Fiş vermeyen işletmeden vergisiz şekilde satın almak mümkün müdür?

ericburdon

Megapat
Arkadaşlar mesela küçük işletmelerden bir şey satın alınca çoğunlukla fiş vermiyorlar (fırın vs.)
Ürünü alırken vergiler dahil olacak şekilde ödeme yapıyoruz.
Fiş vermeyenlere madem fiş kesmiyorsun bana vergisiz fiyatından sat diyebilen var mı? Örneğin; ekmek 12.5 lira bana 9.5 liradan ver gibi.

Arkadaşlar mesela küçük işletmelerden bir şey satın alınca çoğunlukla fiş vermiyorlar (fırın vs.)
Ürünü alırken vergiler dahil olacak şekilde ödeme yapıyoruz.
Fiş vermeyenlere madem fiş kesmiyorsun bana vergisiz fiyatından sat diyebilen var mı? Örneğin; ekmek 12.5 lira bana 9.5 liradan ver gibi.
Fiş istersen verirler.

Öyle deme hakkın yok dostum. Fiş kesmezse zaten parayı cebine atıyor yani devlete vergiyi devlete değil kendi cebine atar

Şöyle şeyde söyleyeyim ekmek 10 TL ise sana vergi ücreti de dahil edip atıyorum 15 TL'ye satamaz bunu da şikayette bulunabilirsin CİMER'ya da 175'e

Öyle bir şey diyemeyiz ancak farklı ürün satan esnaflar kart olması durumunda paranın 1 ay hesabına geçmesini beklemeyecekleri için ve komisyon vb. etkenler olduğu için nakit alım durumunda fiyatta yardımcı olmayı tercih ediyorlar. Yanılmıyorsam nakitle aldığınız ürünün bile vergisinin hesabı tutulmak zorunda ama çok kale alındığını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı