Fitness yapmak glokom hastalığını etkiler mi?

Öncelikle geçmiş olsun. Bende kalp rahatsızlığım sebebiyle seninle aynı şekilde birçok spordan mahrum durumdayım seni çok iyi anlıyorum. Burada ihtiyacımız olan şu an göz tansiyonu değerlerinin hangi aralıklarda olduğu ve sağlıklı olan gözünde sinir hasarı olup olmadığı ve varsa eğer hasar seviyesinin ne durumda olduğu. Mesela sinir hasarı yoksa ya da hafif ise 20mmhg, orta ve ileri seviye ise ortalama 10-14mmhg arası kalması gerekiyor. Demek istediğim şu an sağlıklı olan gözünde bir hasar yoksa ve göz tansiyonun normal aralıktaysa kendini çok yormadan hafif ağırlıklar kullanarak doktor kontrolünde egzersiz yapabilirsin. Yaşın geçtikçe gözüne daha çok dikkat etmen gerekecek. Bir vücut geliştiricisi gibi değil de sağlığına ve kilosuna dikkat eden bir birey şeklinde spor yapmanı öneririm. Bol bol yürüyüş hafif ağırlıklar ve egzersizler.
Edit: Meraktan soruyorum sana konjenital glokom tanısı mı konuldu? Yani doğuştan mı?

Hocam tıp okuyorum bir sorum olacak.
İnsan aniden eğildiği zaman gözünün kararması göz tansiyonunu tetikler mi?

Hocam tıp okuyorum bir sorum olacak.
İnsan aniden eğildiği zaman gözünün kararması göz tansiyonunu tetikler mi?

Göz içi basıncını etkileyecek bir durum yaşandığını düşünmüyorum, göz kararması halinde korkudan ani nefes tutulursa eğer glokomu tetikleyebilir. Bunun dışında bu hareketsizlikten, hipotansiyondan, hipoglisemiden ve vertigodan kaynaklanan bir durum. Yanlışsam düzeltebilirsiniz.

Göz içi basıncını etkileyecek bir durum yaşandığını düşünmüyorum, göz kararması halinde korkudan ani nefes tutulursa eğer glokomu tetikleyebilir. Bunun dışında bu hareketsizlikten, hipotansiyondan, hipoglisemiden ve vertigodan kaynaklanan bir durum. Yanlışsam düzeltebilirsiniz.

Estağfurullah hocam haklısınızdır o kadar bilgim yok göz hakkında sormak istedim teşekkür ederim :)

Hocam göz tansiyonu körlüğe kadar gidebiliyordu diye biliyorum. Yanlış değilim değil mi?

Evet fakat bu kayıplar erken yaşta konu sahibi arkadaşımız gibi konjenital yani doğuştan bu hastalığa sahip bireylerde daha çok görülüyor. Bunun dışında yaşla birlikte ortaya çıkan glokomlarda genellikle tedavi ile birlikte kayıplar engellenebiliyor. Fakat glokom krizi geçiren hastalarda kayıplar daha belirgin ve körlükler daha kısa sürede gelişebiliyor bu sebeple bir hastalık hissetmeseniz bile hastanelere çok sıkboğaz etmeden uğrayıp kontrol ettirmekte yarar var.

Evet fakat bu kayıplar erken yaşta konu sahibi arkadaşımız gibi konjenital yani doğuştan bu hastalığa sahip bireylerde daha çok görülüyor. Bunun dışında yaşla birlikte ortaya çıkan glokomlarda genellikle tedavi ile birlikte kayıplar engellenebiliyor. Fakat glokom krizi geçiren hastalarda kayıplar daha belirgin ve körlükler daha kısa sürede gelişebiliyor bu sebeple bir hastalık hissetmeseniz bile hastanelere çok sıkboğaz etmeden uğrayıp kontrol ettirmekte yarar var.

6 ayda bir göz kontrolüne gidilmesi gerekiyor hocam. Yeni bilgiler öğrendik sayenizde teşekkür ederim :)
Aynı vertigo hastalığında olduğu gibi gözü hızlı bir şekilde sağa sola çevirmemek gerekiyor.

Estağfurullah hocam haklısınızdır o kadar bilgim yok göz hakkında sormak istedim teşekkür ederim :)

Umarım en kısa sürede en az baş ağrısıyla okulunu bitirip iş başı yaparsın dostum. Ben de paramedik olarak sağlık sektöründe bir iş arkadaşı daha görmeyi çok isterim. Hangi alanda uzmanlık istiyorsun merak ettim. :)
Edit: Ben teşekkür ederim ne mutlu bana. :)

Umarım en kısa sürede en az baş ağrısıyla okulunu bitirip iş başı yaparsın dostum. Ben de paramedik olarak sağlık sektöründe bir iş arkadaşı daha görmeyi çok isterim. Hangi alanda uzmanlık istiyorsun merak ettim. :)

İnşallah hocam hemşirlik istiyorum ama ana hedefim doktorluk kardiyoloji alanında. Oradan 'girilebiliyorsa' sınavlara girip yurt dışına çıkmak. Allah size de nasip etsin :)

İnşallah hocam hemşirlik istiyorum ama ana hedefim doktorluk kardiyoloji alanında. Oradan 'girilebiliyorsa' sınavlara girip yurt dışına çıkmak. Allah size de nasip etsin :)

Ben sağlık alanında akademisyenlik düşünüyorum. Kardiyoloji güzel alan, tabii bu sempatimin sebebi Türk çocuk kardiyoloji doktorları sayesinde 13 yaşında hayata tutunmam. Yolun açık olsun.

Ben sağlık alanında akademisyenlik düşünüyorum. Kardiyoloji güzel alan, tabii bu sempatimin sebebi Türk çocuk kardiyoloji doktorları sayesinde 13 yaşında hayata tutunmam. Yolun açık olsun.

Allah sizin de yolunuzu açık etsin hocam :) başınıza ne geldi kalp krizi mi? Geçmiş olsun ayrıyeten.

Allah sizin de yolunuzu açık etsin hocam :) başınıza ne geldi kalp krizi mi? Geçmiş olsun ayrıyeten.

Ventriküler taşikardi, belirgin olduğu dönemlerde bayılmaya başlamıştım. Fakat ITP tanım da olduğu için buna bağlıyordum ve küçük olduğum için aklıma yapacak bir şey gelmiyordu. Son bayılmamda kendimi önce İzmir behçet uz çocuk hastanesinde ardından helikopter ile İstanbul Medipol Üniversitesi hastanesinde buldum. Devlet desteği ile o senelerde yeni yeni yapılan modern ablasyon yöntemiyle 2 işlem yapıldıktan sonra hiç kesi bile olmadan sadece eser miktarda mitral yetmezlik kalacak şekilde kalp rahatsızlıklarımdan kurtuldum. Şimdi çok daha iyiyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı