Ford Fiesta 2009 Titanium otomatik şehir içi 10.6 litre tüketim normal mi?

erdem3777

Decapat
Daha fazla  
Merhaba Ford Fiesta 1.4 Titanium otomatik vites bir aracım var, 16 yıllık araç malum şehir içi 10.6 yakıyorum diyor, normal mi?

Normal. Eski nesil atmosferik motor ve eski nesil 4 vites tork konvertörlü şanzıman ile ne yaparsan yap şehiriçi bu civarda olacaktır tüketim.

Normal. Eski nesil atmosferik motor ve eski nesil 4 vites tork konvertörlü şanzıman ile ne yaparsan yap şehiriçi bu civarda olacaktır tüketim.
Eskiden 8.4 civarı yakıyor idi benzin deposu mu hortum mu ne değiştirip deneyin denmişti önceden araç fabrikadan çıktığı gün gibi daha her şeyi orijinal.

Önceden az yakıyorken sonradan arttıysa evet bir şey olabilir. Araçta LPG var mı?

Dediğiniz olabilir, bir de sensör arızasından dolayı da olabilir belki. AFR sensörü yada oksijen sensörü olarak geçer. Motora giden hava akışını ölçüp ona göre yakıt gönderir. Bu sensörde arıza olamsı durumunda motor kendini stok güvenli ayarlara çekip motora fazladan yakıt gödneriyor olabilir.

Dediğiniz olabilir, bir de sensör arızasından dolayı da olabilir belki. AFR sensörü yada oksijen sensörü olarak geçer. Motora giden hava akışını ölçüp ona göre yakıt gönderir. Bu sensörde arıza olamsı durumunda motor kendini stok güvenli ayarlara çekip motora fazladan yakıt gödneriyor olabilir.
Yani büyük ihtimalle ondandır hocam araç çünkü daha 73.000km de ama her seferinde muayeneden de geçiyor ilginç.

Bu aracın 2010 modeli bende vardı. Sıkışık trafik için dediğiniz değer doğru. Buji değişimi, full bakım vs sonrası 9.4'e düşürmüştüm ama günlük 120 km ortalamada bu arabaya ya tüp takacaktım ya da satacaktım. Satmayı tercih ettim.

Bu aracın 2010 modeli bende vardı. Sıkışık trafik için dediğiniz değer doğru. Buji değişimi, full bakım vs sonrası 9.4'e düşürmüştüm ama günlük 120 km ortalamada bu arabaya ya tüp takacaktım ya da satacaktım. Satmayı tercih ettim.
Trafiğede girmiyorum her gün hocam sadece hafta sonu cumartesi diğer günler max 10 bilemediniz 20km yapıyorum günlük.

Geri
Yukarı