Fiş çekmek yerine PSU tuşunu kapatmak

betanex

Decapat
Bilgisayarın güç kablosunun takılı olduğu priz biraz ters bir yerde, her uyumadan önce o prizden fişi çekiyorum garanti olsun diye ama biraz yorucu oluyor. Onun yerine PSU’nun açma kapama tuşunu kapalıya çevirip prizden fişini çekmesem herhangi bir sorun olur mu ya da yüksek voltaj dalgalanma gibi durumlarda sıkıntı olur mu? Yoksa ben gene fişini çekmeye devam edeyim mi?

Bilgisayarın güç kablosunun takılı olduğu priz biraz ters bir yerde, her uyumadan önce o prizden fişi çekiyorum garanti olsun diye ama biraz yorucu oluyor. Onun yerine PSU’nun açma kapama tuşunu kapalıya çevirip prizden fişini çekmesem herhangi bir sorun olur mu ya da yüksek voltaj dalgalanma gibi durumlarda sıkıntı olur mu? Yoksa ben gene fişini çekmeye devam edeyim mi?

Olmaz güç kaynağına elektrik gitmediği için hiçbir şey olmaz prizden çekmekle bir farkı yok.

Hocam fiş çekme en garanti iş ama düğme kapatınca PSU dahil hiçbir yere elektrik geçmez.

Açma kapatma tuşu zamanla bozulacaktır. Sürekli aç kapa aç kapa. Prizden çekemiyorsan PSU'ya giren kısmı çek.

Bozulacağını nereden biliyorsun hiç içini açıp baktın mı nasıl çalıştığını biliyor musun?
Hiçbir şey olmaz hocam siz merak etmeyin bilgisiz yorum yapan arkadaşlara da çok aldırmayın.

PSU anahtarından kapatırdım hep, zamanla aşındı sonrasında da tuş sakız gibi oldu. Kapalı olsa bile elektrik kaçırıyordu. Prizden çekmek bana mantıklı geliyor. Bozulacak her hangi bir anahtar olmuyor, en temizi.
Bende direk prizden çekme taraftarıyım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı