Fiyatlandırmanın kontrolsüz olması

Aynı 2 ürünün hem de aynı e-ticaret sitesinde arada uçuk fiyat farkı olması normal değildir. Bu etik ve ahlaki açıdan da uygun değil. Hükümetin denetlemesi şart, nasıl ev fiyatlarında fahiş fiyatı önlemeye çalışıyorlarsa aynı şey bunda da olmalı belli kısıtlama olmalı. Serbest piyasanın da belli kuralları var 1TL'lik mal 10TL'ye satılıyorsa o zaman o işte bir sıkıntı vardır. Böyle durumlarda 175 hattını aramak sanırsam en iyi çözüm.

Hocam nasıl anlamadınız bilmiyorum ama neredeyse bütün ürünlerde var bu, mesela bir ürüne girin diğer satıcalara tıklayın, en füşük fiyat ile en yüksek fiyat arasında çok fark olduğunu anlayacaksınız zaten basit bir şey bu, stok azalır fiyat artar stok artar fiyat azalır. Herkes özgür. bu dediğinizde normal bir şey bunu e ticarette anlayamazsınız, bunu sarı sitede fiyat piyasa yükselten adilere bakarak anlayabilirsiniz. asıl ifşalanması gereken onlar asıl ceza yemesi gereken onlar bu fiyatlar normal piyasayı yükseltmez.

Arkadaşlar, selamlar. Hepsiburada üzerinden sadece birine denk geldiğim bir satıcı hakkında konuşmak istiyorum.

Satıcının fiyatı:
Eki Görüntüle 1916629

Aynı ürüne Hepsiburada'nın fiyatı:
Eki Görüntüle 1916630

Farklı bir ürüne biçtiği fiyat:
Eki Görüntüle 1916633

Hepsiburada'nın verdiği fiyat:
Eki Görüntüle 1916635

Daha böyle onlarca değerinden üstün sattığı ürünler var. İsmini ifşalamak istemiyorum ama neden yapıyorsunuz bunu? Zaten etkilendiğimiz şu ekonomide sizler müşterileri daha da mağdur ediyorsunuz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu olaya birilerinin dur demesi gerekmiyor mu?
10k 5600x iyimiş. Yahu zaten 7600x 6-7 bin lira bilemedim 8 bin lira. Bende örnek vereyim. Geçenlerde bir evimi satıp bir müstakil ev aldım. Ev ararken 3m isteyen emlakçıyı arıyorum. Ya o ev satıldı diyor yada sahibi zam yapacak diyor. Nedenide şu. Bir tane akıllı gidiyor 3M'Lık yere 5 yazıyor sonra aynı sitede veya mahalledeki adamda onunki benimkinden yapısız benimki 6 eder diyor. Hatta benim baktığım evlerin çoğu 5 günde 700k zam alıyor. En azından 4.300'e bir yer aldım ama benim aldığımın emsalleri hep 5-7 arası istiyor. Çok dengesiz yani.

Serbest piyasa kuralları, satar, satamaz, ahlakidir, değildir başka konu.

Serbest piyasada bu da bir yere kadar. Bildiğin piyasayı bozma çabası bu. Önümüzdeki haftalar bu satıcı yüzünden Hepsiburada (resmi satıcı olarak) bile 5600X 7-10 arası bir şeye satacak.

Katılmıyorum.
Bu sahibinden'de ki ev fiyatlarıyla aynı.
Adamın biri aynı binadaki evi farklı fiyatlara koyuyor sonra başkası görüyor o bu kadar istediyse benim evim şu kadar eder. Böyle böyle artıyor bu iş. Denetleme şart.
Aynı şey değil.

Ev sayısı kısıtlı olduğu için "İnsanlar zorunlu alacak ne de olsa." diyerek bakılıyor.
Burada ise seri üretimden geçen ve belki de milyonlarca kopyası olan ürünler söz konusu. Kimse birisi 10 bin ₺ yaptı diye gidip ürününü zamlandırmaz. Zamlandırmanın koşulları bellidir.

Serbest piyasada düşündüğünüzün aksine pahalıya satma değil, ucuza satma çabası vardır. Ortada rekabet olduğu için mümkün olan en düşük fiyat sunulmaya çalışılır ki insanların ilgisini çeksin, sürümden kazanılabilsin. Pahalıya satarsan, özellikle bu konudaki gibi 2-3 katına satarsan dımdızlak ortada kalırsın.

Alternatifi olmayan kısıtlı sayıdaki üründe serbest piyasanın zararları olabiliyor, o da kişilerin etiğine ve vicdanına kalmış. Ama bu durum onlardan biri olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı