Flash Diski Biçimlendirmeden İçindekileri Alma

EGE2471

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Technopat Sosyal,
Başlıktan anlatamadım biliyorum kusura bakmayın. Şimdi anlatacağım. Ben Windows 8.1 kurulum diski oluşturmak için flash diskimi seçecektim. Ama yanlış diski seçtim. İşlem başlar başlamaz bunu fark ettim ve iptal ettim. Şu an 16GB'lık diskim Fat32 biçiminde ve boyutu gözükmüyor. İçindekileri kurtarma yolu var mı? NOT: Şu anki sistemim Windows 8.1 Pro

Sorunu çözdüm yazının devamında anlatıyorum.

Başka forumlarda ve benzeri yerlerde küçük bir araştırma yaparak konuya çözüm buldum fakat başlığı düzenleyemediğim için çözüldü yazamadım kusura bakmayın. Başlıkta ne dediğimi de tam anlatamadım düzenleyebilsem onu da anlatma şansım olurdu belki. Şimdi nasıl yaptığımı açıklıyorum:
Sorun: Yanlış diski biçimlendirmek.
Kullanılan Program: Ontrack Easy Recovery
Çözüm: Programı kurdum ve diskimi seçtim. Diski seçtikten sonra silinen dosyalar için bir tarama yapıyor. Daha sonra ister hepsini ister istediğiniz bir kısmı seçiyorsunuz. Sağ tıklayıp save as diyerek kaydedeceğiniz klasörü ve ismi seçiyorsunuz.(Klasöre çıkartın, masaüstünü seçmeyin çünkü arşiv şeklinde değil tek tek atıyor.) Dosyanın ne olduğunu üstüne çift tıklayarak açabilirsiniz.
NOT: Bütün verileri kurtaramasa da birçoğunu kurtarıyor. Bütün verileri kurtarma garantisi vermiyorum.
Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar umarım kısa sürede siz de benim gibi sorunu çözersiniz. Kolay gelsin, iyi forumlar...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı