Uzun yıllardır aktif olarak kuyum sektöründe edindiğim tecrübeye dayanarak, dijital altın alımını kesinlikle önermiyorum. Geçmişte yaşadığım altın fonu deneyiminde, bozma işlemi sonrası paramın hesabıma geçmesini günlerce beklemek zorunda kalmıştım üstüne üstlük alış ve satış farkı çok fazla kısa dönemde zarar garantili uzun dönemde güven vermiyor hele ki böyle puslu dönemlerde.Elimde fiziksel mi yoksa dijital altın mı biriktirmeliyim?
Farkları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Hocam sen işi bilen birisin belli ki. Alınan fiziki altının 999 saflıkta olmasının bir avantajı var mı? Satarken kuyumcu 995 olan altınlar için sıkıntı yapabilir mi?Uzun yıllardır aktif olarak kuyum sektöründe edindiğim tecrübeye dayanarak, dijital altın alımını kesinlikle önermiyorum. Geçmişte yaşadığım altın fonu deneyiminde, bozma işlemi sonrası paramın hesabıma geçmesini günlerce beklemek zorunda kalmıştım üstüne üstlük alış ve satış farkı çok fazla kısa dönemde zarar garantili uzun dönemde güven vermiyor hele ki böyle puslu dönemlerde.
Bu nedenle, altın ve gümüş gibi değerli metallerin geleneksel yöntemlerle, yani fiziki olarak elde biriktirilmesinin çok daha güvenli ve mantıklı olduğuna inanıyorum. Hisse senedi fonları haricinde hiçbir yatırımımı dijitalde tutmuyorum, Tavsiyem özellikle altın ve gümüş için İstanbul'daysanız Cağaloğlu veya Kuyumcukent gibi güvenilir yerlerden fiziki olarak almanız yönündedir, böylece içiniz rahat edecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.