Flash belleğin içindeki fotoğraflar açılmaya çalışınca sistem donuyor

RealGETTO

Hectopat
Merhaba, elimde Sony marka yaklaşık 12 yıllık bir flash bellek var. Bugün öylesine bilgisayarıma takıp içerisinde ne olduğuna göz atmak istedim ve içerisinde yıllardır aradığım çocukluk fotoğraflarımın olduğunu anladım (klasör ve dosya isimlerinden). Ancak fotoğrafları açmaya çalıştığımda bilgisayar donuyor. Biçimlendirmeyi denedim (program ile verileri tekrar çekerim diye düşündüm) biçimlendirmiyor ve donuyor. Sorun giderici donuyor. EaseUS vb. geri yükleme uygulamaları donuyor. Bu fotoğrafları nasıl kurtarırım? Not: Bu yazıyı yazarken arkada Rufus ile biçimlendirmeyi deniyordum Rufus hata verdi şimdi flash bellek hiç gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde gözüküyor ancak açılmıyor.

Merhaba, elimde Sony marka yaklaşık 12 yıllık bir flash bellek var. Bugün öylesine bilgisayarıma takıp içerisinde ne olduğuna göz atmak istedim ve içerisinde yıllardır aradığım çocukluk fotoğraflarımın olduğunu anladım (klasör ve dosya isimlerinden). Ancak fotoğrafları açmaya çalıştığımda bilgisayar donuyor. Biçimlendirmeyi denedim (program ile verileri tekrar çekerim diye düşündüm) biçimlendirmiyor ve donuyor. Sorun giderici donuyor. EaseUS vb. geri yükleme uygulamaları donuyor. Bu fotoğrafları nasıl kurtarırım? Not: Bu yazıyı yazarken arkada Rufus ile biçimlendirmeyi deniyordum Rufus hata verdi şimdi flash bellek hiç gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde gözüküyor ancak açılmıyor.

Neden biçimlendirmeyi denediniz ki? En azından kopyalamayı deneyebilirdiniz. Ya da başka bir bilgisalardan erişmeye çalışabilirdiniz.

Hocam keşke denemeseydiniz biçimlendirince içindeki dosyalar gidiyor biçimlendirildiyse geçmiş olsun

Çinden aldığım USB bellekte de aynı sorun vardı. En son biçimlendireyim dedim bir daha açamadım flaşı.

Hocam sizin flaş o kadar yavaş bir hıza sahip ki dosyaları açamıyor ve programları hataya düşürüyor. Eski olduğundan yüksek ihtimal windows okuyamayacağı derecede çok düşük hızlara sahip. Sadece klasör isimlerini ve klasörleri görmüş içindekileri falan okuyamıyor. Siz biçimlendirince temelli gitmiş cihaz. Çöp olmuş. Verilerinizi kurtarabileceğinizi sanmıyorum.

Hocam keşke denemeseydiniz biçimlendirince içindeki dosyalar gidiyor biçimlendirildiyse geçmiş olsun

@ReloadingData Biçimlendirme sürekli başarısız oldu şu anda tekrardan görüntüleyebiliyorum dosyaları ancak açılmıyor başa döndüm yani. Laptopta da denedim onda da aynı şekilde

Dosya Ekleri

• resim_2023-07-07_125643065.png
    resim_2023-07-07_125643065.png
    61 KB · Görüntüleme: 34
Neden biçimlendirmeyi denediniz ki? En azından kopyalamayı deneyebilirdiniz. Ya da başka bir bilgisalardan erişmeye çalışabilirdiniz.

Dosyaları sabit diskime aktarmayı denedim ancak olmadı. İlk denediğim şey oydu. Şu anda tek tük bazı videolar açılıyor o kadar.

Oradaki dosyaları masaüstüne atmaya çalışın yine bu program yanıt vermiyor hatası alırsınız. Çünkü okuyamıyor.

Hocam peki aynı şekilde yaklaşık 12 yıllık Windows 7 bir laptop var ona takıp çalıştırmayı denesem başarılı olur muyum?

@ReloadingData biçimlendirme sürekli başarısız oldu şu anda tekrardan görüntüleyebiliyorum dosyaları ancak açılmıyor başa döndüm yani. Laptopta da denedim onda da aynı şekilde.

İyi olmuş enazından dosyalar gitmemiş.

Sebebini öğrendim senin bu flash belleğin okuma hızı o kadar düşükki Windows'un bunu okuyamıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı