Fitness Full body önerisi

BirForumcuKişi

Hectopat
Yer
BODRUM
1 haftadır salona gidiyorum gitiğim salonun Full body programı berbat yeni başlayanlar için çok zor olmayan, Full body önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağırsağlam 5x5,sitelerinden veya videolarından programı detaylıca öğrenip başlayabilirsin.İlk haftalar zaten aşırı basit olur yapması,sonradan zorlaşıyor program.

Ağırsağlam 5x5, sitelerinden veya videolarından programı detaylıca öğrenip başlayabilirsin. İlk haftalar zaten aşırı basit olur yapması, sonradan zorlaşıyor program.

Hocam benim korkumda var mesela latiral raise yapıyorum ama 5kg ile utuanıyorum o yüzden dumbell hareketi daha az olan bir program istiyorum mümkünse tabii.

Hocam benim korkumda var mesela latiral raise yapıyorum ama 5kg ile utuanıyorum o yüzden dumbell hareketi daha az olan bir program istiyorum mümkünse tabii.
Dostum utanmanı gerektiren hiçbir şey yok,kimse anasının karnından 15kg lateral atarak çıkmadı.Yine senin tercihin tabi ama programda lateral raise ya da dumbbell gerektiren bir egzersiz yok.Programı incelersen rehberlerinden vb. görebilirsin.Ben en azından programın 2.gününe lateral raise eklemeni öneririm ama dumbell ile yapmak istemiyorsan kabloda yapabilirsin,aktivasyon olarak daha iyi oluyor dumbbella göre.

Sana programı yazan kişi hoca/antrenor muydu?
Onunla konusman daha dogru olur orta bir yol bulabılırsınız.
Simdi burada insanlar senın neden zorlandıgını tam olarak bılemeyebılır.
Belki set sayısını dusurmek cozum olacaktır dedıgım gibi salonda senı bırebır gorup konusan bırısı daha faydalı olur.

Yahu hocam neden utanıyorsunuz millet doğar doğmaz 100kg bench ile başlamadı. Şurdaki adam ne der öteki adam ne düşünür diye spor yapılmaz kendinizi düşünün siz antrenman tekniği olarak progressive overload a bir göz atın onun haricinde Full body yerine PPL de yapabilirsiniz ben Full body i bırakmıştım 1 hafta sonunda o günden beri PPL yapıyorum PPL aşırı faydalı programdır bir göz atın.

Sana programı yazan kişi hoca/antrenor muydu?
Onunla konusman daha dogru olur orta bir yol bulabılırsınız.
Simdi burada insanlar senın neden zorlandıgını tam olarak bılemeyebılır.
Belki set sayısını dusurmek cozum olacaktır dedıgım gibi salonda senı bırebır gorup konusan bırısı daha faydalı olur.

Hocam ilgilenmiyorlar steroidi basmıslar havalı havalı takılıyolar verdikleri programda standart herkese verdikleri program.

Hepimiz güce takıntılıyız, hepimiz daha güçlü olmak isteriz ister 30 kilo bench press yap istersen 180 kilo.

Her neyse iyi haber, yeni başlıyor olman bu sebeple ağırlıkların ilk etapta çok hızlı artacak o yüzden utanmana gerek yok. Benim önerim düz 5x5 türevleri yerine benzer mantıkla fakat "double progression" modeliyle hazırlanmış olan "Alphadestiny novice" programı olur, fakat düz 5x5 bile yapsan hemen hemen aynı kapıya çıkacaksın.
Yeni başlayan biri ağırlıklarını, haftadan haftaya ya da antrenmandan antrenmana lineer olarak artırmalıdır, çünkü bu aşamada bu çok kolay gerçekleşir, kolay gerçekleşmesi bir yana buna ihtiyacın var, genel güç seviyesini artırmadıkça genel kas kütlesi artışı mucizelere kalır, aksini iddia edenlerin neden bahsettiği hakkında en ufak bir fikirleri yok, "kası zorla, anasını ağlat sonra da vücut ağırlığının bilmem kaç katı protein ye zaten kaslar kendi kendine gelişir" ifadesinin mantıklı hiçbir tarafı yok.

Örneğin sen 50 kilo bench pressi zar zor kaldırabiliyorsan, istediğin kadar kasını yor hiçbir şey olmaz, 50 kilo bench yapan biriyle 100 kilo yapan birinin ya da 100 kilo yapan biriyle 140 kilo yapan birinin göğsü, kolu aynı olmaz. Ağırlıkların zaten düşükse ki, doğru düzgün bir artış yapmadığın sürece düşük kalacak bu durum da kas geliştirebilmen sıfır ihtimal, ya da alacağın sonuçlar optimumdan çok uzak olup tatmin edici olmayacak, garanti ediyorum 50 kilo mu kaldırıyorsun, 100'e çıkar bakalım ne olacak. Spora yeni başladıysanız ve uyguladığınız acemi programını 100kgx1-3 tekrar Bench press 140kgx1-3 tekrar yapmayı başarana kadar bırakmayın, en geç 6-7 ay içinde bu seviyeye gelirsiniz, eğer henüz çok genç ya da 40 yaş üzeri değilseniz. (Bunlar gerçekten çok düşük kilolar, bazı istisnai kişiler ya da durumlar hariç) Belli bir güç seviyesinden sonra ağırlık artırmak kaldırıştan kaldırışa sahip olduğunuz genetik-leverage'a göre değişir, kimisi için 150 kilo bench Press'e ulaşmak kolay olurken kimisi için hayat boyu hedefi olabilir, sapla samanı karıştırmayın.

Ayrıca ek olarak yeni başladıysanız ki yeni başlayan olmasanız dahi PPL gibi bir spliti kesinlikle önermem, hiçbirinizin sırta ayrı gün, göğüse ayrı, omuza ayrı gün ayırmaya ihtiyacı yok, ayrıca haftada 6gün minimum salona gittiğinize değmez. Yapacağınız en saçma şey.
Eğer illa bölecekseniz "Alt-Üst" şeklinde bölün ama ona da ihtiyacınız yok.

Arkadaşlar kardeşlerim, yerli fitness YouTuber'ları izlerken onlardan tavsiye alırken dikkat edin, birkaç kanal harici gerçekten neden bahsettiği hakkında doğru düzgün bir fikri olan çok az.
Gerçekten verdikleri tavsiyeleri duydukça kriz geçiriyorum, ilaç kullanıp, sosyal medyaya gireyim de koçluk moçluk ayağına milleti tokatlayım derdin de olan bir sürü adam var ve maalesef gençler görüntüye takıldığı için bunların peşinden gidiyor.

Ağırlık çalışma ya da fitness kültürü bizde olmadığından zaten literatüre de hakim değiliz, Sözde hocanın biri kalkıp "bu programda bilmem hangi hareket yok" diye zaten bilinen, zaten onlarca yıldır uygulanmış sonuç alınmış metotlardan çöpmüş gibi bahsediyor, bu fitness hocalarının ya da sözüm ona sosyal medyada ki sözde uzmanların bu konu da ne kadar cahil olduğunu gösteriyor. Eğer yeni başlıyorsanız ileri seviye değilseniz kimseden koçluk bilmem ne almanıza gerek yok. Kendinizi tokatlattırmayın. (Ayrıca supplement firmalarına da)

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı