Fizikten 40 aldım

Arkadaşlar, neden Dünya'nın sonuymuş gibi davranıyorsunuz? Öyle bir işlemişsiniz ki zihninize düşük not alınca dünyanın sonu olacağını. Aldıysan aldın kardeşim, de ailene benim notum bu. Diğer sınavlardan yüksek alırken neden kendin isteyerek düşük alasın ki bu sınavdan?
Anlayışlılar diyorsun. Anlayışlı hiçbir aile yıkılmaz çocuğum bir sınavdan düşük aldı diğerlerinden yüksek aldı diye. Kaç kere 10-20 alıp takdir ile geçtim sınıfı. Abartmayın bu kadar. Sadece bir kağıt parçası ama zihninize hayatın sonu olarak yerleşmiş. Söyle gitsin. 40 aldım diğer sınavda yükseltirim de.
Kanka sen o kadar paragraf yazdinda gel anneme anlar dünyanın sonunu değilmi ben senin dediğinin aynısını anneme desem tınlamaz döver
 
Herkes 9.sınıfta fenin çok kolay olup hep böyle devam edeceğini sanıyor ama öyle değil.10.sınıfta fizik ve kimya da sayısal işlemlere başlıyorsun ve sözel sandığın fizik kimya oluyor sayısal. Daha dur 11.sınıf fiziğinden bahsetmedim.11.sınıfta zor oluyor. İyi haberim de var, eğer 11.sınifta yapabilirsen 12'de de yaparsın. İyi çalışmalar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam babam fizikten düşük alırsan kemiklerini kırarım dedi. Evvelsi gün sınava girdim 50 falan bekliyorum. Nasıl anlatırım bu olayı yoksa Technopat sosyalde aktif olamayacağım.
 
Fizikten 40 aldım. 9. sınıfta 90 aldığım halde ve sayısalı çok sevdiğim halde 40 aldım ve ben bunu aileme nasıl açıklarım bilemiyorum. Yıkılsınlar istemiyorum, aslında anlayışlılar ama benim çocuğum 90'dan 40'a düşse bende üzülürüm. Nasıl açıklarım yardım eder misiniz?
9. sınıf biyoloji ilk sınav, 40 aldım nasıl içime oturdu. Hoca sonradan tüm sınıfa 10 puan fazla verdi de 50 oldu. O güne kadar 90' dan aşağı notum yoktu, ortaokulda çok çalışırdım. Liseye geçince tembellik ettim. Hırs yaptım ikinci sınav 95 almıştım. Velhasıl kelam çalışın hocam. Olanla ölene çare yok, ya da öğretmeniniz yaparsa eğer telafi sınavına girin.
 
Düşük almanızda üzülmeniz bir tek daha çok çalışmak için yararlı olur.(Aşırıya kaçmamak kaydıyla) Diğer türlü dersten soğumanıza sebep olabilir.
O yüzden çok da salmadan üzülmeyin derim.
 

Geri
Yukarı