Fitness mi Yüzmek mi?

Yağ yakmak için gereken şey kalori açığı. Kalori açığı olmadan fitness da yapsa yüzse de hiçbir şey olmaz. Yüzme kalori yakmak açısından çok daha etkili zaten.

Evet öyle fakat yağ yakarken kas da kazanırsa metabolizması hızlanır ve gelişimi daha da çabuk olur. Kalori açığı olmadığı sürece evi bile kaldırıp indirse veremez zaten kilo kalori açığı şart.

Balon gibi gözükmek için 5 6 ay yetseydi sokak çubuk kraker keko değil "balon" kaynardı. Dudağa dolgu yaptırmıyorsun sonuçta.

Yüzmeyle postür düzelir sadece kas yapılmaz.
Ben olsam yüzmeye giderim hem kondisyon hem de hobi olarak daha mantıklı.(çok olmasa da vücut geliştirme geçmişim var.)
Hocam İstanbulun en işlek bölgelerinden birindeyim her türlü cinsi görüyorum. O kadar çok şişiriyorlar ki kendilerini düz yürüyemiyorlar yengeç gibi sağ sol yapıyorlar duruş şekillerinden bahsedemiyorum bile. Soruncada "kaslıyım kanka heheööhe bak kas yaptım gel basalım senle höeaah" diye kendilerini yukarı çıkarıyorlar. Herkesin zevki ve görüşü farklı ama bence çok çok itici ve çizgi filmvari duruyor. İşte sınırı bilmeyenler için yüzme gibi bir nimet açılmış harika birşey doğal bir görünümün zirvesine ulaşıyorsun.

Hocam İstanbulun en işlek bölgelerinden birindeyim her türlü cinsi görüyorum. O kadar çok şişiriyorlar ki kendilerini düz yürüyemiyorlar yengeç gibi sağ sol yapıyorlar duruş şekillerinden bahsedemiyorum bile. Soruncada "kaslıyım kanka heheööhe bak kas yaptım gel basalım senle höeaah" diye kendilerini yukarı çıkarıyorlar. Herkesin zevki ve görüşü farklı ama bence çok çok itici ve çizgi filmvari duruyor. İşte sınırı bilmeyenler için yüzme gibi bir nimet açılmış harika birşey doğal bir görünümün zirvesine ulaşıyorsun.
O elemanlar o vücudu ilaçsızsa yıllarını veriyorlar.İlaçla da kontrollü olarak yine uzun süreler sürüyor.
KS durumunda sizce şişmesi mümkün mü?

Hocam İstanbul'un en işlek bölgelerinden birindeyim her türlü cinsi görüyorum. O kadar çok şişiriyorlar ki kendilerini düz yürüyemiyorlar yengeç gibi sağ sol yapıyorlar duruş şekillerinden bahsedemiyorum bile. Sorunca da "kaslıyım kanka heheööhe bak kas yaptım gel basalım senle höeaah" diye kendilerini yukarı çıkarıyorlar. Herkesin zevki ve görüşü farklı ama bence çok çok itici ve çizgi filmvari duruyor. İşte sınırı bilmeyenler için yüzme gibi bir nimet açılmış harika bir şey doğal bir görünümün zirvesine ulaşıyorsun.

O vücutlar için +5 yıl ve ilaç gerekiyor tek kür de değil yıllar boyunca o ilaçları kullanmak gerekiyor. Daha hangi sporu yapacağına karar verememiş birine bak 5-6 yıl sonra ve ilaç alırsan böyle olursun sakın bu sporu yapma demek ne kadar mantıklı? Estetik fiziğin öncülerinden zyzz ve David laidi araştırmanızı tavsiye ederim her bu sporu yapan yengeç gibi yürümüyor.

O vücutlar için +5 yıl ve ilaç gerekiyor tek kür de değil yıllar boyunca o ilaçları kullanmak gerekiyor. Daha hangi sporu yapacağına karar verememiş birine bak 5-6 yıl sonra ve ilaç alırsan böyle olursun sakın bu sporu yapma demek ne kadar mantıklı? Estetik fiziğin öncülerinden zyzz ve David laidi araştırmanızı tavsiye ederim her bu sporu yapan yengeç gibi yürümüyor.
Sakın gibi bir kelime kullandığımı düşünmüyorum. Ben görüşlerimi belirtiyorum kendinizi antrenör zihniyetli biri olarak görüyorsanız bana doğruları öğretebilirsiniz.

Sakın gibi bir kelime kullandığımı düşünmüyorum. Ben görüşlerimi belirtiyorum kendinizi antrenör zihniyetli biri olarak görüyorsanız bana doğruları öğretebilirsiniz.
Ne öğrenmek istiyorsanız, sormanız yeterli. Her sporu ekstrem düzeyde yapan sporcular var. Hiç fitness yapmamış profesyonel seviyede yüzücü olan kristian gkolomeev “enhanced games” katılmak için ilaç kullanıyor ve 2 tane dünya rekoru kırıyor.
Şahsen yengeç gibi yürüdüğü için bence çok çok itici ve çizgi filmvari duruyor ama böyle gözükmek istiyorsanız yüzme yapabilirsiniz (!) Benim de görüşüm bu yönde.
Ekstrem örneklere bakarak tavsiye vermek bu duruma benziyor. Ben haftada 4 gün spora gidiyorum 3 gün de denizde yüzüyorum yeni başlayan birine tavsiye verirken de bak yüzücüler fitness yapanlara göre zargana, güçsüz, şu ağırlığı kaldır desek kaldıramaz öyle olmak istiyorsan yapabilirsin yönünde tavsiye vermedim.

Dosya Ekleri

• IMG_2091.jpeg
    IMG_2091.jpeg
    14,9 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Ne öğrenmek istiyorsanız, sormanız yeterli. Her sporu ekstrem düzeyde yapan sporcular var. Hiç fitness yapmamış profesyonel seviyede yüzücü olan kristian gkolomeev “enhanced games” katılmak için ilaç kullanıyor ve 2 tane dünya rekoru kırıyor.
Şahsen yengeç gibi yürüdüğü için bence çok çok itici ve çizgi filmvari duruyor ama böyle gözükmek istiyorsanız yüzme yapabilirsiniz (!) Benim de görüşüm bu yönde. Ekstrem örneklere bakarak tavsiye vermek bu duruma benziyor.
Ben yüzücülere yengeç demedim, tulum peyniri kılıklı kas yığınlarına dedim yengeç diye hocam.Kas basıyorum kanka iyi izle üst alt bacak hop popo toto diye diye kendilerini getirdikleri hal ortada belli bir kesmin.Ben genel konuşmadım burda hepsi öyledir demedim.Düzgünce yapan çok arkadaşım var gerçekten harika duruyorlar ama harika duranlar kadar peynir gibi duranlarda var.

Ben yüzücülere yengeç demedim, tulum peyniri kılıklı kas yığınlarına dedim yengeç diye hocam.Kas basıyorum kanka iyi izle üst alt bacak hop popo toto diye diye kendilerini getirdikleri hal ortada belli bir kesmin.Ben genel konuşmadım burda hepsi öyledir demedim.Düzgünce yapan çok arkadaşım var gerçekten harika duruyorlar ama harika duranlar kadar peynir gibi duranlarda var.
Karşıt görüş olarak ekstrem örnek vererek yüzücülere ben yengeç dedim. Evet katılıyorum böyle bir kesim var ama azınlıktalar. Her spor dalında bu olay var. Sabah akşam futbol konuşanlar, futbolcuları babasıymış gibi savunanlar vs. önemli olan genele açık forumda olduğumuz için daha genele yönelik yorumlar yaparsak daha iyi olabilir. Yoksa her spor dalı fiziksel olarak olmasa da zihinsel olarak “kas yığınlarıyla” dolu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı