FM'ye yeni başlayana tavsiyeler

Enes Alıcı

Decapat
Daha fazla  
Selamlar şimdi ben birkaç kere FM'yi oynadım ama hep böyle oyunda zorluk çektim hep küçük takımlara falan yenildim yönettiğim takımda Manchester City bu arada ona rağmen kötü gibi oynadım. Bu oyunun özelliklerini hiç bilmediğim için bana birkaç tavsiye ya da kadro taktiği falan verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok büyük kadrolar alırsan beklenti de çok yüksek olacaktır. Sana tavsiyem City real gibi takımları almak yerine ne çok iddalı ne çok kötü takımları alman. Hatta hangi takımlısın bilmiyorum ama Galatasaray Fenerbahçe veya Beşiktaş ile başlayabilirsin. Ligimizde diğer takımlara nazaran daha güçlüler kadro açısından. O yüzden saçmalamadığın sürece alt takımlara çok yenilmezsin veya farklı mağlubiyetler almazsın. Oyunda neyi ne zaman yapman gerektiğini kavrayınca zaten anlayacaksın ki asıl keyifli olan şey 3. lig takımını alıp şampiyonlar liginde oynatmak vs... 4-3-3 başlangıç için güzel bir diziliştir dikey tiki-taka veya kanat oyunu oynatabilirsin ama tiki taka sana tavsiyemdir. Oyuncuların potansiyeline göz at potansiyelli oyuncuları çok genç ise başka takımlara kiralamaya çalış ki geliştirsin kendini. Ama sözleşmesini uzun tutmaya çalış. Zaten 16-17 yaşındaki oyuncular çerez parasına kalıyor takımda sana yük olmazlar. Bir bakarsın biri patlar güzel paralara satarsın.

Şimdi öncelikle fm çok gerçekçi ve kafa yormak gereken bir oyun. Oyunda saçmalarsan oyun seni çok cezalandırıyor. Ama birazcık ustalaşırsan çok sarıyor ve zevk almaya da başlıyorsun. Tavsiyeye gelirsek Taktik kısmı çok detaylı olduğu için oyunun tavsiye ettiği taktikler üzerinden gitmeye çalış. Sonradan biraz biraz öğrenirsin zaten neyin ne olduğunu. Hazırlık maçları ve sezon öncesi çok önemli takımın toparlanması ve moral kazanması için sezon öncesi bir tane ağır fiziksel antrenman ve teknik taktik antrenmanları yaptırırsın. Bu oyunun %70ini takım dinamikleri oluşturuyor burası ne kadar yeşil ve mutluluk içerisinde olursa senin yararına buraları sıkıntısız tutmaya çalış. Sezon öncesi antrenmanlarda takım uyumunu arttırmaya çalış ara ara sosyal faaliyet ve takım çalışması ekle bunlar uyumu arttırır. 2 tane büyük takım 4 tane çok düşük itibarlı takımlarla hazırlık maçları oyna düşük takımlara ne kadar gol atıp üstünlük kurarsan bu takımın özgüveninin artmasına yardımcı olacaktır. Taktikte analiz ekranından nerede güçlü olup güçsüz olduğunu görürsün rolleri de bu şekilde şekillendirirsin. Not: Oyunda ki yazıları okumaktan üşenme.

Şunu da bi ara okursun: Football Manager 2020’de Takıma Uygun Taktik ve Rolleri Seçmek

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı