Fitness'a yeni başlayan biri için öneriler

Catnip1

Hectopat
Merhaba.

Fitnessa başlıyorum tekrardan daha öncesinden bırakma sebebim, az protein aldığımdan çok fazla kas ağrım oluyordu ve gidesim gelmiyordu.
Bu sefer biraz daha istekliyim ve supplement ile başlamayı düşünüyorum. Biraz araştırdım ve herhangi bir sorun olmayacağını okudum.
Protein tozu ve kreatin almayı istiyorum, fiyatlara baktığımda markalar arsında uçurum olduğunu fark ettim, bu sebepten dolayı sormak, bilgi almak istedim.

Örnek vermem gerekirse:
Big Joy Crea Big Micronized Creatine Powder 300 Gr - Kreatin Monohidrat ile.

MUSCLE PUMP Creatine Plus Powder Aromasız 300 Gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol arasında kat fiyat farkı bulunmakta.

Bunun sebebi nedir? Markadan markaya kalite, gösterdiği sonuç çok fazla değişiklik gösteriyor mu? Yeni başlayanlar için çok da cep yakmayacak şekilde kreatin ve protein tozu önerir misiniz?
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
@emircanunlts hocam özellikle de sen kısa bir cevap yazabilirsen memnun olurum.

Teşekkürler. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Fitnessa başlıyorum tekrardan daha öncesinden bırakma sebebim, az protein aldığımdan çok fazla kas ağrım oluyordu ve gidesim gelmiyordu.
Bu sefer biraz daha istekliyim ve supplement ile başlamayı düşünüyorum. Biraz araştırdım ve herhangi bir sorun olmayacağını okudum.
Protein tozu ve kreatin almayı istiyorum, fiyatlara baktığımda markalar arsında uçurum olduğunu fark ettim, bu sebepten dolayı sormak, bilgi almak istedim.

Örnek vermem gerekirse:

MUSCLE PUMP Creatine Plus Powder Aromasız 300 Gr Fiyatı, Yorumları - Trendyol arasında kat fiyat farkı bulunmakta.

Bunun sebebi nedir? Markadan markaya kalite, gösterdiği sonuç çok fazla değişiklik gösteriyor mu? Yeni başlayanlar için çok da cep yakmayacak şekilde kreatin ve protein tozu önerir misiniz?

Teşekkürler. İyi sosyaller.

Kreatinde eğer marka güvenilirse fiyatı en düşük olanı al. Kaldı ki attığın linklerde bigjoy kalitenin babalarındandır, tavsiye ederim. Protein tozu için ise amino spiking olmayan bir WPC80 iyi olur.

Hocam ortalama bir vücut (klasik spor görmemiş Türk erkeği vücudu) yapısına sahipseniz ve fit olmak istiyorsanız takviyesiz başlamanızı, ideal kiloya geldikten sonra supplement başlamanızı öneririm. Ama yağ oranım falan önemli değil ben gireceğim bam bam basacağım diyorsanız elbette supplement ile başlamanızda bir sakınca yok.

Ben şahsen supplementsiz başlayıp 1 - 2 ay vücudunuzu toparlamanızı sonrasında ağır antrenmanlara başlayacağınız zaman takviyeye girmenizi öneririm. Benim kullandığım ve sonuçlarından memnun olduğum Creatine ve Protein tozu;
  • Kingsize Creatine
  • Scitec Whey Professional

Hocam ortalama bir vücut (klasik spor görmemiş Türk erkeği vücudu) yapısına sahipseniz ve fit olmak istiyorsanız takviyesiz başlamanızı, ideal kiloya geldikten sonra supplement başlamanızı öneririm. Ama yağ oranım falan önemli değil ben gireceğim bam bam basacağım diyorsanız elbette supplement ile başlamanızda bir sakınca yok.

Ben şahsen supplementsiz başlayıp 1 - 2 ay vücudunuzu toparlamanızı sonrasında ağır antrenmanlara başlayacağınız zaman takviyeye girmenizi öneririm. Benim kullandığım ve sonuçlarından memnun olduğum Creatine ve Protein tozu;
  • Kingsize Creatine
Merhaba

Durumumun bahsettiğinizden çok farkı yok 180cm 93 kiloyum(?) benim temel sorunum işin sonunu getirememek. İlk 2 hafta hevesle giderim ama 3. haftada "orama ağrıyor bugün gitmeyeyim" olurum kısacası kas ağrısı bütün hevesimi alıyor ve bu olsun istemiyorum. Yanı sıra şu an yurtta kalıyorum ve yurt yemekleri haliyle proteinden yoksun, bu sebepten dolayı supplementin benim açımdan bir değişkenden ziyade zorunluluk olduğunu düşünüyorum, tabii bilir kişi fikri almak için buraya yazmak istedim.

Teşekkürler.

Burada yıllarını vermiş insanlar olabilir, onların önerileri daha faydalı olacaktır fakat ben bizzat kendimden örnek verebilirim. Ben de başladığımda sizinle hemen hemen aynı durumdaydım (Boyumuz aynı ben 86 kiloydum.). Herhangi bir supplement kullanmadan 1.5 ay boyunca yağ yakmaya yönelik çalıştım. Sonra size bahsettiğim takviyeler ile spora devam ettim ama artık ağır çalışmaya başladım. 6 ayda çoğu insanın imkan vermediği hale geldim. Devam ettikçe de gelişme gösterdim fakat belli bir süre sonra istemeyerek zorunlu ara vermem gerekti, zaten bu kadar süre yapınca alışkanlık oluyor. Detay şu; haftada en az 5 gün gidiyordum. Bazı günler sadece kardiyo yapıyordum ama mutlaka gidiyordum. Ben sonuçtan memnunum bu yüzden size de söylemek istedim. Asıl olay devamlılık ve beslenme gerisi yalan.

Bu arada spor sonrası kas ağrıları için Glutamin denen takviyeyi kullanabilirsiniz.

• Kingsize Creatine

Hocam hangisini niye önerirsiniz?

Hocam hangisini niye önerirsiniz?
Hocam protein tozunda çok farklı marka deneme şansım olmadı. Dediğim gibi Scitec kullandım ve memnundum. O sebeple onu rahatlıkla önerebilirim. Ama bilen biri şu daha bir ürün diyebilir.

Merhaba.

Örnek vermem gerekirse:

Teşekkürler. İyi Sosyaller.

Ağır çalış dengeli proteinli beslen bol su kardiyo

Yeni konular

Geri
Yukarı