Belirtirdim ama sürprizbozan benim rehberliğimi mahvetmişti, hem de bu bilgilerin tamamını almadım, sadece oyun performansını kopyalayıp yapıştırdım.
Linkleri koysam sayfa iğrenç gözükür ve dikkat çeker.
Sanırım ben Türkçe konuşamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz. (yanlış anlamayın ciddi anlamda söylemiyorum)
Yani render tarafında çok iyi, ama ben oyun diyorum.
Bu arada güç tüketimine bakın.
Ryzen 3600'ün dezavantajlarını unutmuşsun biraz. Stok fan ve CPB açık halde silikon lottery vurmadan normal sıcaklıklarda kullanman çok zor. Undervolt ile performanstan feragat edince de bir anlamı kalmıyor. Ryzen için ne kadar RAM frekansı o kadar performans demek olsa da 3600'ün gereğinden fazla fiyatı, yüksek frekanslı RAM fiyatı, ideal performans için ek soğutucu masrafı derken fatura kabarıyor. Biz bu kıyaslamayı 3300X'ü baz alarak da sıkça yapmıştık ama maalesef 3600'ün bu durumları, 3500X'in de 6 sanal çekirdeği ve SMT özelliği bulunmaması f/p olarak dezavantajlı konuma itiyor. Bu nedenlerle de 4+0 CCX yapısı, agresif oyun performansı, tatmin edici render gücü ve ucuz fiyatıyla 3300X piyasaya girdiği gibi tükendi daha da göremedik.
Ryzen 3600'ün üretim tarihine göre farklı performans sunması ise ayrı bir konu. Şu anda 1700 TL'yi tek başına bu işlemciye gömeceğiz ama elimize düşenin "iyi" kısımdan olması için ayrı bir dua etmemiz gerekiyor.
Linçlemek için yazmıyoruz. Eksiklerin var ve bunu belirtiyoruz. İstersen susarım kendi yanlışlarınla yaşarsın. Ve bu rehberi şu an yapmanı önermem. Önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çıkacak işlemciler
çıksın öyle yap.
Hocam 10700K ile 5800X karşılaştırılmıştı AMD 5000 serisi işlemciler açıklarken. 10700K 5600X'den daha iyi bir işlemci bence. @246941 hocam o testler yanlış demişti. Arkadaş İ5 10400F almayın demiş gerçekten güldüm bu olaya.
Linçlemek için yazmıyoruz. Eksiklerin var ve bunu belirtiyoruz. İstersen susarım kendi yanlışlarınla yaşarsın. Ve bu rehberi şu an yapmanı önermem. Önümüzdeki 3-5 ay içerisinde çıkacak işlemciler
Çıksın öyle yap.