İnternette baktığıma göre kimse bunun ile alakalı video veya bir yazı paylamamış, klavyesinde FN tuşu olmayan ve bu uygulamayı bilmeyen kardeşlerim için bu yazıyı yazma gereksinimi duydum.
Öncelikle Microsoft Store'dan " Microsoft powertoys "u indiriyoruz.
Daha sonra bu uygulamayı açıyoruz ve karşımıza böyle bir ekran çıkıyor.
Buradan " klavye yöneticisi " kısmına geliyoruz.
Burada sizin ekranınızda işaretli bölgeler olmayacak bunlar benim ayarlarım. Burada " kısayolu yeniden eşle " yerine tıklıyoruz ve böyle bir ekran açılıyor.
" Fiziksel kısayol " yazan yerin altındaki artıya basıyoruz. ( gayet basit bir ekran olduğu için işaretleme gereği duymadım. )
Sol taraftaki tür yazan yere tıklıyoruz ve sesi yükseltmek için yapacağımız kısayol tuşu / tuş kombinasyonunu yapıyoruz ve " tamam " tuşuna basıyoruz. Ben " sağctrl + yukarı ok " yaptım siz istediğinizi yapabilirsiniz.
Daha sonrasında ise " şuna eşlendi " yerinin altındaki " tür " yazan kutunun altına tıklıyoruz ve " volumeup " seçeneğini bulup tıklıyoruz.
Ve tebrikler! Artık multimedya tuşları olmayan klavyenizle ses arttırabiliyorsunuz. Bunun aynısını farklı tuş / tuş kombinasyonunu kullanarak ve volumedown vb. seçenekleri seçerek ses azaltma vb. işlevler ekleyebilirsiniz. İyi sosyaller.