FLAC müzik nereden indirilebilir?

Thor Dinson

Hectopat
Makaleler
1
Qobuz toolu çok iyi ya. Ucuz yolla hesap alınıp FLAC depolayıp Roon'dan dinlemesi ayrı zevk veriyor.

Hocam bence indirme amaçlı sorarken konuyu açan arkadaş sanırım diğer servislerin FLAC formatını kullandığını bilmiyordu. Yani ben öyle anladım. Çoğu kişi günümüzde uğraşmıyor FLAC depolamakla odyofil kitle hariç.
Qobuz için Streamrip iyidir, ama farklı bir şey denemek istiyorsanız Orpheus-dl veya Qo-dl de kullanabilirsiniz.

Bu arada, konu sahibi öyle anlamış olabilir. Ayrıca, FLAC ve kayıpsız ses depolayan yine de hatırı sayılır bir kitle var. Tabi ki yurt dışında insanlar bunlara daha kolay ulaşıyorlar, ses sistemleri vs. Dolar malum, Türkiyede daha zor.

Bunun manyağı olan insanlar da var. Ufak bir örnek atayım:
Screenshot_2023-01-09-18-10-52-281_com.android.chrome01.jpg
Screenshot_2023-01-09-18-10-54-139_com.android.chrome01.jpg

Tidal, spotify, ve diğer tüm sitelerdeki MQA, Master, Hi-fi ya da yüksek bitrate vaad eden içerik nadir de olsa gerçekte var evet, ama bir de şöyle bir şey var; ben bir müzik yapımcısı olarak bu sitelere 16 bit 22.100 khz şarkı yükleyebilirim. Algoritma,eğer isterseniz sizin yüklediğiniz şarkıyı üstteki formatlara çevirerek yayınlayabilir. Siz yüksek kaliteli AUDIO dinlediğinizi sanabilirsiniz. Bu çevirme işlemi şarkının niteliğini ve kalitesini değil sadece etiketini değiştirmiş oluyor. Servislerin bir çakallığı. Ayrıca LUFUS denen müziğin yüksek duyulması için şart koşulan bir mastering sistemi şarkılarım bütün duyum dinamiklerini öldürüyor. CD lere, plaklara geri dönmenin zamanı geldi bence.
Dediğiniz doğru, ama belirtmek lazım ki korsan tarafında CD ve Plak ripleri de az değil. Pbthal'in kaliteli plak ripleri vardı mesela.

Flakko

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hocam yukarıda söylediğiniz tool Streamrip'i denedim gerçekten iyiymiş. Deezer aboneliği istemeden FLAC indirme olanağı var. Bayağı iyi.

Yukarı