Fitness'da beslenme planı nasıl olmalı?

enes52baki

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
87
Merhaba. 17 yaşındayım, 1.70 boy 64 kiloyum, haftanın 5-6 günü spor yapıyorum her gün, bölgesel olarak biraz göbeğim var, bel çevremde yağ var, spordan sonra ya da önce tavuk balık yiyorum, protein alıyorum ama bunun yanında karbonhidrat almam gerekiyor mu yani yağlar erisin diye yemiyorum, yanlış mı yapıyorum yoksa karbonhidrat almam gerekiyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boy kilo kitle endeksin gayet iyi. Yağlardan kurtulmak istiyorsan kardiyo yapman gerek. Karbonhidrat olarak plav-makarna(vb)aşırıya kaçmadan yiyebilirisin şekerli yiyeckleri azalt. Bel çevresi içinde karın kası programı uygula (haftada 3 gün yapabilrisini).
 
Günde en azından 100-150gr carb yeseniz iyi olur. Programınıza göre 200-250gr olabilir. Ben 5 gün bazen 4 gün tükeniş yapıyorum. Minimum 350gr alıyorum. Dl falan atacağım günler 500'e kadar çıktığım oluyor. Carb tamamen kesmek iyi değil. Zaten spor yapsanız da yapmasanız da en azından 100gr aşağısına düşmemek gerekiyor. 6 gün salona gidiyorsanız 4 gün ağırlık 2 gün kardiyo yapılabilir. kardiyo günlerinde carb düşersiniz, ağırlık günlerinde arttırırsınız.

Bel çevresi içinde karın kası programı uygula (haftada 3 gün yapabilrisini).

Core bölgesini çalıştırması genel manada kendisi için artı olur. Fakat bölgesel çalışma ile yağ oranı düşürmek şehir efsanesi gibi bir şey. Total yağ oranı düşmediği sürece tek bir bölgeyi ne kadar çalışırsa çalışsın fit görüntü elde edemez.
 
2017-2020 arası düzenli spor yaptım. Başlangıçta 186 cm 65 kg yani bildiğin zarganaydım.
2020'nin sonunda 186 cm 90 kg aygır gibi oldum.

Öncelikle bu işin bence yüzde 50'si beslenme, %25'i düzenli uyku ve %25'i spor. Hatta beslenmenin oranını 50'den daha yukarı bile çekebiliriz.

Günümüzde bu sporu yapmanın en büyük handikapı ise hayat pahalılığı ve bunun spor salonu fiyatları ve beslenme ürünlerine yansıması.

Kendi beslenme programımı yazacağım ama biraz pahalı olacaktır.

Buradan kendine göre ekleme-çıkarmalar yapabilirsin. Bu program tamamen kilo almaya yönelik. Ama dirty bulk tarzında değil, gayet kalitelidir.

1.öğün
4 tam yumurta
1 su bardağı yulaf ezmesi + 5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
yeşillik

2.öğün
2 orta boy büyük boy arası haşlanmış patates
100 gr beyaz peynir

3.öğün
makarna (ancak mecburi değil)
100 gr haşlanmış yeşil mercimek + 100 gr haşlanmış nohut + 5 yemek kaşığı yoğurt

4.öğün (spor sonrası)
protein tozu
200 gr tavuk ya da muadili proteinli ürün (genelde et)
1 kase pilav veya makarna veya bulgur
eğer mümkünse biraz brokoli

5.öğün (yatmadan önce)
şunları blender'da karıştırıp iç
yarım ölçek protein tozu
4 tam yumurta
1 çay bardağı süt
1 muz
1 yemek kaşığı tepeleme fıstık ezmesi
bal

* spor öncesi nescafe içebilirsin, kreatin kullanabilirsin, probis yiyebilirsin.
kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı