Fitness için tavsiyeler

Bence mantıksız. Sebebini soracak olursanız, olay sadece ideal kiloya ulaşmak olmamalı bence. %25 yağ oranın olduktan sonra ideal kilonun pek bir esprisi kalmıyor bence. Bu tarz işlerde ne yaptığını bilerek, kontrol ederek ilerlemeyi daha mantıklı buluyorum.

Önünde sonunda seçim sizin tabii. Ben sadece kendi düşüncelerime göre öneri yapıyorum. Dirty bulk ile ilerleyip ideal kiloya ulaştıktan sonra fazla yağları yakmak isteseniz hem bir miktar kas kaybedeceksiniz hem de yine ideal kilodan düşmüş olacaksınız.
Hocam öyle diyorsunuz ama bu arkadaşın 64-83 KG aralığında olması lazım ve şuan 56 KG üstelik %5 yağ oranı var. Bence yağlanmasında bir sıkıntı yok. O kilolara Clean Bulk ile çıkması 1-1.5 yılı bulur.
 
Hocam öyle diyorsunuz ama bu arkadaşın 64-83 KG aralığında olması lazım ve şu an 56 KG üstelik %5 yağ oranı var. Bence yağlanmasında bir sıkıntı yok. O kilolara Clean Bulk ile çıkması 1-1.5 yılı bulur.
Benzer bir durumu kendim de yaşadığım için özellikle kaçınmasını tavsiye ediyorum. Başta bilmeden dirty bulk yaptım, %7'den %19'a kadar çıktı yağ oranım. %19 da rezalet değil ama karın kaslarının görünmemesi; otururken, eğilirken vs. yağların toplanması için yeterli bir oran. Bu da canımı sıkıyordu. Sonra mini cut yapayım, sınava birkaç ay kalmış sporu bırakayım falan derken yağ oranım %14'e düştü ama bu yolda özellikle sporu bırakmamdan dolayı epey kas kütlesi de kaybettim.

Hoş, konu sahibi sporu muhtemelen bırakmayacağı için kas kütlesi kaybı çok olmayacaktır fakat o yağı yakması yine zor olacak. Geç olsun temiz olsun diyorum artık, bu yüzden herkese bunu öneriyorum. İsteyen istediğini uygulamakta özgür tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı