Force Feedback özelliği nedir?

Başlıkta da yazdığım gibi Force feedback özelligi nedir veya bir direksiyonda olmazsa cok sorun olur mu?

Kısaca oyunun ve aracın geri bildirim veriyor size direksiyon motoru ile ama eğer olamz ise keyif almazsınız. Niye araba süremiyorum diyebilirsiniz sizin ön görmeniz gerek aracın nasıl hareket edeceğini. Ben de alacaktım ama vazgeçtim. Eğer çok sorun etmicekseniz alın hocam sizin kararınız. Eğer tam tanım istiyorsanız:

Force Feedback dediğimiz şey (kısaca FFB) direksiyonun bize geri dönüşler vermesi diyebiliriz.
Geri dönüş dediğimiz şeyi şöyle açıklayayım: Oversteer yaptığımızı, blokaj yaptığımızı, aracın kaydığını, lastiklerin ısınmasını... gibi birçok şeyi bize hissettir.

Direksiyonda Olmazsa Oyunda Drift Atarken Yada Yarış Oyunu Oynarken Pek Keyif Alamazsın, Rampage V902 Alırsan Mesela Çok Kötü Olur Çünkü Force Feedback Yok, Ölü Nokta Var (Bi Kısma Kadar Algılamıyor), Hemde Logitechdeki Gibi Kayışlı Yada Dişli Sistem Yoktur, Yaylı Sistemi Vardır.

Oyundaki Hareketlere Göre Direksiyonu Yönlendirme Force Feedbacktir. Sola Doğru Drift Atarken Kendini Sağa Atmaya Çalışır, Yada Yarış Oyunu Oynarken Yüksek Hızda Direksiyon Sertleşir.

Tabi Bu Senin Fikrin, Maddi Durumun 5000-6000 Civarı İse Lütfen 2. El Logitech Driving Force GT Bak Derim, Ha Sıralı Vites Değilde H-Vites İstiyorsan 2. El Logitech G25 Yada G27 Bak Derim.

Direksiyonda Olmazsa Oyunda Drift Atarken Yada Yarış Oyunu Oynarken Pek Keyif Alamazsın, Rampage V902 Alırsan Mesela Çok Kötü Olur Çünkü Force Feedback Yok, Ölü Nokta Var (Bi Kısma Kadar Algılamıyor), Hemde Logitechdeki Gibi Kayışlı Yada Dişli Sistem Yoktur, Yaylı Sistemi Vardır.

Oyundaki Hareketlere Göre Direksiyonu Yönlendirme Force Feedbacktir. Sola Doğru Drift Atarken Kendini Sağa Atmaya Çalışır, Yada Yarış Oyunu Oynarken Yüksek Hızda Direksiyon Sertleşir.

Tabi Bu Senin Fikrin, Maddi Durumun 5000-6000 Civarı İse Lütfen 2. El Logitech Driving Force GT Bak Derim, Ha Sıralı Vites Değilde H-Vites İstiyorsan 2. El Logitech G25 Yada G27 Bak Derim.

V902lerde artık ölü bölge yok diye biliyorum ama yine de önermem.

Direksiyonda olmazsa oyunda drift atarken ya da yarış oyunu oynarken pek keyif alamazsın, Rampage V902 alırsan mesela çok kötü olur çünkü Force feedback yok, ölü nokta var (bir kısma kadar algılamıyor), hemde Logitech'deki gibi kayışlı ya da dişli sistem yoktur, yaylı sistemi vardır.

Oyundaki hareketlere göre direksiyonu yönlendirme Force feedbacktir. Sola doğru drift atarken kendini sağa atmaya çalışır, ya da yarış oyunu oynarken yüksek hızda direksiyon sertleşir.

Tabii bu senin fikrin, maddi durumun 5000-6000 civarı ise lütfen 2. el Logitech Driving Force GT bak derim, ha sıralı vites değil de h-vites istiyorsan 2. el Logitech G25 ya da G27 bak derim.

Aga aydında G25 ve G27 yok ikinci el.

V902'lerin eskilerinde bayağı hata vardı değiştirmişler bayağı baktığım videolara göre.
Ölü noktada kaldırılabiliyordu galiba.

ETS 2 de falan özel ayar gerekiyor evet. Ama hocam zevkli olmaz siz şu an yeni direksiyon seti alıcağınız için heyecanlısınız belki o yüzdendir lakin şöyle düşünün. Aracınız sağa kayıyor. Siz normalde FFB olanda tam kontrol hissederken V902 de ise hala düz gider miş gibi bir his hissedersiniz fark etmeniz için ekrana ve direksiyonun titreştiğinden anlarsınız belki ama Logitech size hissettirir. Ben de böyle bir model alıcaktım araştırdım ve dandik olduğunu gördüm:

Rush RW900r​

Hatta DFF nin en güzel örneği:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu mesela V902 de yok olamaz mesela.

5000 TL'ye sıfır T150 alın.
FFB olarak G29 ile aynıdır hatta G29'dan biraz daha pürüzsüz hissiyata sahiptir. Sakın V902 gibi oyuncakları almayın pişman olursunuz. Hem oyunlar için desteği yok hem de yaylı potansiyometreden ibaret bir plastik yığınıdır.
Ayrıca FFB'yi açıkladığım ve önerdiğim setleri içeren rehber:
FFB bir direksiyon setinin olmazsa olmazıdır. Direksiyon setindeki direksiyon simidi ne ise FFB odur. Yani FFB'siz set almak direksiyon seti yerine oyuncak almakla eşdeğer olacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı