- Vergi kesmek için Mükellef'ten şahıs şirketi kurun. Her şeyi tek tıkla halledebilirsiniz.Tek basıma satış yapmayı düşünüyorum. Bazı sorularım var:
-Vergi nasıl kesiliyor?
-Fiverr ne kadar komisyon alıyor?
-Şahıs şirketi açmam gerekli mi?
- Vergi kesmek için Mükellef'ten şahıs şirketi kurun. Her şeyi tek tıkla halledebilirsiniz.
- Fiverr her iş için %20 komisyon almaktadır. Mesela 10 dolarlık iş yaparsanız 8 dolar size kalır. 2 dolar Fiverr'a gider.
- Evet, açmalısınız. Eğer açmazsanız ve ileride devlet sizi fark ederse ceza gelebilir. Bu yüzden Mükellef üzerinden şahıs şirketi açın. Her işi kendileri hallediyorlar. Ama kendiniz halletmek istiyorsanız ilk önce notere gidin. Sizi büyük ihtimalle işlemleri yapınca vergi dairesine gönderirler. Onlar da yine büyük ihtimalle işlemleri yapınca size kağıt verirler ve herhangi bir bankaya gidip ticari hesap açmanızı isterler.
Genç Girişimci diye birşey var, evet. Ama aniden nedense Bağ-Kur borcu çıkabiliyor. Bu yüzden şahıs şirketi daha iyi gibi.Belli yaş aralığı için (genç girişimci) vergi muafiyeti vardı diye biliyorum, şahıs şirketi açmadan bu haktan yararlanılamıyor mu?
Not: Mantıken evet şirket açmak şart gibi ama gelirin cüzi miktarda olduğunu düşünerek sordum.
Yani şahıs şirketi açarsak Genç Girişimci'den yararlanamıyor muyuz?Genç Girişimci diye birşey var, evet. Ama aniden nedense Bağ-Kur borcu çıkabiliyor. Bu yüzden şahıs şirketi daha iyi gibi.
Sanırsam evet. Ama siz yine de bir muhasebeciye sorun.Yani şahıs şirketi açarsak Genç Girişimci'den yararlanamıyor muyuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.