FLAC ve yüksek kaliteli ses dosyaları nereden bulunur?

Dostlar Senheiser'in kalitesine laf edecek değilim ama aynı fiyata daha iyi ses üreten başka bir ürün varken neden onu tercih etmeyeyim. Bu söylediğim özellikle Pro olan versiyon için geçerli çünkü planar sürücüye sahip. Daha yukarılara çıktığımızda hifiman lar var, HD 600'lere karşılık gelen her hifiman ürünü teknik anlamda çok daha üstün, hatta HD 800 ler büyük sahneleri dışında sadece hifiman değil piyasadaki bir çok marka tarafından rahatlıkla geride bırakılıyor. Her şey marka değil artık bu sektörde.

Son düzenleme:
Hocam bu arada ne iş yapıyorsunuz? Sizi iem, stüdyo kulaklıkları, elektro gitar gibi bir sürü konuda gördüm.
Ben de öyle anladıma ama yine de Ucu açık kalmış gibi hissettirdi.
İki tarafa da çekilebilir diye düşündüm. Yani, burada benim önerdiğim modeller üzerine yazılmış ise vasatlıkları kast edilmiş gibi bir anlam çıkabilir.

Bu söylediğim özellikle Pro olan versiyon için geçerli çünkü planar sürücüye sahip. Daha yukarılara çıktığımızda hifiman lar var, HD 600'lere karşılık gelen her hifiman ürünü teknik anlamda çok daha üstün, hatta HD 800 ler büyük sahneleri dışında sadece hifiman değil piyasadaki bir çok marka tarafından rahatlıkla geride bırakılıyor. Her şey marka değil artık bu sektörde.

O sektörün bayağı bir içindeyim ve durum hiç te öyle değil. Her şey marka.
Bilin istedim... :)

Hifiman in, Sennheiser dan daha iyi marka ve mühendislik tecrübesine erişebilmesi için en az 70-80 yıla ihtiyacı var.
I. Dünya savaşında denizaltı larda kullanılan hassas kulaklıkları üreterek başlayan ve müzik sektörüne bu zamana kadar yön veren köklü bir firmadan bahsediyoruz.

Takip ettiğim en ünlü ses mühendislerinin hiç birinde hifiman ya da planar manyetikli bir ürün görmedim. Onları gördüklerim ise Rap lobileri ve hiç bir eğitimi olmadan kendilerine Prodüktör diyen, Focusrite ses kartının kırmızı rengine aşık olup, işleme kalitesi, noise floor, THD ve verimlilik açısından piyasanın en vasat ses kartını kullandığının farkında bile olmayan kesimler nedense... Üstelik te alakasız ve yine sektör ile ilgisi olmayan infuluecerlar tarafından bolca reklamı yapılan bir firma. Burnuma sürekli kötü kokular geliyor. O ve Focal gibi şişirilen bir çok marka mevcut.

Planar manyetikler tartışmalı bir alandır ve çokça eleştirilmektedir.
Bunun nedenlerinden bir kaçı; diyaframın çok hızlı çalışması ve tonal olarak keskin bulunuyor olmasıdır. Bir başka bakış açısı ise; şarkılara yapılan kayıtlar geleneksek diyaframlara göre olduğu için planarın hızlı ve keskin hareketlerinin kayıttaki müziğin doğal organikliğini bozduğu, kendi karakterini daha fazla yansıttığı yönde.
Bunlara "en iyi" diyenin önce bir sektörel eğitim / tecrübe durumuna, müzikal geçmişine bakmak gerekir. Bunlara sahip değilse genelde gülünüp geçilir....
Ben önermem ve kullanmam. Çünkü her alanda organiklik müziğin vazgeçilmezidir.

Hocam bu arada ne iş yapıyorsunuz? Sizi iem, stüdyo kulaklıkları, elektro gitar gibi bir sürü konuda gördüm.
Ses teknisyeni, müzik teknolojileri uzmanıyım. Müzisyenim ayrıca.

Son düzenleme:
O sektörün bayağı bir içindeyim ve durum hiç de öyle değil. Her şey marka.
Bilin istedim... :)

Hifiman in, Sennheiser'dan daha iyi marka ve mühendislik tecrübesine erişebilmesi için en az 70-80 yıla ihtiyacı var.
I. Dünya savaşında denizaltılarda kullanılan hassas kulaklıkları üreterek başlayan ve müzik sektörüne bu zamana kadar yön veren köklü bir firmadan bahsediyoruz.

Takip ettiğim en ünlü ses mühendislerinin hiçbirinde hifiman ya da planar manyetikli bir ürün görmedim. Onları gördüklerim ise rap lobileri ve hiçbir eğitimi olmadan kendilerine prodüktör diyen, focusrite ses kartının kırmızı rengine aşık olup, işleme kalitesi, noise floor, thd ve verimlilik açısından piyasanın en vasat ses kartını kullandığının farkında bile olmayan kesimler nedense... Üstelik te alakasız ve yine sektör ile ilgisi olmayan infuluecerlar tarafından bolca reklamı yapılan bir firma. Burnuma sürekli kötü kokular geliyor. O ve focal gibi şişirilen birçok marka mevcut.

Planar manyetikler tartışmalı bir alandır ve çokça eleştirilmektedir.
Bunun nedenlerinden birkaçı; diyaframın çok hızlı çalışması ve tonal olarak keskin bulunuyor olmasıdır. Bir başka bakış açısı ise; şarkılara yapılan kayıtlar geleneksek diyaframlara göre olduğu için planarın hızlı ve keskin hareketlerinin kayıttaki müziğin doğal organikliğini bozduğu, kendi karakterini daha fazla yansıttığı yönde.
Bunlara "en iyi" diyenin önce bir sektörel eğitim / tecrübe durumuna, müzikal geçmişine bakmak gerekir. Bunlara sahip değilse genelde gülünüp geçilir...
Ben önermem ve kullanmam. Çünkü her alanda organiklik müziğin vazgeçilmezidir.

Ses teknisyeni, müzik teknolojileri uzmanıyım. Müzisyenim ayrıca.

Hocam düşüncelerinize saygı duymakla beraber çoğuna katılmıyorum, özellikle planar sürücüler hakkında olanlara. En başta merak ettiğim şey iyi bir planar sürücülü kullaklık denediniz mi? Dinamik sürücülü giriş orta üst seviye birçok kulaklık tecrübe ettikten sonra uzun uzun araştırıp hifiman ürünlerine yöneldim. Gerek ülkemizde gerek yurt dışında odyofiller, stüdyosu olup bu işlerle uğraşan insanlar, Reddit'te açılmış onlarca konuda karşılaştırmalar ve incelemeler genelde hepsi benimle hemfikir. Hifiman'nın ya da diğer bazı markaların Senheiser'dan daha iyi olduğunu asla iddia etmiyorum, alman devinin 50 bin dolara sattığı kulaklıklar da var, dediğin gibi büyük deneyime sahip köklü bir firma. Markalar üzerinden değil de direk ürünler üzerinden konuşmak daha mantıklı. HD600'ler dillerden düşmeyen harika tonalitesi ve çok iyi orta frekansları dışında farklı bir şey sunmuyor. Özellikle baslardan yoksunlar ve aynı fiyat bandındaki Planar'ların çözünürlüğüne teknik performanslarına uzaklar. Ananda Nano'ya sahibim, şu an müzik dinlerken yazıyorum bu yazıyı, hocam bu güzellikleri kesin denemelisin. Her şeyi o kadar iyi yapıyor ki bütün müzik türlerini dinleyebilirsin.

Dinamik sürücülü giriş orta üst seviye birçok kulaklık tecrübe ettikten sonra uzun uzun araştırıp hifiman ürünlerine yöneldim. Gerek ülkemizde gerek yurt dışında odyofiller, stüdyosu olup bu işlerle uğraşan insanlar, Reddit'te açılmış onlarca konuda karşılaştırmalar ve incelemeler genelde hepsi benimle hemfikir.
HD600'ler dillerden düşmeyen harika tonalitesi ve çok iyi orta frekansları dışında farklı bir şey sunmuyor. Özellikle baslardan yoksunlar ve aynı fiyat bandındaki Planar'ların çözünürlüğüne teknik performanslarına uzaklar.

Kaydın dijital üretilmesi / işlenmesi eskiye nazaran her açıdan daha avantajlı. Teknik olarak muhteşem değil mi? Hızlı, kayıpsız, net... Peki dijital verilerin doğruluğu ve üstünlüğünü plaklar ile karşılaştırabilir misiniz? Teknik bir çok şeye baktığımızda "dijital daha iyi" ...
Müzikte standartlar kolay değişmezler. Hız, keskinlik, teknik üstünlük, yeni teknolojiler, analogun ve organik tınıların yerini alamıyor.

Teknolojik olarak çok daha üstün Fet, Voltaj kontrollü, bir çok hızlı ve stabil çalışan onlarca yeni keşifler olmasına rağmen 1965 te üretilen Optik LA kompressörler, dönemin lambalı ekipmanları bu yüzden şu anda bile kayıt ve ses endüstrisinin bel kemiği vazgeçilmez ekipmanlarıdır.

Planar manyetik meselesini bir iki firma öne çıkarma gayretinde, Yukarıda bahsettiğim gibi gösterdikleri çaba ve bu ürünleri tanıtan / öven kişiler benim ilgi alanım içinde değil.

Kaydın dijital üretilmesi / işlenmesi eskiye nazaran her açıdan daha avantajlı. Teknik olarak muhteşem değil mi? Hızlı, kayıpsız, net... Peki dijital verilerin doğruluğu ve üstünlüğünü plaklar ile karşılaştırabilir misiniz? Teknik birçok şeye baktığımızda "dijital daha iyi"...
Müzikte standartlar kolay değişmezler. Hız, keskinlik, teknik üstünlük, yeni teknolojiler, analogun ve organik tınıların yerini alamıyor.

Teknolojik olarak çok daha üstün fet, voltaj kontrollü, birçok hızlı ve stabil çalışan onlarca yeni keşifler olmasına rağmen 1965'te üretilen optik la kompressörler, dönemin lambalı ekipmanları bu yüzden şu anda bile kayıt ve ses endüstrisinin bel kemiği vazgeçilmez ekipmanlarıdır.

Planar manyetik meselesini bir iki firma öne çıkarma gayretinde, yukarıda bahsettiğim gibi gösterdikleri çaba ve bu ürünleri tanıtan / öven kişiler benim ilgi alanım içinde değil.

Hocam senin ki kişisel tercih anladığım kadarıyla. Tam da söylediğin gibi dijitaller ile plakları kıyaslamak saçmalık olur çünkü eskinin hiç şansı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Planarlar için bu kadar ön yargılı olman çok garip, denemeden nasıl bileceksin?

50$ Hi-fi için mümkün bir şey değil maalesef.
Bu bütçe ile multimedya kulaklık ötesine geçemezsiniz.

Soundmagic kulaklıkları gayet iyi bunlar harici mondrop chu II de gayet iyi bir kulaklık giriş seviyesi Hİ-Fİ için yeterli ürünler.
Bu konuda saygın olan bir oluşum What Hi-fi de Soundmagic kulaklıklar için 45 dolar altı en iyi hifi kulaklıklar olduğunu söylüyor.
Zaten bir yerden sonra küçük ayrıntılar için binlerce lira vermeye başlıyorsun bu ayrıntıları fark edebilmen için de gürültü oranı en aza indirecek dac+amp sonrasında iyi iletim sağlayacak gümüş alaşımlı kablolar ve ses yalıtımına sahip bir oda gerekli. Bunlar harici 24 bit ses dosyasında 144db değerlere ulaşabilecek ses verileri de var kulağın tolere edebileceğinin üzerinde bir rakam başka husus kulaktaki hücreler kendini yenileyemiyor yani git gide işitme kaybı başlar.
Bir çok insanda 320 kbps bitrare ile 1411 kbps bitrare farkını bile zor anlıyor hifi kulaklıklarla test ettiği halde.
Kulaküstü kulaklığımın yanında kulakiçi olarak SoundMAGIC E11D kullanıyorum hava sıcaklığına bağlı olarak ikisinden birini kullanıyorum iki kulaklıkda benim beklentimi karşılayabilen seviyedeler kulakiçi şöyle kötü falan diye bir yorumda bulunmadım aksine ses izalosyanu kulaküstüne göre daha iyi bazı yerlerde avantaj bile sağlıyor bunun yanı sıra hem kendi dac çipi olması ve mikrofunun standartlarına göre çok iyi olması (16khz ses iletebiliyor) beni kulaküstünden daha mutlu eden eden detaylar aldığım günden beri çoğunlunlukla kulakiçi kullanmaya başladım.
Zaten çoğunlukla 16 bit 44 khz ama bitrare yüksek parçalar dinleyen biriyim daha yüksek kalitede parçalar dinlesem bile 85 db üzerine kulağım dayanmadığı için tercih etmiyorum pek gerekli değil şahsen benim için işitme kaybı yaşamaya niyetim yok 16bit 44 khz 1411 kbps bitrare parçalar beni mutlu ediyor fazlası mükemmelliyetçilik takıntısı gibi bişey.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı