileri paylaştığınız için

İlk defa duydum KYK yurdunda öyle bir imkan var mıdır bilmiyorum.

İlk defa duydum KYK yurdunda öyle bir imkan var mıdır bilmiyor
Bende birkaç gün önce duydum böyle bir imkanı. Yurtların hali ortada böyle bir imkanı hangi yurt düşünürken, hani var diyelim kaç tane yurt bu imkanı sağlıyor bu önemli. Teşekkürler bilgi sağladığınız için

Rica ederim. Konudaki arkadaşın dediği gibi şehrin batıda ki mahalleleri daha yeni yerleşim, doğu tarafı eski yapılar.

hocam shy 147'yi nereden gordunuz ben. shy 66 oladaj gordum sitesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…