Sayısal Fizik sorusunun çözümü nedir?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, herkese iyi akşamlar.
Burada her şeyi anladım lakin neden vc, DS ve vb üzerine çizik atılmış. bunun sıfırlandığı anlamına geldiğini veya birbirlerini götürdüklerini biliyorum lakin kim kim ile sıfırlanıyor ve en son nasıl DC = 2gr olarak çıkıyor? bunu anlayamadım.

Dosya Ekleri

• fiizk_sıru.jpg
    fiizk_sıru.jpg
    106,2 KB · Görüntüleme: 75
  • fizik_soru.jpg
    fizik_soru.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 65
Hocam sıvının öz kütlesinden nasıl cismin yoğunluğunun 2 gelmesi lazım. Aradaki ilişkiyi anlayamadım.

@Yutka46 Anlayamadım diye gülme emojisi atıyorsunuz. Gerçekten ayıp. Süper zekalı olsaydım zaten konuyu açmazdım. Direk her şeyi anlayacak değilim ya? Anlattınız ama o dilden ben anlayamadım.
Hocam yazdığım formülde sayıları yerine yazarsanız çıkıyor. Batan hacmin tüm hacme oranı cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranı eşit. Örnek verirsen özkütlesi 1 olan bir cismi özkütlesi 2 olan bir sıvıya bırakırsan yarısı yani 1/2si batar. Cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranı da 1/2 oluyor yani eşit.
Sizin soruda da sıvının özkütlesi 3 verilmiş ve cismin 2/3'ünün battığı görülüyor bu yüzden batan hacmin cismin tüm hacmine oranı 2/3 geliyor bunu da cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranına eşitlememiz gerekiyor. Sıvının özkütlesi zaten 3 verilmiş bu yüzden 2/3 = cismin özkütlesi/3 burdaki denklemden de cismin özkütlesi 2 geliyor.

Hocam yazdığım formülde sayıları yerine yazarsanız çıkıyor. Batan hacmin tüm hacme oranı cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranı eşit. Örnek verirsen özkütlesi 1 olan bir cismi özkütlesi 2 olan bir sıvıya bırakırsan yarısı yani 1/2si batar. Cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranı da 1/2 oluyor yani eşit.
Sizin soruda da sıvının özkütlesi 3 verilmiş ve cismin 2/3'ünün battığı görülüyor bu yüzden batan hacmin cismin tüm hacmine oranı 2/3 geliyor bunu da cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranına eşitlememiz gerekiyor. Sıvının özkütlesi zaten 3 verilmiş bu yüzden 2/3 = cismin özkütlesi/3 burdaki denklemden de cismin özkütlesi 2 geliyor.
Tamamdır, çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı